صابره: گزارش جلسه 75 نظامشناسي
صابره: گزارش جلسه 75 نظامشناسي/ استاد زاهدي: مدرسهای اسلامی است که بتواند ودایع وجودی دختر و پسر را با توجه به تفاوت مأموریتهایشان رشد دهد/ همۀ حرف و آرزوی فمینیسم این است که زن باید مثل مرد تربیت شود! / مأموریت مرد «قوامون علی النساء» است، یعنی باید قیام دائم کند برای اینکه امنیت ایجاد کند و زیرساختهای آرامش و رشد استعدادهای انسانی را در خانواده فراهم کند/ «قوامون» به معنی زورگو نیست، به این معنی است که مرد باید زیر بار برود و چرخ زیرین آسیاب باشد/ بهشت زیر پای مادران است، یعنی بالاترین افقهای آگاهی و تربیتی زیر پای زنان است/ آموزش و پرورش یکی است نه دوتا/ آموزش، مثل دانههای آجر یک ساختمان است و پرورش، مهندسی معماری و نمای کلی ساختمان را نشان میدهد/ آموزش، سلولهای پرورش است
صابره: گزارش جلسه 75 نظامشناسي/ استاد زاهدي: مدرسهای اسلامی است که بتواند ودایع وجودی دختر و پسر را با توجه به تفاوت مأموریتهایشان رشد دهد/ همۀ حرف و آرزوی فمینیسم این است که زن باید مثل مرد تربیت شود! / مأموریت مرد «قوامون علی النساء» است، یعنی باید قیام دائم کند برای اینکه امنیت ایجاد کند و زیرساختهای آرامش و رشد استعدادهای انسانی را در خانواده فراهم کند/ «قوامون» به معنی زورگو نیست، به این معنی است که مرد باید زیر بار برود و چرخ زیرین آسیاب باشد/ بهشت زیر پای مادران است، یعنی بالاترین افقهای آگاهی و تربیتی زیر پای زنان است/ آموزش و پرورش یکی است نه دوتا/ آموزش، مثل دانههای آجر یک ساختمان است و پرورش، مهندسی معماری و نمای کلی ساختمان را نشان میدهد/ آموزش، سلولهای پرورش است
به گزارش پايگاه اطلاعرساني صابره، جلسه 75 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 21 خرداد 94 از ساعت 10 صبح تا 12 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به تشريح موضوع « تفاوت مأموریتهای زنان با مردان از نگاه اسلام» و «تفاوتهای آموزش با پرروش»پرداختند. در ادامه به مشروح مطالب تدريس شده، اشاره ميگردد:
* فمینیسم، همه دعوا را به رقابت در داخل خانواده و بین مرد و زن کشانده تا ریشه نهاد خانواده را بزند و خانواده را متلاشی کند
- بحث ما درباره تعلیم و تربیت قرآنی بود که رسیدیم به اینکه بچه هایمان از نگاه قرآن در این عالم دنیا متفاوت هستند و مأموریتهای متفاوت دارند. یکی دختر میشود و یکی پسر. پیشینه بحث را بر اساس قرآن شرح دادیم که موضوعیت یافتن زن و مرد از کجا شروع شد. سپس درباره مکتب فمینیسم به این نتیجه رسیدیم که فمینیسم در تاریکی دست و پا میزند، اصلاً مبنا ندارد و درخت بی ریشه است. همه دعوا را به رقابت در داخل خانواده و بین مرد و زن کشاندهاند تا ریشه نهاد خانواده را بزنند و خانواده را متلاشی کنند. این بلا دارد بر سر کشور ما هم میآید.
* همۀ حرف و آرزوی فمینیسم این است که زن باید مثل مرد تربیت شود!
- اسلام فراتر از فمینیسم به حقوق زنان اعتقاد دارد. فمینیسم در دفاع از حقوق زنها میگوید که باید زنها هم مثل مردها چند معشوقه داشته باشند یا چرا مرد درآمد داشته باشد و زن نداشته باشد. این، همۀ حرف و آرزوی فمینیسم است که زن باید مثل مرد تربیت شود! و زن سالاری شود. یعنی مکتب فمینیسم، مکتب حماقت است که دارند زور میزنند که در نهایت مرد شوند. در حالیکه مرد داریم، چرا میخواهیم از زن، مرد بسازیم؟ میخواهید بشریت را به کدام سمت بکشانید؟
* در قرآن اصلاً رقابت یا دعوایی بین زن و مرد نیست
- اما در اندیشه اسلام اولاً؛ زن ربطی به مرد ندارد. همانطور که قبلا گفته شد، در مراحل بالای خلقت زن شبیه مرد است و هیچ تفاوتی ندارد و در تمام عوالم مقامی که به دست میآورد عین مرد است. زنها هم میتوانند خلیفه الله شوند: «إِنِّي جَاعِلٌ فِي الأَرْضِ خَلِيفَةً »(بقره:30) نفرموده که زنان نه. بعد در عالم اسماء، نگفتهاند که به زن یاد ندادیم. هر دو اسماء را یاد گرفتند. حقیقت آدم، زن و مرد نداشت: «وعلّم آدم الأسماء کلّها»(بقره:31). در عالم ذر (عهد) هم یکی بودند: «أَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ»(اعراف:172). در عالم تعین هم زنها بودند. در تمامی اتفاقهایی که در عوالم مختلف افتاده زنها هم بودند. وقتی از بهشت قرب هبوط میکنند، زمانی که به حضرت آدم کلمات القاء شد، به همسرش هم القاء شد. اصلاً دعوایی بین زن و مرد در قرآن نیست. فقط فرموده «وَ رَفَعَ بَعْضَكُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجات»(انعام:165) همانطور که در بین مردها یکسری تفاوتها وجود دارد و مثلاً مرد باهوش یا کم هوش داریم، در بین زنها هم تقاوتهایی هست. لذا رقابتی بین زن و مرد نیست.
* قرآن تفاوت زن و مرد را در مأموریت شان قرار داده است/ مأموریت زن ایجاد آرامش است و مأموریت مرد «قوامون علی النساء» است، یعنی باید قیام دائم کند برای اینکه امنیت ایجاد کند و زیرساختهای آرامش و رشد استعدادهای انسانی را در خانواده فراهم کند/ «قوامون» به معنی زورگو نیست، به این معنی است که مرد باید زیر بار برود و چرخ زیرین آسیاب باشد
- قرآن تفاوت زن و مرد را در مأموریت شان قرار داده است. مأموریت زن ایجاد آرامش است.«وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها»(روم:21) آرامش در قلب ایجاد میشود. کسی میتواند آرامش ایجاد کند که سلطان قلبها باشد و قلبها را تسخیر کند. چون مأموریت زن ایجاد آرامش است. مرد هم ایجاد آرامش میکند اما به واسطه «الرجال قوامون علی النساء»(نساء:34). مرد باید آسایش ایجاد کند تا قلب ها را تسخیر کند. هر دو باید ایجاد آرامش کنند، مرد به واسطه آسایش و زن به واسطه تسخیر قلبها. با اندیشه قرآن اصلاً دعوای فمینیسم حل میشود. قرآن میفرماید ما مأموریتهای زن و مرد را متفاوت کردیم. مرد باید قیام دائم کند برای اینکه زیرساختهای آرامش و رشد استعدادهای انسانی را در خانواده فراهم کند. ایجاد امنیت، امنیت ناموسی، نظامی، اقتصادی، حقوقی، بهداشتی، تغذیه،، پوشش و... مرد باید انواع امنیتها را ایجاد کند، و این یعنی قوامون. قوامون به معنی زورگو نیست. به این معنی است که مرد باید زیر بار برود و چرخ زیرین آسیاب باشد. مثلاً مرد میشود مدیر دانشگاه و مدیر بیمارستان و زن میشود استاد دانشگاه و پزشک جراح. ایجاد آسایش امنیت توسط مردهاست و اصل کار و تسخیر دلها و ایجاد آرامش توسط زنهاست. هفت قلم آرایش برخی از خانمها در خیابان، موجب هیجان میشود نه آرامش!
* بهشت زیر پای مادران است، یعنی بالاترین افقهای آگاهی و تربیتی زیر پای زنان است
- آرامش با «وَ هُدُوا إِلَى الطَّيِّبِ مِنَ الْقَوْلِ»(حج:24) و «وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنا»(بقره:83) پیدا میشود. بهشت زیر پای مادران است یعنی بالاترین افقهای آگاهی و تربیتی زیر پای زنان است. چرا اینها را نمیفهمیم؟!
* همه مردها در هر سمتی که هستند باید زیرساختها را فراهم کنند و برنامهریزی کنند تا استعدادها و ودایع الهی که در وجود زن برای حُسن انجام مأموریتش قرار دارد، شکوفا شود
- از نظر اسلام طرح رقابت بین زن و مرد غلط است و هر کدام یک مأموریت دارند. اسلام به مردها میگوید «قوامون علی النساء». یعنی آقایونی که نماینده مجلس شدید، فکر پرورش استعدادهای زنان را کردهاید؟ قوانین و آئیننامه آن را نوشتهاید؟ آیا به دانشگاه گفتهاید که چگونه ودایع وجودی زن را باید رشد بدهد؟ ای پدر خانواده آیا مسیری را که باید بچه برود تا ودایع اش رشد کند را فراهم کردهای؟! مرد نباید فقط شوهر باشد بلکه همه مردها در هر سمتی که هستند باید برای حقوق زنان قیام کنند. یعنی زیرساختها را فراهم کنند و برنامهریزی کنند تا استعدادها و ودایع الهی که در وجود زن برای حُسن انجام مأموریتش قرار دارد، شکوفا شود. هیأت دولت و مجلس و قوه قضائیه و دانشگاهها و مدارس باید در این زمینه تلاش نمایند.
- در صورتی زنان سبب «لِتَسْكُنُوا إِلَيْها» و «وَ هُدُوا إِلَى الطَّيِّبِ مِنَ الْقَوْلِ وَ هُدُوا إِلى صِراطِ الْحَميدِ» خواهند شد که قلب آنها تربیت شده باشد، زیرا مأموریت قلب پرورش یافته زن، ایجاد آرامش است.
* مدرسهای اسلامی است که بتواند ودایع وجودی دختر و پسر را با توجه به تفاوت مأموریتهایشان رشد دهد
- چگونه باید مدارس اسلامی را تأسیس کنیم؟! مدرسه اسلامی چگونه است؟ مدرسهای اسلامی است که بتواند ودایع وجودی دختر و پسر را با توجه به تفاوت مأموریتهایشان رشد دهد. زن، مرد، ازدواج و... آیات حق هستند: «سَنُريهِمْ آياتِنا فِي الْآفاقِ وَ في أَنْفُسِهِم». کدام مدرسه اسلامی این آیات را به ما نشان میهد؟ چگونه این آیات را پرورش می دهد؟
* خداوند در قرآن خطاب به زنان میفرماید که خانههایتان را دانشگاه کنید و نور قرآن را بتابانید
- اصل بحث ما تربیت قرآنی است و چون قرآنی است، در تمام عرصههای زندگی ما به کار میآید: «هُوَ الْأَوَّلُ وَ الْآخِرُ وَ الظَّاهِرُ وَ الْباطِن»(حدید:3). اینها راهبرد، حکمت، برنامه و روش است که باید یاد گرفت و عمل کرد. «وَ اجْعَلُوا بُيُوتَكُمْ قِبْلَةً وَ أَقيمُوا الصَّلاةَ وَ بَشِّرِ الْمُؤْمِنينَ»(یونس:87) میفرماید خانههایتان را دانشگاه کنید و نور قرآن را بتابانید (و این خطاب به زنان است.) حال کدام یک از ما خانههایمان دانشگاه است؟! چون در خانوادهات دانشگاه تأسیس نکردی، نه دختر و نه پسرت مأموریتهای خود را نمیشناسند.
* تفاوتهای آموزش با پرورش و تعلیم با تربیت
- تعلیم با تربیت چه تفاوتی دارد؟
آموزشها و اثرهایی که روی ذهن انسان میگذارد، تعلیم نام دارد.
تربیت، اثرهایی از تعلیم بر روی قلب انسان است. اگر تعلیم عمیق شود، تربیت می شود.
- آموزش و پرورش چه فرقی با هم دارند؟
آموزش در محدوده ذهن است مانند ریاضی، فیزیک و... حتی مفاهیم دینی را با آموزش باید یاد داد. پس آموزش با ذهن کار دارد. اسلام با روانشناسی ذهن خیلی کار دارد. اما پرورش، شخصیت ساز است. در آموزش معلومات افزایش مییابد اما شخصیت ساخته نمیشود. شخصیت، ریشهاش در قلب شکل میگیرد. قلب یعنی باطن. اگر تربیت، باطنی شود، شخصیت بچه اصلاح میشود. آموزش، قوای دِماغی را پرورش میدهد و تربیت(پرورش) قوای شخصیتی و صفات انسان را تشکیل میدهد. آموزش، دانشمند تربیت میکند اما عالِم تربیت نمیکند. معلم کسی است که روی ودایع وجودی انسان (دختر و پسر) کار میکند. در این زمینه باید برنامههایی طراحی شود که این ودایع رشد کنند. اما متأسفانه آموزش و پرورش فعلی ما اینچنین نیست. پس تعلیم اگر سطحی شد و به قلب نرسد، میشود آموزش که ذهن را رشد میدهد و ممکن است یک انسان باهوش داشته باشیم که دزد با چراغ است!
* آموزش و پرورش یکی است نه دوتا/ آموزش، مثل دانههای آجر یک ساختمان است و پرورش، مهندسی معماری و نمای کلی ساختمان را نشان میدهد/ آموزش، سلولهای پرورش است
- لحظه به لحظه زندگی، واحدهای آموزشی هستند و تربیت همگام با آموزش شکل میگیرد. یعنی نمیشود تربیت کرد ولی آموزش نداشت. اخلاق و عرفان را هم باید آموزش داد. آموزش اصل و اساس همه کارها است. آموزش، مثل دانههای آجر یک ساختمان است و پرورش، مهندسی معماری و نمای کلی ساختمان را نشان میدهد. آموزش، سلولهای پرورش است. در واقع آموزش و پرورش یکی است نه دوتا. چرا میخواهیم تعلیم و تربیت را از هم جدا کنیم و حتی معلم پرورشی را از معلم آموزشی جدا کنیم؟! در حالیکه ذره ذرهی درس ریاضی در حال تربیت است. لذا باید فهمید که در زمان آموزش، واحدهای تربیتی را در شخصیت بچه میکاریم. تعلیم بدون توجه به بعد تربیتی آن، انسان را خائن، جاسوس و مات زده صنایع غربی میکند و چنین آدمی میگوید: ما نمیتوانیم! متأسفانه فرق آموزش و پرورش را از وزیر تا وکیل و از معلم تا مستخدم نمیدانند. این بیتوجهی به آموزش و اثر تربیتی آن، در واقع پایهگذاری اساس ظلم است: و«لعن الله امة اسست اساس ظلم و الجور».
- لذا از این بحث باید بدانیم که:
1- خانه را باید تبدیل به دانشگاه کنی.
2- باید بدانی مسئول فرزندت هستی که چه چیزی یاد می گیرد.
3- آثار آموزشی چیست و چه تأثیری در شخصیت بچه ها دارد؟
لازم به يادآوري است كه انشاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 تا12 صبح (به غیر از تعطیلات رسمی) كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار ميشود.
سيدي هاي صوتي اين جلسات براي بهرهبرداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار ميگيرد.
حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.
مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها
0 نظر