گزارش جلسه 183 دوره آموزشی نظام شناسی
استاد زاهدی: با توجه به اینکه مدفن مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها مخفی است، چگونه باید ایشان را زیارت کنیم؟پنهان بودن قبر مطهر حضرت زهرا سلام الله علیها طبق سفارش خودشان بوده، این نشان می دهد که طبق برنامه ای بوده. این کار به سخت دل ترین افراد هم درس می آموزد که چرا حضرت زهرا سلام الله علیها در این غیبت مطلق به سر می برند؟
استاد زاهدی: با توجه به اینکه مدفن مبارک حضرت زهرا سلام الله علیها مخفی است، چگونه باید ایشان را زیارت کنیم؟
پنهان بودن قبر مطهر حضرت زهرا سلام الله علیها طبق سفارش خودشان بوده، این نشان می دهد که طبق برنامه ای بوده. این کار به سخت دل ترین افراد هم درس می آموزد که چرا حضرت زهرا سلام الله علیها در این غیبت مطلق به سر می برند؟
این غیبت قبر می گوید: برای یافتن حقیقت من، باید چشم قلبتان را باز کنید. دستور به ما این است که باید با حضرت مستقیما و به وسیله قلب مرتبط شد.
سلام هایی که به محضر حضرت زهرا علیها السلام می دهیم، باید با توجه به مشخصاتی باشد که از حضرت زهرا سلام الله علیها برای ما بیان کرده اند. در واقع زیارت ایشان، زیارت ملکات فاضله و صفات حمیده و سخاوت و عبادت و حکمت و کمالات ایشان است.
زیارت حضرت فاطمه زهرا الگو است برای ما. این عنایت ویژه ای است از طرف خود حضرت صدیقه کبری سلام الله علیها شده است.
یک فرد بی معرفت، کنار گودال قتلگاه آمده بود و با تعجب و تحقیر می گفت: گودال قتلگاهی که می گویند همین است؟! اگر زیارت را فقط جسمانی ببینیم، نتیجه اش همین نگاه سطحی می شود.
زیارت امیر المومنین و امام رضا علیهما السلام در شجاعت و علم و حکمت و تقوا و دین مداری و سخاوتشان است.
اگر ان شاء الله حضرت صاحب الامر ظهور کنند، برای زیارت ایشان دیگر ضریح لازم نیست، آن حضرت در سامرا و سرداب و مسجد جمکران که نیستند، زیارت ایشان در کرامت و بصیرت و قدرت و عظمتشان است.
در زیارتنامه هایی که برای زیارت امام زمان و ائمه علیهم السلام داریم، نشانه هایی داده اند، از قبیل: یا ابن السرج المضیئه، یا ابن الاصلاب الشامخه، یا ابن الارحام المطهره، یابن الساده المقربین.
برای زیارت حضرت زهرا سلام الله علیها، ساختن ضریح مهم نیست، باید جایگاه حقیقی آن حضرت را پیدا کرد. ایتها الصدیقه الشهیده، ایتها الحوراء الانسیه، ایتها المطهره الزکیه... اینها زیور و زینت حرم حضرت زهرا سلام الله علیها است.
اشْهَدُ اَنَّک جاهَدْتَ فِى اللَّهِ حَقَّ جِهادِهِ، وَعَمِلْتَ بِکتابِهِ، وَاتَّبَعْتَ سُنَنَ نَبِيهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيهِ وَآلِهِ، حَتّى دَعاک اللَّهُ اِلى جِوارِهِ، فَقَبَضَک اِلَيهِ بِاخْتِيارِهِ، وَاَلْزَمَ اَعْدائَک الْحُجَّةَ مَعَ مالَک مِنَ الْحُجَجِ الْبالِغَةِ عَلى جَميعِ خَلْقِهِ، اَللّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسى مُطْمَئِنَّةً بِقَدَرِک راضِيةً بِقَضآئِک، مُولَعَةً بِذِکرِک وَدُعآئِک، مُحِبَّةً لِصَفْوَةِ اَوْلِيآئِک، مَحْبُوبَةً فى اَرْضِک وَسَمآئِک...
مادربزرگوار مان، حضرت زهرا(س) به قیمت فدا کردن خود و فرزندش این الگو را به ما یاد دادند!
اللّهُمَّ اِنَّ قُلُوبَ الْمُخْبِتينَ اِلَيک والِهَةٌ، وَسُبُلَ الرَّاغِبينَ اِلَيک شارِعَةٌ، وَاَعْلامَ الْقاصِدينَ اِلَيک واضِحَةٌ، وَاَفْئِدَةَ الْعارِفينَ مِنْک فازِعَةٌ، وَاَصْواتَ الدَّاعينَ اِلَيک صاعِدَةٌ...
آدرس اینها هستند.
بی وفا نگار من می کند به کار من
خنده های زیر لب عشوه های پنهانی
ما زدوست غیر از دوست مطلبی نمیخواهیم
حور و جنت ای زاهد بر تو باد ارزانی
بهر امتحان ای دوست گر طلب کنی جان را
آنچنان بر افشانم کز طلب خجل مانی
ما سیه گلیمان را جز بلا نمی شاید
بر دل بلاکش نه هر بلا که بتوانی
آدرس حضرت زهرا سلام الله علیها "فی قلوب العارفین" و گریه های عاشقان است.
اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها
خداوندا! به حق حضرت زهرا(س)، حقیقت زیارت ایشان را به ما بچشان...
برگرفته از سخنرانی استاد زاهدی در جلسه 183 دوره نظام شناسی در تاریخ 12 بهمن 96
0 نظر