خبرگزاري ايكنا: تعليم و تربيت اسلامی دارای دانش تخصصی بوده و نظام جامع و منسجم دارد

693 1395/12/05

شنبه 09 مهر 1390 11:24:48 شماره‌ خبر :869951
تعليم و تربيت اسلامی دارای دانش تخصصی بوده و نظام جامع و منسجم دارد

گروه خبرنگاران افتخاري / فهیمه شیرخانی: مدير مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) و پيشكسوت امور تربيتی و تربيت اسلامی در چهارمين همايش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربيت اسلامی» كه هفتم مهرماه در كانون تربيتی شهيد مفتح برگزار شد، تعليم و تربيت اسلامی را دارای دانش تخصصی و فوق تخصصی و يك نظام منسجم و جامع برشمرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، زاهدی، مدير مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) و پيشكسوت امور تربيتی و تربيت اسلامی در سخنان خود به سير برنامه‌های دوره تربيت استاد با عنوان «مديريت و تربيت قرآنی در تعليم و تربيت اسلامی» پرداخته و افزود: اين دوره سه تا پنج سال به طول می‌انجامد و هر سال شامل سه ترم 5/3 ماهه است كه دانش‌پژوهان موظفند پايان هر ترم مقاله علمی در رابطه با موضوعات دوره را تحويل دهند كه در صورت پذيرش، در همايش‌های پايان ترم ارائه می‌شوند.

زاهدی با اشاره به اينكه اين مقالات به عنوان امتحان پايان ترم در نظر گرفته می‌شود، ملاك فارغ‌التحصيلی اين دوره را ارائه رساله علمی در سطح دكتری با قابليت راهبردی و كاربردی بودن و اينكه منبعث از آيات قرآن و روايات اهل‌البيت(ع) باشد، برشمرد.

وی در ادامه عنوان كرد: تعليم و تربيت اسلامی دارای دانش تخصصی است كه آموزش خانواده، مشاوره علمی، مشاوره خانوادگی، روان‌‌شناسی اسلامی، اسلامی كردن علوم و مباحثی از اين دست به عنوان زيرشاخه‌های اين دانش تخصصی بوده و اين دانش تخصصی بر اساس 20 سال تحقيقات قرآنی و روايی تدوين شده و دارای اصول است.

زاهدی ادامه داد: در اين دوره ثابت می‌شود كه تعليم و تربيت قرآنی دارای دانش تخصصی و فوق تخصصی بوده و يك نظام منسجم و جامع دارد.

وی، به هشت محور تدريس شده در اين دوره با موضوع انسان‌شناسی اشاره كرد و افزود: اين هشت محور كه از قرآن و روايات استخراج شده عبارتند از «تربيت جسم، تربيت ذهن، تربيت قلب روحانی، تربيت عقل ملكوتی، تربيت عاطفه، تربيت تفكر، تربيت اراده و تربيت غريزه». تربيت جسم و تربيت ذهن در همه جای دنيا و در مكاتب غربی تعريف شده است اما بقيه محورها ويژه انديشه اسلام است كه متأسفانه در مدارس و دانشگاه‌های ما روی تربيت اين محورهای ويژه اسلام كار نمی‌شود.

مدير مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) به موضوع عاطفه اشاره و اظهار كرد: عاطفه و احساس در ترجمه‌های كتب روان‌شناسی غربی تعريفی يكسان دارند در حاليكه در انديشه اسلامی، عاطفه ريشه معرفتی داشته اما احساس ريشه در غرائز زيستی دارد.

وی با اشاره به فرازی از دعای كميل (فَكُنِ اللهم بِعِزَّتِكَ لی فی كُلِّ الاحوال رَئوفا و عَلیَ فی جميع الامور عَطوفا) افزود: با توجه به ريشه معرفتی عاطفه و اينكه می‌دانيم خداوند معرفت مطلق است، لذا عاطفه مطلق هم است، عاطفه‌ورزی حق ريشه در مجد و عظمت حق دارد (واعطِف علیَّ بمجدك)، پيامبر اكرم(ص) اعطَفَ النّاس و عاطفی‌ترين انسان‌ها بود. اينكه پيامبر(ص) هنگامی كه قنداقه امام حسين(ع) را گرفتند و فرمودند »عزيزٌ علَیَ يا اباعبدالله» و گريه می‌كردند، نشان از معرفت پيامبر(ص) به مقام و عظمت امام حسين(ع) دارد.

زاهدی با توجه به موضوع عاطفه، ادامه داد: مثلاً بايد نظامی طراحی كنيم تا بتوانيم به كارمندان ياد دهيم كه چگونه به ارباب رجوع عاطفه بورزند، يا فرزندان والدين خود را به خانه سالمندان نبرند و ... .

وی از عاشقان اسلام كه در مشاوره‌ها، مديريت‌ها، برنامه‌ريزی‌ها، تأليف كتب درسی، ‌آموزش خانواده، روان‌شناسی و تعليم و تربيت و ... فعاليت دارند، دعوت كرد تا برای اطلاع از دانش تخصصی اسلام در اين حوزه‌ها و بهره‌گيری از مطالب آن به اين دوره مراجعه كنند.

همچنين، در حاشيه اين همايش، بسته آموزشی شامل بيش از 120 جلسه ثبت شده و طبقه‌بندی شده علمی از جلسات تدريسی در مدت يك سال (سه ترم) اين دوره، به شركت‌كنندگان معرفی شد كه اين بسته شامل 12 لوح فشرده صوتی است كه در هر لوح فشرده، موضوعاتی مثل تربيت قلب و عاطفه، تربيت جسم و روح و ... ارائه شده است كه در آينده كتاب‌های اين موضوعات هم ارائه خواهد شد.

يادآور می‌شود، علاقه‌مندان برای ثبت نام در دوره و دريافت بسته آموزشی می‌توانند به محل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) واقع در خيابان امام خمينی(ره)، خيابان شيخ هادی، خيابان هاتف، نبش كوچه شهيد محمد بيك، پلاك64 مراجعه و يا جهت كسب اطلاعات بيشتر به پايگاه صابره به نشانی www.sabereh.ir مراجعه كنند.
 

آدرس خبر در سايت خبرگزاري ايكنا

http://iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=869951

 

0 نظر