خبرگزاري دانشجو: همايش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربيت اسلامی» برگزار می‌شود

780 1395/12/05

 

کد خبر : 13901026167 -تاریخ مخابره : 1390/10/26
سرویس خبر : دین و انديشه > حكمت و اخلاق

با سخنرانی حجت‌الاسلام میرباقری و رحیم‌پور ازغدی؛
همايش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربيت اسلامی» برگزار می‌شود

پنجمين همايش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربيت اسلامی»، ششم بهمن‌ماه سال جاری با سخنرانی حجت‌الاسلام سيد محمدمهدی ميرباقری و حسن رحیم پور ازغدی برگزار می‌شود.
به گزارش گروه دین و اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، به همت مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س)، پنجمين همايش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربيت اسلامی»، با سخنرانی حجت‌الاسلام سيد محمدمهدی ميرباقری، رئيس دفتر فرهنگستان علوم اسلامى قم و حسن رحيم پور ازغدي، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پنج‌شنبه، ششم بهمن‌ماه سال جاری، از ساعت 9 تا 12، در سالن شیخ انصاری دانشكده حقوق دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
مباحثي كه در اين دوره تاكنون تدريس شده شامل نظام‌شناسي و شاخص‌هاي تعليم و تربيت اسلامي؛ نقش كليد واژه‌هاي قرآني در تعليم و تربيت اسلامي؛ انسان‌شناسي در تعليم و تربيت اسلامي و معرفت شناسي مي باشد و ان شاءالله در ترم هاي بعدي مباحث هستي شناسي؛ امام شناسي؛ ساختارشناسي؛ برنامه شناسي؛ روش شناسي و اجرا تدريس می شود.
در اين دوره ثابت مي شود كه اسلام براي مديريت و تعليم و تربيت اسلامي، نظام منسجم و علمي و بسيار مترقي دارد كه نه تنها با نظام هاي سكولار، تكثرگرا و ليبرالي قابل رقابت است، بلكه آنها را پشت سر مي گذارد. اين نظام از قرآن كريم و روايات و نظرات علماي بزرگ اسلامي طراحي و تدوين شده است.
در ترم پنجم اين دوره كه با عنوان معرفت شناسي تدريس شد، انواع علم و شرايط و نحوه اسلامي كردن علوم، با دلايل و استدلالهاي قرآني و روايي و عقلي مورد بررسي قرار گرفت و مشخص شد از ديدگاه اسلام علم به معناي نور و بصيرت مي‌باشد و چنين مفهومي اگر محور معرفت شناسي قرار گيرد، بشريت در هدايت علم به سوي كمال دچار ابهام و اشتباه نخواهد شد.
از آنجايي كه در علوم انساني غربي، شناخت انسان بر مبناي ذهن است، لذا انساني كه آنها مي شناسند از اساس با انساني كه قرآن معرفي مي كند، فرق دارد و در نتيجه علوم انساني آنها از ريشه، با مباني اسلامي و قرآني در تعارض است؛ چرا كه در اسلام، ذهن نه تنها مستقل از عقل ارزشي نيست بلكه يكي از ابزارهاي عقل ارزشي است.
ذهن مستقل از عقل ارزشي، هرگز ملكوت و ارزشهاي انساني را تشخيص نداده و قابليت درك كمالات و رسيدن به حقايق و يقينيات را ندارد. مكاتب غربي از شناخت دستگاهي به نام قلب روحاني در وجود انسان عاجز هستند، همان قلبي كه بيش از يكصد آيه قرآن، مشخصاً از آن نام برده و جايگاه ايمان، يقين و عقل ارزشي است و اگر اين قلب تحت تربيت اسلامي قرار گيرد، آنگاه انسان با كسب نور و بصيرت به كمال و سعادت خواهد رسيد و اگر تربيت نشود، قفل مي خورد و بيمار مي شود و موجب شقاوت و كوري انسان خواهد شد.
شناخت مكاتب غربي از انسان، با توجه به ذهن مستقل از عقل ارزشي است، لذا علوم انساني آنها هم داراي ويروس بوده و فراتر از حوزه ذهن، دركي ندارد و نمي تواند حقايق ملكوتي و الهي را كشف كرده و انسان را به سوي كمال الهي سوق دهد، بنابراين ما بايد علوم انساني غربي را كه پيش فرض و مقدمه علوم پايه و تكنولوژي غربي هم مي باشد، ويروس زدايي كرده و در نهايت علم مورد تاييد اسلام را عرضه نماييم.
تاكنون بيش از 30 دليل براي ضرورت اسلامي كردن علوم جديد و معرفي نقصها و آسيبهاي علوم جديد، در ترم پنجم دوره ارائه شده است.
يادآور می‌شود، در پايان هر ترم از دوره آموزشی «مديريت و تربيت اسلامی در تعليم و تربيت قرآنی»، همايشی جهت ارائه مقالات دانش‌پژوهان دوره برگزار می شود.
تاكنون چهار همايش برگزار شده كه اساتيد حوزه و دانشگاه و علما و انديشمندان اسلامی از جمله آيت‌الله خزعلی، آيت‌الله حائری شيرازی، حجت‌الاسلام پناهيان و حجت‌الاسلام خسرو پناه در آن به سخنرانی پرداخته‌اند و مقالات برگزيده توسط دانش‌پژوهان دوره، ارائه شده و اين پنجمين همايش اين دوره است.
از عموم اساتيد، دانشجويان و طلاب و پژوهشگران در زمينه‌های تعليم و تربيت و مديريت اسلامی، اسلامی كردن علوم، نظام شناسی، معرفت شناسی و علم‌النفس اسلامی، حقوق زن در اسلام و... جهت شركت در همايش دعوت می‌شود.
علاقه‌مندان جهت ارائه مقاله و آشنايی با عناوين مقالات می‌توانند به پايگاه اطلاع‌رسانی صابره مراجعه كنند.
انتهای خبر / خبرگزاری دانشجو / کد خبر : 13901026167

آدرس خبر در سايت خبرگزاري دانشجو

http://snn.ir/news.aspx?newscode=13901026167

0 نظر