خبرگزاري دانشجو: زاهدي؛ ماه مبارك رمضان فرصت فكر كردن براي برنامه‌ريزي است

762 1395/12/05

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 24/5/90 (دوشنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري دانشجو ، بدين شرح است:

کد خبر : 13900525111
تاریخ مخابره : 25/05/1390
نشست «راهبردهاي قرآني تربيت»/
زاهدي: ماه مبارك رمضان فرصت فكر كردن براي برنامه‌ريزي است
يك استاد دانشگاه با اشاره به فرصتي كه در اثر ماه مبارك رمضان در اختيار انسان قرار مي‌گيرد، گفت: اين ماه فرصت مناسبي است تا آدمي به برنامه‌ريزي، اصلاح نقاط ضعف معنوي و كسب مدارج بالاي روحي فكر كند.
به گزارش خبرنگار دين و انديشه «خبرگزاري دانشجو»، دكتر زاهدي عصر روز گذشته در نشست «راهبردهاي قرآني تربيت» از سلسله نشست‌هاي تحول در علوم انساني كه در نمايشگاه قرآن برگزار شد، به ويژگي‌هاي بهشت قرب پرداخت.
نشانه بهشت قرب؛ فرد از تلاش‌ براي رسيدن به هدف خسته نمي‌شود
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه بهشت قرب همان جهان معنوي است كه لباس آن تقواست، گفت: كوچكترين اشتباهي باعث خارج شدن لباس تقوا مي‌شود.
وي گفت: بهشت قرب داراي نشانه‌هايي است كه در آن آدمي آفتاب زده، گرمازده و عطشناك نمي‌شود و از تلاش‌ براي رسيدن به هدف نيز خسته نمي گردد كه در اين صورت به بهشت قرب نزديك مي‌شود.
زاهدي ادامه داد: محال است كسي بدون برنامه ريزي به سمت «مطهر شدن» پيش رود.
چرخش در يك مسير بسته از نشانه‌هاي عدم حركت به سوي بهشت است
اين استاد دانشگاه با اشاره به افرادي كه به سوي بهشت قرب حركت نمي‌كنند، گفت: اين افراد آرامش ندارند و در يك مسير بسته مي‌چرخند و دائماً در تلاشند مال بيشتري كسب كنند تا چيزي بخرند كه با آن تفاخر كنند.
وي گفت: لازمه ورود به بهشت قرب ابدي، حركت به سوي بهشت قرب و رعايت شاخص‌هاي آن است.
ماه مبارك رمضان فرصت فكر كردن براي برنامه‌ريزي است
زاهدي با اشاره به فرصتي كه در اثر ماه مبارك رمضان در اختيار انسان قرار مي‌گيرد، گفت: اين ماه فرصت فكر كردن براي برنامه‌ريزي، اصلاح نقاط ضعف معنوي و كسب مدارج بالاي روحي است.
اين استاد دانشگاه با اشاره به فرمايش پيامبراكرم(ص) مبني بر اينكه «قل لا اسئلكم عليه اجرا الا المودة في القربي» گفت: پيامبر(ص) اجر رسالت خود را مودت نزديكانش مطرح مي‌كنند و آن را شرط اساسي بهشتي شدن مي‌دانند.
مودت مجاهدت در راه عاشقي و محبت آرزو در راه عاشقي است
وي در ادامه گفت: مودت با محبت تفاوت دارد و به معني تلاش و مجاهدت در راه عاشقي است، در حالي كه محبت آرزو در راه عاشقي است.
زاهدي با بيان اينكه ميهماني خدا، ميزباني خداست، گفت: در اين ماه ميهمان و ميزبان قرار است به هم برسند و اين امر در زماني رخ مي‌دهد كه فرد مناجات مي‌كند.
اين استاد دانشگاه گفت: از نشانه‌هاي ورود به اين ميهماني اين است كه آدمي احساس مناجات مي‌كند، حرف مي‌زند، به درك فيض حضور نايل مي‌شود و غصه بشريت را مي‌خورد.
هر چه سعه صدر ما بيشتر گردد، ملائك به صورت متكامل‌تري بر ما نازل مي‌شوند
وي با بيان اينكه آياتي كه بر رسول خدا (ص) نازل شده، بر ما نيز بايد نازل شود، گفت: هر قدر سعه صدر ما بيشتر گردد، ملائك به صورت متكامل تري بر ما نازل مي شوند؛ البته بين نازل شدن و وارد شدن تفاوت است كه ملائك بر وجود مبارك ائمه اطهار وارد مي شوند.
زاهدي با اشاره به روايتي از امام صادق (ع) گفت: «والله ليلة القدر جدتنا فاطمه» بدرستي كه حقيقت ليلة القدر حضرت فاطمه است، اگر ارتباط ما با حضرت حاصل، و انوار حضرت بر سينه ما نازل شود، در اين صورت «تنزل الملائكه و الروح فيها...» ملائكه و روح بر ما نازل مي شوند.
هر چه ما به اهل بيت نزديك‌تر شويم به مقام «سلام» نزديكتر مي‌شويم
اين استاد دانشگاه به بيان تفسير «سلام هي حتي مطلع الفجر» پرداخت و گفت: هر چه ما به اهل بيت نزديك‌تر شويم به مقام «سلام» نزديكتر مي‌شويم.
وي با اشاره به اينكه در ماه مبارك نبايد دور خودمان را شلوغ كنيم، گفت: اطراف خود را خلوت كنيد تا فرصتي وجود داشته باشد كه بتوانيد فكر كرده و براي طول سال برنامه‌ريزي كنيد.
بيشترين استفاده از ماه مبارك رمضان با رفتن به دنبال گمشده حاصل مي‌شود
زاهدي با بيان اينكه ماه رمضان از هزار سال بالاتر و توفيقات الهي در آن بسيار است، گفت: اگر به دنبال گمشده‌مان بگرديم، از اين ماه بيشترين استفاده را كرديم، وگرنه فقط تحمل گرسنگي، تشنگي و ضعف حاصل مي شود.
اين استاد دانشگاه گفت: گمشده اصلي ما، امام زمان (عج) است كه به گفته خود حضرت، اگر شيعيان ما به اندازه عطش به ذره آب و جستجوي آن به دنبال ما بودند، ظهور محقق مي‌شد.
عاطفه، صورت خارجي معرفت‌هاي ملكوتي است
وي در ادامه به مباحث جلسات گذشته پرداخت و با بيان اينكه متاسفانه در كشور ما روان شناسي را همان «علم النفس» گرفته اند كه اين غلط است، گفت: از ميان هشت رويكرد در روان شناسي، در بررسي انساني‌ترين رويكرد كه به روابط انساني، شادي و عشق نيز توجه مي‌كند، مشخص مي‌شود كه منظور روان شناسان غربي از عشق، «سكس» است.
زاهدي با اشاره به نگاه اسلام در زمينه عشق گفت: در اسلام عقل ملكوتي، قلب ملكوتي، روابط و عاطفه، اراده ملكوتي، كاركرد روابط و نسبت آنها با غريزه، ذهن، ‌احساس و جسم بايد شناسايي، و سپس مشخص شود كه حاصل معرفت‌هاي ملكوتي جاذبه‌اي است كه از عقل نشان داده مي‌شود و صورت خارجي آن در قلب، «عاطفه» خواهد بود.
انتهای خبر / خبرگزاری دانشجو / کد خبر : 13900525111

آدرس خبر در سايت خبرگزاري دانشجو

http://snn.ir/news-13900525111.aspx

 

0 نظر