صابره: گزارش جلسه 46 نظامشناسي
صابره: گزارش جلسه 46 نظامشناسي/ استاد زاهدي: بنا بر روایت «من کنت مولا فهذا علی مولاه» اميري يعني رهبري، مديريت، راهبردهاي سياسي، حكومت، فرماندهي/ علت اينكه امر به معروف و نهي از منكر بالاترين عبادات است، اين است كه هزينه و مشكلات و گرفتاري دارد/ بزرگترين معروف، حضرت علي(ع) است و بزرگترين امر به معروف، معرفي ولايت حضرت علي(ع) است/ آورده اسلام در بخش آثار باستانی، عبرت گیری و در بخش سیاحت وتفریح، مشاهده آثار رحمت خداست
صابره: گزارش جلسه 46 نظامشناسي/ استاد زاهدي: بنا بر روایت «من کنت مولا فهذا علی مولاه» اميري يعني رهبري، مديريت، راهبردهاي سياسي، حكومت، فرماندهي/ علت اينكه امر به معروف و نهي از منكر بالاترين عبادات است، اين است كه هزينه و مشكلات و گرفتاري دارد/ بزرگترين معروف، حضرت علي(ع) است و بزرگترين امر به معروف، معرفي ولايت حضرت علي(ع) است/ آورده اسلام در بخش آثار باستانی، عبرت گیری و در بخش سیاحت وتفریح، مشاهده آثار رحمت خداست
به گزارش پايگاه اطلاعرساني صابره، جلسه 46 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 24 مهر 93 از ساعت 10 صبح تا 11:45 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به مناسبت دهه ولايت و عيد سعيد غدير خم به موضوعات «تشريح مقام اميري حضرت علي(ع)»، «هزينه داشتن امر به معروف و نهي از منكر»، «تشريح امر به معروف پيامبر(ص) در روز غدير و تبعات آن و وظيفه ما در برابر معرفي ولايت تا قيامت»، «مروري بر آوردههاي اسلام و غرب در نظام روابط فرهنگي» اشاره نمودند. در ادامه رئوس مطالب تدريس شده ذكر ميگردد:
* بنا بر روایت «من کنت مولا فهذا علی مولاه» اميري يعني رهبري، مديريت، راهبردهاي سياسي، حكومت، فرماندهي
با توجه به اينكه در دهه ولايت هستيم، دو مطلب در اين زمينه عرض ميشود:
1- مطلبي را مقام معظم رهبري در روز عيد سعيد غدير فرمودند: «...اینجا نصب امیرالمؤمنین، فقط بهمعناى نصب جنبههاى معنوى نبود، بلکه میشود گفت که مسئله جنبههاى معنوى قابل نصب نیست؛ آنچه قابل نصب است عبارت است از: حکومت، کشوردارى، سیاست، مدیریّت جامعه اسلامى؛ این را پیغمبر اکرم به مردم توصیه کرد...»(بينات مقام معظم رهبري در روز عيد غدير 21مهر93) لذا مقامات معنوي و درجات معنوي قابل نصب نيستند. اميري انتصابي است اما محبت و دوستي و تقرب انتصابي نيست. خاتمي(رئيس جمهور اسبق) در سفري كه آن زمان به كردستان داشت، ولايت را دوستي! معني كرد نه اميري. بنا بر روایت «من کنت مولا فهذا علی مولاه» اميري يعني رهبري، مديريت، راهبردهاي سياسي، حكومت، فرماندهي و... .لذا حضرت علي(ع) در روز غدير، به اميري منصوب شده است نه دوستي. اين مطلب، موضوعي راهبردي است كه توسط مقام معظم رهبري، مطرح شده است.
* علت اينكه امر به معروف و نهي از منكر بالاترين عبادات است و از نماز و روزه و خمس و حج، بالاتر است براي اين است كه هزينه و مشكلات و گرفتاري دارد
2- به نقل از يكي از علما، خداوند در سوره لقمان میفرماید: «وَ أْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَ انْهَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ اصْبِرْ عَلى ما أَصابَك»(لقمان:17) فرزندم امر کن به معروف و نهی کن از منکر و در برابر مشكلات و مصيبتها و هزينههاي آن صبر و تحمل داشته باش. نماز خواندن و حج، خمس، انفاق، روزه گرفتن، توحيد و... «ما اصابك» ندارد. فقط امر به معروف و نهي از منكر «ما اصابك» و هزينه و گرفتاري و مشكلات دارد. لذا علت اينكه امر به معروف و نهي از منكر بالاترين عبادات است و از نماز و روزه و خمس و حج، بالاتر است براي اين است كه هزينه دارد. يعني براي آدم مشكلات و گرفتاري به همراه دارد. اگر امر به معروف و نهي از منكر كردي منتظر تنبيهها و هزينههايش هم باش اما در نهايت اين تويي كه موفق و پيروز خواهي شد. مصيبت را ميكشي، ولي پيروز ميشوي.
* بزرگترين معروف، حضرت علي(ع) است و بزرگترين امر به معروف، معرفي ولايت حضرت علي(ع) است
- حال با توجه به دو مطلب ذكر شده، درباره یک امر به معروف و نهی از منکر بسیار سخت نكاتي بيان ميگردد:
«يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس»(مائده:67). وقتي كه امر به معروف عادي، «ما اصابك» دارد و انسان تحت فشار قرار ميگيرد يا بي كس و تنها ميشود؛ حال امر به معروف و نهي از منكري كه پيامبر خدا(ص) ميخواهد انجام دهد، چه ما اصابكي دارد؟ هيچ جاي ديگر قرآن «وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس» ندارد. آيا خدا پيامبر(ص) را از شر مردم حفظ ميكند؟ مگر اين مردم چه شرّي دارند؟ «وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس» تاريخ ندارد و منظور خدا، حفظ پيامبر(ص) از شر مردم در آن تاريخ(روز غدير) نبوده است. موضوع «يَعْصِمُكَ» حفظ جان نيست. خداوند نفرموده كه ما جان پيامبر(ص) را حفظ ميكنيم. بلكه شر مردم اين است كه ميخواهند بر سر نبوت، دين و برنامههاي دين بلا بياورند و خداوند دين را از شر مردم حفظ خواهد كرد.
- پيامبر(ص) يك «تك» زد و حضرت علي(ع) را به اميري معرفي كرد اما «پاتك» دشمنان تا قيامت ادامه خواهد داشت. اين پاتكها به 14 معصوم(ع) برخورد كرد. اول از همه، دردانه رسول خدا(ص) بود كه پهلويش را شكستند و محسنش را كشتند و خانهاش را به آتش كشيدند و همسرش را طناب بستند و تازيانه زدند... . فرق مولا(ع) را شكافتند. جگر امام حسن(ع) را پاره پاره كردند. حسينش را قطعه قطعه كردند. يعني امر به معروفِ «بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ» آنچنان سخت است كه «ما اصابك» و هزينههاي آن خيلي بالاست. لذا منظور خداوند از «وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس» اين است كه دين تو را حفظ ميكنيم نه جان تو را. اصل مكتبت را حفظ ميكنيم. هم دخترت، هم دامادت، هم عزيز كردههايت (حسن و حسين عليهم السلام)، همه را به خاك و خون ميكشند. اين جريان و اين معرفي حضرت علي(ع) تا روز قيامت آنها را اذيت ميكند. تمام تلاششان را ميكنند تا راه علي(ع) را از بين ببرند و ريشه ولايت را بزنند. اما خدا گفته ما اين راه را حفظ ميكنيم: «وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاس».
- پس كاري كه حضرت رسول(ص) ميخواهد انجام دهد، كاري است كارستان و بزرگترين معروف، حضرت علي(ع) است و بزرگترين امر به معروف، معرفي ولايت حضرت علي(ع) است.
* سيره عملي حضرت علي(ع) برقراري عدالت، ايمان، يقين و توحيد و درگيري با ظلم، فسق، تبعيض، نفاق، بي معرفتي و بي تقوايي است
- حال اين ولايت يعني چه؟ معرفي حضرت علي(ع) يعني چه؟ در پاسخ بايد گفت، حضرت علي(ع) دو صفت و ويژگي دارد:
1- صفت عملي: كه همان سيره طيبه حضرت در اعمال صالحه يعني برقراري عدالت، برقراري ايمان و يقين و توحيد، كه كار بسيار سختي است و جز مولا علي(ع) هيچ كس نميتواند اين علم را بردارد. همچنين درگيري حضرت با ظلم، فسق، تبعيض، نفاق، نامردي، بي معرفتي، بي تقوايي، است. يعني امام علي(ع) در سيره طيبه و برقراري عدل و ايمان و توحيد و همچنين مبارزه با ظلم و فساد و تباهي تك است.
2- صفت معرفتي: با توجه به «انا مدينة العلم و علي بابها». ايشان در معارف صادر شده از سينه مباركشان هم تك هستند. اسرار آسمان را ايشان ميتوانند باز كنند. به خاطر همین، لقب امیرالمومنین مختص به ایشان شد. نهجالبلاغه حضرت، جنگ فرهنگي ناپيداست. كفر و نفاق با نظام بانكي و نظام رسانه و انواع نظاماتشان در ايران تبليغ ميكنند و نيرو جمع ميكنند و علمدار انقلاب هم با قرآن و نهجالبلاغه، جواب آنها را ميدهد.
- با كاري كه رسول خدا(ص) در غدير كرد، اين جنگ تا قيامت ادامه دارد. بر اساس زيارت عاشورا «اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له علي ذلك» به روزترين نسخه دشمنان راه علي(ع) لعنت ميشوند. ما هم به روزترين نسخه راه خدا را داريم كه اين دو گروه در قالب جنگ فرهنگي دارند ميجنگند. ضربهاي كه حضرت رسول(ص) با معرفي حضرت علي(ع) به كفر و نفاق زده، آنقدر كاري بوده كه شيطان را نيمه جان كرد. سيره علي(ع) و راه علي(ع) زنده است.
* طبق امر حضرت رسول(ص) همه بايد تا روز قيامت، اميري مولا(ع) را خبر دهيم، يعني آن دو سيره ايشان را (سيره عملي و سيره معرفتي) معرفي كنيم
- با تمام مقدماتي كه از ابتداي جلسه تاكنون ذكر شد، حضرت رسول(ص) در خطبه غديريه امر فرمودند كه حاضران غايبان را با خبر كنند. لذا همه بايد تا روز قيامت، خبر ولايت را به يكديگر بدهند. بايد اميري مولا(ع) را خبر دهيم. يعني آن دو سيره ايشان را (سيره عملي و سيره معرفتي) معرفي كنيم. اگر اين كار را نكنيم، اولاً امر به معروف نكردهايم، ثانياً امر رسول خدا(ص) را اجرايي نكردهايم. اگر به امر رسول خدا(ص) عمل كرديم، نشاني دارد. نشاني آن اين است كه بايد «ما اصابك» داشته باشد. روحانيت ما بايد علماي سوء را افشا كنند و هزينهاش را هم بپردازند. در بازار، كسبه بايد به سهم خود، مقابل مافياي احتكار و گرانفروشي بايستند و... .
- معرفي حضرت مولا(ع) هنوز تمام نشده و بايد تا روز قيامت اين غدير برقرار باشد و همه عاشقان راه محمد مصطفي (ص) در معرفي حضرت مولا شريك باشند. چون حضرت رسول(ص) امر فرموده كه حاضران به غايبان اطلاع دهند. امر رسول خدا(ص) واجب است. به عبارتی امیری مولا علی (ع) در دو ویژگی سیره طیبه و معرفت را اطلاع رسانی کرده و معارفه ایشان را ابلاغ کنند و بگویند اگر سیره حضرت در پیش گرفته شود همان هزینه ها و بلاهايی که برسر ائمه معصومین(ع) آمد برسر شما نیز خواهد آمد و تمام این هزینهها نتیجه شیرین حفظ دین را در بر خواهد داشت. پس ولایت و امیری حضرت مولا(ع) با عنوان «إمرة المؤمنين» (پرستار، امیری، راهبری، فرماندهی) برای حفظ دین است.
* آورده اسلام در بخش آثار باستانی، عبرت گیری و در بخش سیاحت وتفریح، مشاهده آثار رحمت خداست
- مروري بر مباحث ارائه شده در باب نظام روابط فرهنگي، زيرمجموعه نظام روابط بین الملل:
* آورده اسلام در گردشگری که شامل دو بخش آثار باستانی و سیاحت وتفریح است
در بخش آثار باستانی: عبرت گیری «فَسيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُروا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبين»(آلعمران:137)
در بخش سیاحت وتفریح: مشاهده آثار رحمت خداست «فَانْظُرْ إِلى آثارِ رَحْمَتِ اللَّهِ»(روم:50)
* آورده غرب در گردشگری که شامل دو بخش آثار باستانی و سیاحت وتفریح است
در بخش آثار باستانی: افتخار به اندیشه جاهلی گذشتگان
در بخش سیاحت و تفریح: عيش و نوش و فساد و از بين بردن محيط زيست
* آورده غرب در عرصه زن فمنیست است که بسیار نظاممند فعالیت میکند. کنفرانسها، همایشها، رشته های دانشگاهی دارد. مسوولان نظام را بر اجرای مطالبات فمنیسم متعهد كردهاند. متاسفانه دیدگاه موجود درباره زن تحت تأثیر همین تفکرات، محدود به مناسک مثل چادر و ظاهر شده است بدون اينكه محتوای قرآنی حجاب مد نظر قرار گيرد. نميخواهند محتواي قرآني را به چادر تزريق كنند. برخي آرايش اروپايي دارند و انديشه غربي دارند و خود را زير چادر پنهان كردهاند.
* آورده اسلام در عرصه کنفرانسهای بین المللي، همايش جهاني حج است كه در حال حاضر فقط به مناسك و احكام محدود شده و به محتوا كاري ندارد. حجي كه بايد «قیاما للناس» باشد، مبدل شده به مناسک، سوغات و گردشگری... .
لازم به يادآوري است كه انشاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 9:30 تا 11:30 صبح كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار ميشود.
سيدي هاي صوتي اين جلسات براي بهرهبرداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار ميگيرد.
حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.
مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها
0 نظر