صابره: گزارش جلسه هشتم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)

875 1395/12/10
صابره: گزارش جلسه هشتم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)

صابره: گزارش جلسه هشتم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)/ استاد زاهدي: در تعلیم و تربیت قرآنی می‌خواهیم ربوبیت را متجلی کنیم/ هدف نظام ربوبی این است که ربوبیت را در تعلیم و تربیت متجلی کند/ در تعلیم و تربیت وحیانی بستر همه امور، ربوبیت است ولی در تعلیم و تربیت غربی و سکولار بستر همه امور، ناسوتی(دنيايي) است/ ربوبیت یعنی هم پرستاری زیستی و هم پرستاری معرفتی و ملکوتی

صابره: گزارش جلسه هشتم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)/ استاد زاهدي: در تعلیم و تربیت قرآنی می‌خواهیم ربوبیت را متجلی کنیم/ هدف نظام ربوبی این است که ربوبیت را در تعلیم و تربیت متجلی کند/ در تعلیم و تربیت وحیانی بستر همه امور، ربوبیت است ولی در تعلیم و تربیت غربی و سکولار بستر همه امور، ناسوتی(دنيايي) است/ ربوبیت یعنی هم پرستاری زیستی و هم پرستاری معرفتی و ملکوتی

 به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه هشتم دوره آموزشي "تعليم و تربيت اسلامي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز چهارشنبه 21 آبان 93 از ساعت 14:30 تا 16 در شعبه مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) در شهر پرند برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به موضوع «تبیین رابطه اسماء الله با تعلیم و تربیت قرآنی» و «تشريح ربوبيت حق»‌ و «تفاوت‌هاي تعليم و تربيت وحياني با غربي» پرداختند. در ادامه به خلاصه‌اي از رئوس مطالب تدريس شده، اشاره مي‌گردد:

*  در تعلیم و تربیت قرآنی می‌خواهیم ربوبیت را متجلی کنیم
- «رابطه اسماءالله با تعلیم وتربیت قرآنی چیست؟»
در تعلیم و تربیت قرآنی می‌خواهیم ربوبیت را متجلی کنیم. ربوبیت به دو معنا است: به معنای پرستاری یعنی مراقبت کردن و رشد کردن، مانند خواباندن آرام آرام کودک و در معنای دوم هدایت، پرورش و تربیت است.
- تربیت از دو مصدر است: یکی از مصدر «رَبَبَ» به معنای «تربیت»، یکی از مصدر رَبَوَ به معنای «پرستاری کردن». اگر منتسب ربّ، خداوند باشد این ربّ از مصدر «رَبَبَ» است. مانند «رَبُّ العالمین».
- «الله الصَّمَد» یعنی انوار و تجلیات خدا صمد است، حق همه جا هست و هیچ کجا باطل راه ندارد.
- در سوره ناس داریم: «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» یعنی در زمانی که «يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ» اتفاق می‌افتد و آنها به قلب انسان‌ها نفوذ می‌کنند، باید به ربوبیت حق پناه ببریم و نظامات ربوبی را برپا کنیم. سیاست، حکومت، صنعت، تجارت، بانک‌ها و... باید نظام ربوبی داشته باشند.

*  هدف نظام ربوبی این است که ربوبیت را در تعلیم و تربیت متجلی کند
- ما به نظامات ربوبی نیاز داریم، نظام ربوبی همین نظام وحیانی تعلیم و تربیت قرآنی است و هدف آن این است که ربوبیت را در تعلیم و تربیت متجلی کند، ربوبیت را هدف قرار دهد، ربوبیت را محقّق کند، ربوبیت را محور برنامه‌ریزی قرار دهد، در روش‌های تدریس و برنامه‌های آموزشی ربوبيت را قرار دهد، ربوبيت را بستر تمامی جوانب علوم و روش ها و محتوا قرار دهد.
- ربوبیت برای جسم در ورزش، در علوم، در پزشکی، در کشاورزی و... است. ربوبیت برای روح در تعلیم و تربیت است که بصیرت و نورانیت را زیاد می‌کند و عقل ملکوتی اش را رشد مي‌دهد. ذهن با عقل متفاوت است، ذهن نازله عقل ملکوتی است. عقل ملکوتی جایش در قلب است ولی عقل ناسوتی ارتباطش با اجسام است و با حواس پنجگانه می‌فهمد. محور علوم ذهنی، عقل زیستی است. دانشمندان غربی به آن می‌گویند خردگرایی، در صورتی که ذهن نازله‌ای از خرد است و خرد به نور متصل است. آنها محل عشق و یقیین را نمی‌شناسند.

* غرب فرهنگی با غرب جغرافیایی متفاوت است، هرجا خورشید آگاهی خاموش شود، غرب فرهنگی است
- تعلیم و تربیت قرآنی ربوبیت را حاکم می کند. غرب فرهنگی با غرب جغرافیایی متفاوت است. هرجا خورشید آگاهی خاموش شود، غرب فرهنگی است. آنها تعلیم و تربیت را از ربوبیت دور می‌کنند.
- ربوبیت زیستی این است که از ریزترین ذرات هستی تا کهکشان‌ها در خدمت انسان است. ربوبیت در هدایت این است که تمام هستی، مدرسه و کلاس درس است. غرب، مدرسه را از اسلام گرفته است. آنها علت هیچ چیز را در هستی نمی‌دانند، می‌گویند آفتاب از خورشید می‌آید و خورشید هم اتفاقی به وجود آمده است! آیا می‌شود این عالم با این نظم دقیق اتفاقی به وجود آمده باشد؟ آنها علت همه چیز را در همین دنیا جستجو  می‌کنند. اسلام همه عالم را مدرسه می‌بیند، همه چیز را تحت ربوبیت می بیند.

* در تعلیم و تربیت وحیانی بستر همه امور، ربوبیت است ولی در تعلیم و تربیت غربی و سکولار بستر همه امور، ناسوتی(دنيايي) است
- در تعلیم و تربیت وحیانی بستر همه امور، ربوبیت است ولی در تعلیم و تربیت غربی و سکولار بستر همه امور، ناسوتی(دنيايي) است و علت هیچ چیز را نمی‌دانند. آنها مدیریت و شعوری برای این عالم قائل نیستند، در نتیجه هدایتی نیز برای این عالم قائل نیستند.
- تعلیم و تربیت غربي فلسفه تربیتی ندارد، آنها فقط مهارت یاد می‌دهند و ارزشی را قبول ندارند، از این تعلیم تربیت است که اینطور جنگ و خونریزی بر می‌آید.

* ربوبیت یعنی هم پرستاری زیستی و هم پرستاری معرفتی و ملکوتی
خلاصه مطالب:
1- همه عالم مظهر اسماء الهی هستند، هم ناسوت و هم ملکوت.
2- این عالم که مظهر اسماء هستند، آیات خداوند هستند.
3- این هستی مدرسه حق است و بسیار منظم است.
4- ما می‌خواهیم این هستی را بر محور ربوبیت، تعلیم دهیم. مدرسه‌ای که بر محور ربوبیت نباشد اسلامی نیست.
5- ربوبیت یعنی هم پرستاری زیستی و هم پرستاری معرفتی و ملکوتی.
6- برای همین است که حیات همه چیز به فیض اسم الله است... .

لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته چهارشنبه ها از ساعت 14تا16 كلاس‌هاي دوره آموزشي"تعليم و تربيت اسلامي" در شهر پرند برگزار مي‌شود.
حداقل پيش نياز حضور در اين كلاس، آشنايي با معارف اسلامي در حد مومنين مساجد مي‌باشد. از اقشار محترم فرهنگي، دانشگاهي، حوزوي، خانواده هاي متدين و فرهيختگان علاقمند به اسلام (خواهران و برادران) براي حضور در اين دوره دعوت به عمل مي‌آيد.
 

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

0 نظر