صابره: گزارش جلسه 32 نظام‌شناسي

760 1395/12/10
صابره: گزارش جلسه 32 نظام‌شناسي

صابره: گزارش جلسه 32 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي: همه قرآن و اسلام يكپارچه رسانه است/ از وظايف نظام رسانه اسلامی و قرآنی: ارائه الگو به جامعه در عرصه‌هاي مختلف حيات، ارائه منافع حاصل از باطن آموزه‌های اسلامی، آگاه کردن و آموزش مؤمنین و جامعه اسلامی و...

صابره: گزارش جلسه 32 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي: همه قرآن و اسلام يكپارچه رسانه است/ از وظايف نظام رسانه اسلامی و قرآنی: ارائه الگو به جامعه در عرصه‌هاي مختلف حيات، ارائه منافع حاصل از باطن آموزه‌های اسلامی، آگاه کردن و آموزش مؤمنین و جامعه اسلامی و...

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه 32 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 19 تير 93 از ساعت 10 صبح تا 12 در محل مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به موضوع « ادامه معرفي وظايف نظام رسانه اسلامی و قرآنی» پرداختند. در ادامه رئوس مطالب تدريس شده به صورت خلاصه عنوان مي‌شود:‏

* مرور جلسه قبل/  محتوای«قُل» و مشتقات آن پیام‌هایی است که دکترین و نظریات وحیانی در عرصه‌هاي مختلف حيات را بيان مي‌كند
در جلسه قبل، نظام رسانه از نگاه قرآن و عترت طاهره سلام الله علیهم اجمعین بحث شد. به عنوان نمونه گفته شد کلمه «قُل» خطاب به پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله به مفهوم امر و دستور به رساندن پیام بود. محتوای«قُل» و مشتقات آن پیام‌هایی است که دکترین و نظریات وحیانی در عرصه‌هاي مختلف حيات را بيان مي‌كند. نظریاتی مانند نظریات فرهنگ ساز، نظریات جنگ فرهنگی، نظریات نظام‌سازی و تمدن‌سازی، نظریات هستی‌شناسی و خداشناسی، نظریات معرفت شناسی، نظریات ولایت شناسی و امامت و مدیریت، نظریات جامعه‌شناسی، نظریات انسان‌شناسی، نظریات قیامت شناسی و آخرت شناسی.

* ادامه معرفي وظايف نظام رسانه اسلامی و قرآنی: ارائه الگو به جامعه در عرصه‌هاي مختلف حيات،  ارائه منافع حاصل از باطن آموزه‌های اسلامی،  آگاه کردن و آموزش مؤمنین و جامعه اسلامی، کنترل شایعات
- در جلسه قبل 14وظيفه از وظايف نظام رسانه اسلامی و قرآنی معرفي شد كه ادامه آنها در اين جلسه در قالب معرفي كليدواژه‌هاي قرآنی که وظایف رسانه را تعیین می کند، معرفي مي‌شود.
15- يكي از وظايف رسانه، ارائه الگو به جامعه در عرصه‌هاي مختلف حيات است. «وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ يَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهيدا»(بقره:143). واژه «شهید» در معنای ارائه الگو به جامعه در عرصه های مختلف حیات است. مثل عرصه‌هاي خانواده، مشاوره، تعليم و تربيت، علم، دانشگاه، کسب و کار، هنر، ورزش، اقتصاد، پزشكي، كشورداري، سیاست، شهرسازي، مديريت، صنعت و... . همه اين عرصه‌ها بايد «شهدا» و «شهيد» داشته باشند. واژه «شهيد» در قرآن اكثراً به مفهوم «الگو» آمده و موارد كمي به معني «كشته شدن در راه خدا» آمده است.
16- مشاهده مستقیم یکی دیگر از وظایف رسانه است. واژه «شاهد» در اين معنا به كار رفته است. مثلاً مشاهده می کنیم که بعضی امور مانند اصول کشاورزی ازطریق رسانه نشان داده می شود يا فرمايشات مقام معظم رهبري در رسانه پخش مي‌شود و... .
17- از ديگر وظايف رسانه اسلامي، ارائه منافع حاصل از باطن آموزه‌های اسلامی مي‌باشد. مثل منافعی که روح ولایت در جامعه اسلامی دارد. واژه «شهود» به معنای رؤیت قلبی و شهود قلبي است؛ معصوم عليه‌السلام می‌فرمایند:«اللهم نوّر ظاهرى بطاعتك، و باطنى بمحبتك، و قلبى بمعرفتك، و روحى بمشاهدتك، و سرى باستقلال اتصال حضرتك»(منهاج النجاح في ترجمة مفتاح الفلاح:ص50). ظاهر ما با نماز و روزه نوراني مي‌شود. ولي باطن ما با معرفت نوراني مي‌شود. «و روحي بمشاهدتك»: يعني شهود مستقيم حضرت حق براي روح است. باید بتوانیم جمال حضرت حق را مشاهده کنیم و رسانه چنین وظیفه‌ای دارد.
18- رسانه بايد در برابر چشم همه یا دیدگان جامعه از منافع قرآن دفاع كند. واژه «شهدا» به معنای نظارت عمومی است.
19- واژه «أشهاد» به معنای گواهی دادن حق در فضای اجتماعی است. «وَ يَقُولُ الْأَشْهادُ»(هود:18) همه گواه باشند و ببينند كه حق با چه كسي است.
20- از دیگر وظایف رسانه آگاه کردن و آموزش مؤمنین و جامعه اسلامی است. واژه‌هاي زيادي مربوط به این وظیفه رسانه در قرآن وجود دارد. از جمله واژه «علم»، «تعلیم»، «اعلام» كه به معني آگاه كردن است. رسانه و منابر ما باید علم و حکمت را تعلیم دهند: «وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ»(بقره:129)؛ دانش به معني قوانين داخل هستي است. حکمت به معنی قوانین حاکم بر هستی است. بايد شيوه‌هاي كسب حكمت را آموزش بدهيم تا نور حكمت در قلبمان بتابد. لذا رسانه می‌بایست شیوه‌های کسب حکمت را آموزش دهد.
21- از دیگر وظایف رسانه اسلامي، کنترل شایعات است. یعنی رسانه باید نظام حقیقت‌یاب داشته باشد و خبرهای صحیح را ارائه دهد. «إِنَّ الَّذينَ يُحِبُّونَ أَنْ تَشيعَ الْفاحِشَةُ فِي الَّذينَ آمَنُوا»(نور:19). واژه قرآنی مربوط به این وظیفه رسانه واژه «اشاعه» و «شیوع» است.
22- از دیگر وظایف رسانه، رساندن پیام‌های خاص است که در قالب بسته خبری از جانب وحی می آید که در قرآن با الفاظ «بلاغ» و «ابلاغ» و «تبلیغ» و سایر مشتقات آن یاد شده است. تبلیغ بر وزن تفعیل به معنای شدت و تکرار می‌باشد. بنابراین رساندن پیام‌های خاص با شدت و تکرار از وظایف رسانه است. «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَه»(مائده:67).
23-رسانه اسلامي باید رسول و خبر رسان باشد. کلید واژه «رسالت»، «رسول»، «ارسال»، «رسل» و سایر مشتقات آن در اين زمينه دلالت دارد. وظیفه رسول طبق نص قرآن عبارت است از: «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَه»(مائده:67) یعنی رسانه باید وحی را ابلاغ کند تا مردم ولایی و شیعه شوند. واژه «ارسل» در قرآن 7 مرتبه آمده است. «ارسلنا» 58 مرتبه، «ارسلناك» 13 مرتبه، «رسول» 116 مرتبه، «رسوله» 84 مرتبه، «رسل» 34 مرتبه، «رسلنا» 17 مرتبه و «ارسلت» 3 مرتبه در قرآن آمده است.
- شرح وظايف «رسول» و محتواي «رسالت» نياز به توضيحات دارد و وقت زيادي مي‌برد و فعلاً از آن عبور مي‌كنيم.
24- کلیدواژه دیگر «نبأ»، «نبی»، «انباء» است که به معنای خبر می‌باشد. «عَنِ النَّبَإِ الْعَظيم‏»(نبأ:2)، «وعلّم آدم الأسماء کلّها»(بقره:31): به نبی، علم اسماء الهی داده شده و او وظیفه دارد خبر آن را به مردم بدهد و رسانه نیز این وظیفه را بر عهده دارد که این خود بیانگر عظمت کار رسانه است.
- واژه «أنبأكم» 8 مرتبه در قرآن آمده است، واژه «ينبئكم» 9 مرتبه، واژه «نبأ» 15 مرتبه، واژه «انبئه» 10 مرتبه، واژه «نبي» 52 مرتبه، واژه «نبيين» 13 مرتبه، واژه «انبياء» 5 مرتبه و واژه «نبوّت» 5 مرتبه در قرآن آمده است.

* همه قرآن و اسلام يكپارچه رسانه است
- به طور کلی می توان نتیجه گرفت که تمام اسلام به رسانه اش وابسته است. همه اسلام، نبوّت و رسالت و بلاغت و تبليغ است. همه اسلام متوجه رسانه است. اهميت رسانه را آمريكا و صهیونیست ها متوجه شده‌اند و تمام قدرتشان را در رسانه جمع کرده‌اند ولی ما از قدرت رسانه غافلیم. در حالیکه اسلام می خواهد هر یک از مؤمنین یک رسانه باشند. یعنی بايد همه شئون زندگی ما رسانه و مبلغ اسلام باشد. ما بايد رسانه باشيم و تا روز قيامت پيام غريبي و بي كسي حضرت زهرا سلام الله عليها را برسانيم. امام خميني (ره) يك رسانه بود. شهيد رجايي يك رسانه بود.
- قرآن، يكپارچه رسانه است. همه اسلام رسانه است. رسول خدا(ص) رسانه است. شهادت حضرت اباعبدالله الحسين(ع) رسانه است. شهادت حضرت زهرا(س) و طريقه دفن ايشان و ناپيدا بودن حرم ايشان، رسانه است، افشاگر است. اما كجاي زندگي ما در حال حاضر رسانه است؟ آيا جايي در سبك زندگي ما براي رسانه بودن وجود دارد؟ متأسفانه همه صهيونيسم و سرمايه‌اش روي رسانه است. با هاليوود و فيس بوك و ياهو و... باطل خودشان را معرفي مي‌كنند... .

لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 صبح تا 12  كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار مي‌شود.
سي‌دي هاي صوتي اين جلسات براي بهره‌برداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار مي‌گيرد.
حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

0 نظر