صابره: گزارش جلسه 51 نظام‌شناسي

763 1395/12/10
صابره: گزارش جلسه 51 نظام‌شناسي

صابره: گزارش جلسه 51 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  رمز حيات طيبه حضرت زين‌العابدين(ع) اين بود كه در بدترين و نااميدكننده‌ترين شرايط و حالات، اميدواركننده‌ترين رفتارها را كردند/ درس ما از سيره طيبه حضرت(ع) اين است كه در سخت ترين شرايط، اميدواركننده‌ترين انديشه‌ها را داشته باشيم و به شدت اهل مناجات باشيم/ * بلاهايي كه نظام بانكداري بر سر ما آورده است: ايجاد طبقه اشراف و مرفهين، عامل گراني و تورم و فقر، عامل ايجاد فاصله طبقاتي و ثروتهاي بادآورده و توجه مردم به دنيادوستي، عامل بي حجابي و...

صابره: گزارش جلسه 51 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  رمز حيات طيبه حضرت زين‌العابدين(ع) اين بود كه در بدترين و نااميدكننده‌ترين شرايط و حالات، اميدواركننده‌ترين رفتارها را كردند/ درس ما از سيره طيبه حضرت(ع) اين است كه در سخت ترين شرايط، اميدواركننده‌ترين انديشه‌ها را داشته باشيم و به شدت اهل مناجات باشيم/ * بلاهايي كه نظام بانكداري بر سر ما آورده است: ايجاد طبقه اشراف و مرفهين، عامل گراني و تورم و فقر، عامل ايجاد فاصله طبقاتي و ثروتهاي بادآورده و توجه مردم به دنيادوستي، عامل بي حجابي و...

 به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه 51 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 29 آبان 93 از ساعت 10 صبح تا  11:55 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به موضوعات «رمز حيات سيره طيبه امام سجاد(ع) در دوران خفقان و نااميدي و درسي كه ما از آن مي گيريم» و « برشمردن بلاها و بيچارگي‌هايي كه نظام بانكي بر سر جامعه ما آورده است» اشاره نمودند. در ادامه رئوس مطالب تدريس شده ذكر مي‌گردد:‏

* رمز حيات طيبه حضرت زين‌العابدين(ع) اين بود كه در بدترين و نااميدكننده‌ترين شرايط و حالات، اميدواركننده‌ترين رفتارها را كردند/ درس ما از سيره طيبه حضرت(ع) اين است كه در سخت ترين شرايط، اميدواركننده‌ترين انديشه‌ها را داشته باشيم  و به شدت اهل مناجات باشيم
- با توجه به ايام شهادت امام زين العابدين(ع) و توسل به ايشان، به سيره طيبه آن حضرت، اشاره‌اي مي‌گردد. 
- در تاريخ سيره طيبه اهل بيت(ع)، دوراني نا اميد كننده تر از زمان امام سجاد (ع) نداريم. به طوري كه نزدیک به دوسال حتی به امام(ع) برای پرسيدن یک سوال هم مراجعه نمی‌شد. مردم اهل دنیا شده بودند. در اين دوران و بعد از فاجعه كربلا، امام زين‌العابدين(ع) كار فرهنگي كردند. ايشان به كار كشاورزي و دامداري پرداختند و درآمد آن را صرف خريد غلام و كنيز نمودند و آنها را آموزش مي‌دادند و تربيت مي‌كردند. سپس آنها را آزاد مي‌كردند. حضرت سجاد(ع) در دوران زندگاني مبارك خود،  بيش از 20 هزار غلام و كنيز خريد و خيلي از آنها را آزاد كرد. آنها با آزادي خود، منت دار حضرت مي‌شدند و در جامعه اسلامي به معرفي و تبليغ مكتب اهل‌البيت(ع) مي‌پرداختند.
- با تربيت اين بردگان و سپس آزاد كردنشان، چهار اتفاق مي‌افتاد:
1- اين افراد كه روايت و معرفت و محبت به اهل بيت(ع) را آموخته بودند، به عنوان افراد فرهيخته و عالم وارد جامعه مي‌شدند و افتخارشان اين بود كه غلام علي‌ابن‌الحسين(ع) بوده‌اند و لذا مورد احترام مردم قرار گرفته و پيش همه عزيز بودند.
2- اين افراد كه عالم شده بودند، براي عالِم‌تر شدن به حضرت مراجعه داشتند و سؤال مي‌كردند و به علم خود مي‌افزودند و مروج علم آن حضرت بودند.
3- معارف اسلام و قرآن را به مردم آموزش داده و «قال علي ابن الحسين(ع)» و «قال رسول‌الله(ص)» و «قال اميرالمؤمنين(ع)» مي‌گفتند و مردم را متوجه سرچشمه فيض مي‌نمودند. مكتب حضرت و مظلوميت اهل بيت(ع) را ترويج كرده و از آن دفاع مي‌نمودند.
4- تمام نسل‌هاي اين بردگان، به خاطر آزاد شدن اجدادشان توسط حضرت سجاد(ع)، مديون و منت‌دار حضرت بودند و براي ايشان احترام قائل بودند كه آنها از زندگي بردگي نجات داد. (چراكه اگر كسي برده بود، فرزندان و نسل او هم مي‌بايست برده مي‌شدند.)
- اين كار فرهنگي حضرت با تربيت 20 هزار نفر، كم كم جواب داد و اين افراد در عراق و شام و بلاد اسلامي، ذكر و خير علي‌ابن‌الحسين(ع) را مي‌گفتند.
- در اين زمينه، نقل است كه يكي از اين غلامان امام سجاد(ع) در ایام خشكسالي و بی بارانی، دعا کرد و سر به سجده گذاشت که سر از سجده برنمی‌دارد مگر اینکه، خداوند رحمتش را بر زمین نازل کند. طولی نکشید که باران باریدن گرفت. فردي هم اين دعا و سپس استجابت آن را مشاهده كرده و وي را تعقيب نمود و فهمید كه غلام امام سجاد(ع) است. به امام(ع) مراجعه كرد تا اين غلام را بخرد. غلام معترض شد که از من چه سر زده که می‌خواهی مرا از مولایم جدا کنی؟ آنگاه دست به آسمان بلند کرد و عرضه داشت خدایا مرا بمیران! غلام مرد... . او تربیت شده دستان مبارک معصوم(ع) بود که مستجاب الدعوه شده بود.
- امام غریب و تنها به واسطه همین موالی شناخته شده بودند. مثلاً در ایام حج در حالي كه خليفه حضور داشت، اما مردم راه را براي امام سجاد(ع) باز مي‌كردند تا ايشان بتوانند حجرالاسود را ببوسد و موجب تعجب خليفه شده بود.
- در کربلا هر کاری کردند که بگویند امام حسين(ع) و اصحابش مسلمان نبودند، حقشان بوده كه كشته شوند و... . لذا تحقیر كردند. اجساد مطهر را با اسب لگدمال کردند. خيمه‌ها را سوزاندند. آل الله را به اسيري گرفتند و... . هر کاری کردند که بگویند این اسیران کافرند. اما در اوج اين نا امیدی‌ها، امام معصوم این همه خفت وخواری را تحمل کردند و مبارز ایجاد کردند. نتیجه کارهای فرهنگی کلان امام سجاد(ع) به حوزه درس سه هزار نفره امام صادق علیه السلام منتج شد. در واقع امام سجاد (ع) در اوج خفقان، مخاطب ایجاد کردند. ایشان اهل مناجات بودند. اين مناجات‌ها محور عبوديت حضرت بود. وقتي عبوديت به شدت اخلاص داشته باشد، كار ربوبي مي‌كند.
- رمز حيات طيبه حضرت زين‌العابدين(ع) اين بود كه در بدترين و نااميدكننده‌ترين شرايط و حالات، اميدواركننده‌ترين رفتارها را كردند. امام معصومي كه از عرش براي هدايت ما آمده است، كارش شده بود، كشاورزي. ايشان در اوج بی کسی و انزوا برنامه‌اي طراحي كرد كه مؤثرترين برنامه بود. ارتشي 20 هزار نفري تربيت كرد كه عالِم و عارف و عاشق امام(ع) بودند. حضرت سجاد(ع) نشان داد كه از هيچ مي‌تواند دانشگاه كامل بسازد، از انزوا محبوبيت بسازد و از شكست كامل به پيروزي كامل برسد.
- درس ما از سيره طيبه حضرت(ع) اين است كه در سخت ترين شرايط، اميدواركننده‌ترين انديشه‌ها را داشته باشيم. همچنين به شدت اهل مناجات باشيم.

* بلاهايي كه نظام بانكداري بر سر ما آورده است: ايجاد طبقه اشراف و مرفهين، عامل گراني و تورم و فقر، عامل فاصله طبقاتي و توجه مردم به دنيادوستي، عامل بي حجابي و...
- در بحث نظامات به اینجا رسیدیم که ما ضعیف عمل کردیم و نظامات دشمن پیشروی کرده است. از دو منظر مي‌توان به اين موضوع نگريست. يكي اينكه ببينيم نظامات غربي، چه بيچارگي‌ها و بلاهايي بر سر ما آورده است و از طرف ديگر ببينيم كه چه مشكلات و بلاهايي در جامعه ما وجود دارد و آنگاه سرنخ و علت آنها را بررسي كنيم كه به كدام نظام غربي بر مي‌گردد.
- بلاهايي كه نظام بانكداري بر سر ما آورده است:
1- بانكها عامل تأسيس و ايجاد طبقه اشراف و مرفهين و مترفين هستند.
2- بانكها باعث ايجاد فاصله طبقاتي در جامعه هستند.
3- باكنها عامل گرانی و تورم هستند چون وام با سودهاي بالا مي‌دهند.
4- بانكها عامل توجيه شديد مردم به دنيا و مروج دنيا دوستي هستند.
5- بانكها خادم و برده سرمايه‌سالارها هستند. (در اسلام سرمایه داری مفید و پسنديده است چون منجر به فعاليت و توليد مي‌شود ولي سرمایه سالاری ناپسند و مضموم است)
6- بانكها زمينه ساز اختلاس‌هاي كلان و كسب سودهاي بي زحمت  هستند.
7- توسط نظام بانكي، ثروتهاي بادآورده و آقازاده‌ها ايجاد شدند.
8- نظام بانكي «رأس كل خطيئه» ايجاد مي‌كند. «حب الدنيا رأس كل خطيئه».
9- بي حجابي محصول نظام بانكي است.
10- نظام بانكي، بيشترين نقش را در ايجاد فقر دارد.
11- ...
- منظور ما نظام بانكداري است و نه تشكيلات و افراد درون بانكها.

لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 تا12 صبح كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار مي‌شود.
سي‌دي هاي صوتي اين جلسات براي بهره‌برداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار مي‌گيرد.
حضور در كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

0 نظر