صابره: گزارش جلسه چهارم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)
صابره: گزارش جلسه چهارم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)/ استاد زاهدي: خداوند نظام تعلیم و تربیت قرآنی را در آیات 2و3 سوره مباركه بقره ذکر کرده است/ آيه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» آيه انتظار است و تكليف منتظران و هدف ظهور و برنامه امام عصر(عج) ميباشد/ «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» خلاصه قرآن، میوه نبوت و ثمره ولایت است/ همه عرصههای حیات انسانی مانند اقتصاد، فرهنگ، ورزش، هنر و... باید بر اساس «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشد
صابره: گزارش جلسه چهارم تعليم و تربيت اسلامي(در شعبه مؤسسه صابره در پرند)/ استاد زاهدي: خداوند نظام تعلیم و تربیت قرآنی را در آیات 2و3 سوره مباركه بقره ذکر کرده است/ آيه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» آيه انتظار است و تكليف منتظران و هدف ظهور و برنامه امام عصر(عج) ميباشد/ «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» خلاصه قرآن، میوه نبوت و ثمره ولایت است/ همه عرصههای حیات انسانی مانند اقتصاد، فرهنگ، ورزش، هنر و... باید بر اساس «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشد
به گزارش پايگاه اطلاعرساني صابره، جلسه چهارم دوره آموزشي "تعليم و تربيت اسلامي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز چهارشنبه 23 مهر 93 از ساعت 14 تا 16 در شعبه مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) در شهر پرند برگزار شد.
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) بعد از مرور مطالب جلسات پیشین، به موضوع «تبیین آیه إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» پرداختند. در ادامه به خلاصهاي از رئوس مطالب تدريس شده، اشاره ميگردد:
* خداوند نظام تعلیم و تربیت قرآنی را در آیات 2و3 سوره مباركه بقره ذکر کرده است
- اگر در قرآن تدبّر نشود، کار به جایی میرسد که شیعیان را به نام اسلام قتل عام میکنند. داعشی ها هم مسلمان هستند!
- ما می خواهیم در قرآن تدبّر کنیم. «ذَلِكَ الْكِتَابُ لَا رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ * الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ»(بقره:2-3). خداوند نظام تعلیم و تربیت قرآنی را در این آیات ذکر کرده است. کتاب یعنی قوانین کل هستی، یعنی قوانین کل هستی در قرآن است و اگر کسی به اسرار این قوانین پی ببرد میتواند هرچه در آسمانها و زمین است را تسخیر کند. «لَا رَيْبَ فِيهِ» يعني از جانب حق است و هیچ شکی در آن نیست.
- حقیقت با واقعیت متفاوت است. در لسان امروز واقعیت همان پوزیتیویست است. آنها معتقدند انسان باید واقع گرا باشد.حالا واقعیت چیست؟ اسرائیل واقعیت دارد، قدرت آمریکا واقعیت دارد، پیمان ناتو واقعیت دارد، واقع گرا بودن یعنی این ها را بپذیریم. کسانی که طرفدار واقعیت هستند، از حقیقت فرار میکنند و حقیقت را آرمانگرایی میخوانند، اینها ظاهر دنیا را میبینند و خیلی برایشان عظیم است.
- گفتیم قوانین دو دسته است:1- قوانین داخل هستی مانند دانش ماهواره، دانش سایبری، دانش هسته ای و... 2- قوانین حاکم بر هستی مانند اینکه طلاق عرش خدا را به لرزه در میآورد، گناه نعمات را از بین میبرد، گناه انسان را بیچاره میکند.
- آمریکا و اسرائیل هم خودشان را از بین میبرند هم دنیا را! چون در کتاب خدا تدبّر نمیکنند.
- قوانین حاکم بر خلقت حقایق عالم است و حق مطلق خداوند است، هر علم و دانش و فکر و قانون و زندگی و شغل و صنعتی که متصل به حق باشد راه حق را پیدا میکند. اینکه خدا همیشه پیروز است حقیقتی است که همه جا هست.
* آيه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» آيه انتظار است و تكليف منتظران و هدف ظهور و برنامه امام عصر(عج) ميباشد
- در سوره حمد آیه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» آیه انتظار است. تکلیف منتظران است. هدف ظهور است. برنامه امام عصر (عج) است. او میآید که همه کره زمین بگویند «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ». برنامه تمام وزارتخانه های آن زمان همین است.
- ما زمانی ایمان آوردهایم که در تمام برنامههايمان و در تمام عرصههای زندگیمان «إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشیم، در غیر این صورت قرآن می فرماید: دروغ می گویی «یُخادِعُونَ اللَّهَ»(بقره:9)
- حکومت، دولت، مجلس، مجمع تشخیص مصلحتی درست است که نظام خداوند را اجرا کند.
- برخي از افرادي كه به حج میروند، روضه میخوانند، گریه میکنند، سینه میزنند، خداوند میفرماید اینها خدعه میورزند. انسان باید تمام برنامههایی که خدا میپسندد را بلد باشد. بايد «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» را بلد باشد. در زمان گذشته کاسبها نزد علما درس مکاسب میخواندند، باید عبودیت را بیاموزیم.
- نکات عجیبی در آیه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» وجود دارد: اول اینکه اگر «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» نباشی دروغ میگویی، دوم اينكه اگر ندانی خدا چه چیزی را میپسندد چگونه از او استعانت و ياري میطلبی؟ این آیه هدف ظهور، آینده ظهور و برنامههای زمان ظهور است. باید مسیر و برنامههای ظهور را بدانی، با دعای ندبه خواندن فقط توپ را در میدان امام زمان (عج) میاندازی، برنامه امام زمان (عج) «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» است. اگر چنین نباشی در مقابل امام زمان(عج) میایستی، زیرا نمیدانی.
* «إِيَّاكَ نَعْبُدُ و إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» خلاصه قرآن، میوه نبوت و ثمره ولایت است
- روایت عجیبی است که میفرماید: رایت حمد به دست امام زمان (عج) است. و عجیب است که ما در نماز امام زمان (عج) صد مرتبه می خوانیم «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ». این آیه خلاصه قرآن است، میوه نبوت است، ثمره ولایت است و هدف ظهور امام زمان (عج) است.
- «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» چندین معنا دارد:
معنای اول: خدایا تو را می پرستیم و از تو کمک میخواهیم.
معنای دوم: ما تو را می پرستیم تا إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ را به ما یاد بدهی.
معنای سوم: ما از تو استعانت میگیریم که خداشناسی را یاد بگیریم.
* «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» یعنی نظام زندگی (چه نظامات فردی و چه نظامات کشور) را بر اساس عبودیت حق برپا کنید
- درس امروز:
سوره حمد کل ثمره و هدف قرآن و نتیجه مدرسه تعلیم و تربیت قرآن است. پرچم حمد و «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» در دست امام زمان است. «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» یعنی نظام زندگی (چه نظامات فردی و چه نظامات کشور) را بر اساس عبودیت حق برپا کنید.
- باید زندگی را بر اساس «إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» بگذاریم، هرکسی باید به دنبال وظیفه خودش باشد.
- هر کس که میخواهد پیرو امام زمان (ع) باشد باید سرمشق زندگیاش «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشد.
* همه عرصههای حیات انسانی مانند اقتصاد، فرهنگ، ورزش، هنر و... باید بر اساس «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشد
نتیجهگیری:
1- منظور کتاب، کتاب هستی است که قوانین حاکم بر هستی است، همه آن در قرآن و در وجود حضرت مولا(ع) است. اگر کسی قوانین حاکم بر هستی را بلد باشد همه زندگی اش آباد است.
2- پرچم امام زمان (عج) «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» است. سرمشق زندگی همه شیعیان باید اینگونه باشد، کسی که به این صورت به درستی عمل کند برنامه ظهور را به تحقق میرساند. «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» یک نظام است.
3- همه عرصههای حیات انسانی مانند اقتصاد، فرهنگ، ورزش، هنر و... باید بر اساس «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ» باشد.
لازم به يادآوري است كه انشاءالله هر هفته چهارشنبه ها از ساعت 14تا16 كلاسهاي دوره آموزشي"تعليم و تربيت اسلامي" در شهر پرند برگزار ميشود.
حداقل پيش نياز حضور در اين كلاس، آشنايي با معارف اسلامي در حد مومنين مساجد ميباشد. از اقشار محترم فرهنگي، دانشگاهي، حوزوي، خانواده هاي متدين و فرهيختگان علاقمند به اسلام (خواهران و برادران) براي حضور در اين دوره دعوت به عمل ميآيد.
مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها
0 نظر