بازتاب خبري/خبرگزاري فارس: زاهدی در همایش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربیت اسلامی»: همه از فرهنگ انتقاد میکنند اما کسی سرنخ نمیدهد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري هشتمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در مديريت و تربيت اسلامي كه در تاريخ 29/3/93 در كانون شهيد مفتح تهران برگزار شد، در سايت خبرگزاري فارس بدين شرح است:
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري هشتمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در مديريت و تربيت اسلامي كه در تاريخ 29/3/93 در كانون شهيد مفتح تهران برگزار شد، در سايت خبرگزاري فارس بدين شرح است:
گروه فرهنگی / حوزه فعالیت های قرآنی93/03/29 - 15:20شماره: 13930329000547
زاهدی در همایش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربیت اسلامی»: همه از فرهنگ انتقاد میکنند اما کسی سرنخ نمیدهد
مدیر مؤسسه صابره در همایش «به سوی راهبردهای قرآنی در تربیت اسلامی» گفت: همه از فرهنگ انتقاد میکنند اما کسی سرنخ نمیدهد و نمیگوید باید چه کنیم و از کجا شروع کنیم.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، همایش به سوی راهبردهای قرآنی در تربیت اسلامی از سوی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره از امروز در مرکز فرهنگی شهید مفتح برگزار شد.
در مسائل فرهنگی همه انتقاد میکنند اما کسی سرنخ نمیدهد
در ادامه «مرتضی زاهدی» مدیر مؤسسه قرآن و عترت صابره به بیان مشکلات ناشی از تربیت غربی در جامعه پرداخت و گفت: مشکل ما در مسائل فرهنگی این است که همه انتقاد میکنند ولی کسی سرنخ نمیدهد هیچ کس نمیگوید که باید چه کار کنیم و یا باید از کجا شروع کنیم.
وی با قرائت آیاتی ابتدایی سوره ناس گفت: تمام اتکای این سوره به کلمه «رب» است ربوبیت در معنی به معنای مدیریت است. مدیریت تعلیم و تربیت، مدیریت فرهنگی، مدیریت اقتصادی، مدیریت بانکداری و ... ربوبیت یعنی پرورش دادن یعنی یک حرکت تکوینی، یعنی تمام جوانبی که حیات زیستی یک بشر را اداره میکند بر طبق این آیات همانطور که پروردگار برای همه زمینهها برنامه دارد و آنها را مدیریت میکند ما هم باید از آن الگو بگیریم و به این نوع مدیریت در همه عرصهها بپردازیم.
سورههایی مانند «ناس» را فقط در کودکی میشنویم
زاهدی با اشاره به اینکه سورههای مانند «ناس» فقط در دوران کودکی خوانده میشود گفت: وقتی خداوند در قرآن و در آیات ابتدایی سوره «ناس» به کلمه «قل» اشاره میکند معنایش فقط گفتن نیست بلکه یعنی آن چرا که میشنوی به همه اعلام کن و در مورد آن به نظریهپردازی بپرداز یعنی تمام ارکان نظام توحیدی را مانند آموزش و پرورش و اقتصاد و فرهنگ تبیین کن، اهدافش را بشناس و محقق کن اما متأسفانه فقط این سورهها را در دوران کودکی شنیدهایم و رها کردهایم در حالی که این سورهها فقط برای کوچکترها نیست بلکه کارکردش برای بزرگترهاست.
وی گفت: متأسفانه از نظام علمی فقط المپیاد را یاد گرفتهایم از نظام ورزشی فقط المپیک را و به دنبال تبیین و نظریهپردازی در این علوم نرفتهایم. متأسفانه نظام غربی هماکنون بر ما حکومت میکند به طوری که همه جنبههای زندگی ما از جمله نظام تعلیم و تربیت را فرا گرفتهاند.
نظامات ما تحت تأثیر فرهنگ غرب است
در ادامه «سیدمحمدمهدی میرباقری» رئیس فرهنگستان علوم قم و رئیس هیأت مدیره مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره به تبیین مسائل تربیتی از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: تعلیم و تربیت در جامعه ما باید مورد مطالعه قرار گیرد زیرا اکنون تقابل فرهنگی دنیای غرب و دنیای مسلمانان وارد مرحله جدیدی شده است متأسفانه دنیای مسلمانان تحت تأثیر قرار گرفته و همه نظامات از جمله تعلیم و تربیت تحت تأثیر نظامات غرب است و همه ما از این واقعیت بیخبریم، همچنین نمیدانیم در متن زندگی ما چه میگذرد، متأسفانه سایر حوزهها از جمله اقتصاد رفیع و فرهنگ ما هم تحت تأثیر الگوهای غربی است و نتوانستهایم به تبیین این مسائل بپردازیم.
مطالعات ما در حوزه تربیت اسلامی باید شدت بگیرد
وی ادامه داد: علم باید شامل مشخصههای توصیفی، تجویزی و ارزشی باشد و نمیتوان یک علم را به همین راحتی پذیرفت. فرهنگ فلسفی مسلمانان لزوماً فرهنگ فلسفی اسلام نیست و لزوماً از مبانی تعلیم و تربیت مبتنی بر فلسفه آموزههای دینی بیرون نمیآید، مکتب تربیتی ما باید متعهد به دین و برگرفته از قرآن باشد، البته ما تعقل در علوم را قبول داریم اما تعهدی که متعهد به کارآمدی باشد نه از این رو مطالعات ما در حوزه تربیت اسلامی باید شدت بگیرد.
در ادامه مراسم مقالهای درباره تقابل نظام تعلیم و تربیت غرب و اسلام در مورد قلب و ذهن ارائه شد.
در این مقاله موضوعاتی مانند؛ چرا افراد صرفاً با خواندن قرآن و دروس دینی دیندارتر نمیشوند و اینکه چرا سبک جوانان امروزی از سبک اسلامی فاصله گرفته و به سبک غربی گرایش یافتهاند بررسی شد.
معرفی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره
مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره با بیش از دو دهه مطالعه و تحقیقات گسترده کتابخانهای و میدانی به استخراج علوم ارزشمند از قرآن برآمده است از جمله فعالیتهای این مؤسسه میتوان به برگزاری دوره تربیت استاد در مدیریت و تعلیم و تربیت قرآنی، تأسیس انجمن نظامشناسان قرآنی و اجرای دوره آموزشی در نظامشناسی و نظامسازی و همچنین انتقال دستاوردهای فوق فرهیختگان و ارادتمندان به قرآن از طریق همایش و تألیفات و ارتباطات اشاره کرد.
آدرس اصلي خبر در سايت خبرگزاري فارس |
0 نظر