خبرگزاري دانشجو: زاهدي: مجتهدي كه در شرايط فتنه نتواند حق را تشخيص دهد، عالم نيست

823 1395/12/05

 

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 27/5/90 (5شنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري دانشجو، بدين شرح است:

کد خبر : 13900529139
تاریخ مخابره : 29/05/1390
نشست «راهبردهاي قرآني تربيت»
زاهدي: مجتهدي كه در شرايط فتنه نتواند حق را تشخيص دهد، عالم نيست
يك استاد دانشگاه به بيان تفاوت عالم و متخصص پرداخت و گفت: عالم كسي كه به بصيرت رسيده است و مي‌تواند حق را تشخيص دهد و كسي كه در انتخابات يا در شرايط فتنه شك مي‌كند كه حق با ولي فقيه است يا نه، هر چند كه مجتهد هم باشد، عالم نيست البته مي‌توان در حوزه تخصصي‌اش به او رجوع كرد.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دكتر زاهدي پنجشنبه شب در نشست «راهبردهاي قرآني تربيت» از سلسله نشست‌هاي تحول قرآن بنيان علوم انساني در نوزدهيمن نمايشگاه بين المللي قرآن به بررسي روانشناسي و انسان شناسي زن و تفاوت تربيت دختران از پسران پرداخت.
«گنجيه كلامي»، ويژگي‌ذاتي زنان
وي با اشاره به ذاتيات زن گفت: اولين ويژگي ذاتي زن، احساسات است و دومي «گنجيه كلامي» است كه در وجود زنان نهادينه شده است.
زاهدي گفت: نرم افزار وجودي زن به گونه اي طراحي شده كه پر حرف‌تر از مرد است و اين از ودايع الهي است ولي در مواقعي گفته مي‌شود خانم‌ها پر حرف هستند.
اين استاد دانشگاه در ادامه افزود: خدواند ثروت سخن، كلام و قلم را به دختران و زنان هديه داده است كه تربيت اين ويژگي زنان از وظايف جامعه اسلامي است.
سلامت قلب به سلامت زبان است
وي با بيان اينكه براي تربيت گنجنيه كلامي بايد لسان فرد تربيت شود، گفت: روايات فراواني در اين زمينه داريم از جمله «المرء مخبوء تحت لسانه» انسان در پشت زبانش پنهان است و در روايت ديگري داريم سلامت قلب به سلامت زبان است.
زاهدي گفت: براي تربيت كلام 3 گروه كار كلامي داريم يكي كلماتي كه ضد ارزشي هستند، دوم گفتمان ارزشي و سوم جايي كه نبايد حرفي زده شود.
اين استاد دانشگاه گفت: گفتمان ارزشي 4 مرحله دارد قول صادق كه كف مسلمان اين است كه لااقل حرفش راست باشد، قول سديد كه كلام برهاني و منطقي و خالي از اضافات است.
وي ادامه داد: سومين قول ارزشي قول حسن است به معني كلام به جا، صحيح، سازنده و زيبا و آرامش بخش است.
زاهدي با اشاره به آيه «قل يا عبادي يقول اللتي هي احسن» گفت: قول ارزشي چهارم قول احسن است كه بهترين قول است و اگر كسي دستش در دستان خدا باشد و حركت هم كرده باشد به مقامات بالا مي رسد و قول احسن او به قول طيب تبديل مي شود؛ «و هدوا الي الطيب من القول.»
مجتهدي كه در انتخابات يا در شرايط فتنه نتواند حق را تشخيص دهد، عالم نيست
اين استاد دانشگاه به بيان تفاوت عالم و متخصص پرداخت و گفت: عالم كسي كه به بصيرت رسيده است و مي‌تواند حق را تشخيص دهد و كسي كه در انتخابات يا در شرايط فتنه نتواند حق را تشخيص دهد و شك مي‌كند كه حق با ولي فقيه است يا نه، هر چند كه مجتهد هم باشد، عالم نيست البته مي‌توان در حوزه تخصصي‌اش به او رجوع كرد ولي نور چشم قرآن و امام زمان(عج الله) نيست.
وي در ادامه گفت: خداوند به ما سياست شناسي را ياد داده است نه سياست بازي.
زاهدي گفت: ولي فقيه هيچ‌گاه از مرحله قول احسن پائين‌تر نيامده است در حاليكه طرف مقابل آن معلوم نيست اصلاً حداقل مسلماني عيني قول صادق را دارد يا نه!
مراحل حركت از راستگويي به سوي شيطان
اين استاد دانشگاه با اشاره به مراحل حركت از راستگويي به سوي شيطان گفت: مرحله اول حرف لغو و باطل گراست و مرحله دوم خودنمايي در سخن است كه فرد انتظار دارد هنگام صحبت سايرين به او توجه كنند.
وي در ادامه افزود: مرحله بعد بذله‌گويي، خوش‌مشربي بيجا، جوك‌ها و شوخي‌هاي بيجاست و مرحله بعد چاپلوسي و مداهنه است كه صفت كفار عنوان شده است.
زاهدي گفت: مرحله آخر سياه نمايي و بدگويي است كه با دروغ و تهمت فرق مي‌كند و مبالغه در بدي‌ها و ضعف‌هاي ديگران است.
انتهای خبر / خبرگزاری دانشجو / کد خبر : 13900529139

آدرس خبر در سايت خبرگزاري  دانشجو

http://snn.ir/news-13900529139.aspx

0 نظر