بازتاب خبري/ خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا): استاد زاهدی: مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم از فهم اسلام است

701 1395/12/08
بازتاب خبري/ خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا): استاد زاهدی: مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم از فهم اسلام است

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب يازدهمين جلسه دوره آموزشي نظام شناسي كه در روز پنجشنبه 5 دي 92 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) بدين شرح است:

شنبه 7 دی 1392  شماره خبر : 1347196 استاد زاهدی: مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم از فهم اسلام است

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب يازدهمين جلسه دوره آموزشي نظام شناسي كه در روز پنجشنبه 5 دي 92 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) بدين شرح است:

شنبه 7 دی 1392  شماره خبر : 1347196
استاد زاهدی: مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم از فهم اسلام است
گروه خبرنگاران افتخاری/ فهیمه شیرخانی: استاد دوره نظام‌شناسی در یازدهمین جلسه این دوره بیان کرد: مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم از فهم اسلام است.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جلسه یازدهم دوره آموزشی «نظام‌شناسی» با حضور اساتید و دانش‌پژوهان و سخنرانی استاد زاهدی روز پنجشنبه، پنجم دی‌ماه، در محل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) برگزار شد.
منشأ آسیب‌هایی مثل بدحجابی و گرانفروشی، نظامات غربی هستند
این جلسه با تلاوت آیات نورانی قرآن کریم آغاز شد و در ادامه، استاد زاهدی ابتدا با ذکر چند مثال در باب اهمیت شناخت نظامات غربی، به موضوع جنگ آمریکا با ژاپن و تسلیم شدن ارتش ژاپن اشاره و بیان کرد: بعد از این تسلیم شدن و پذیرش صلح، آمریکا اقدام به بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و کشتار مردم کرد.
وی ادامه داد: آمریکا این کار را کرد تا به جهانیان بگوید که تشخیص آن‌ها مهم است، نه صلح می‌فهمند، نه قطعنامه می‌فهمند، نه انسانیت می‌فهمند و... . وحشی‌گری خود را به جهانیان نشان دادند. حال بعد از سا‌ل‌ها، ژاپن به یک غول اقتصادی و قوی تبدیل شده است، اما چرا نمی‌تواند در برابر آمریکا سرکشی کند و قد علم کند؟ چون آمریکا نظاماتی را در ژاپن تأسیس کرده تا ملت ژاپن فرصت و زمینه‌ای را برای سرکشی و اعتراض پیدا نکند.
زاهدی با بیان اینکه با این نظامات، ژاپن را کنترل می‌کنند، گفت: ژاپن با این قدرتش نمی‌تواند در برابر حضور نظامی آمریکا در کشورش و تجاوزات و جنایات سربازان آمریکایی نسبت به کودکان و مردم خود، بایستد لذا نظام‌شناسی یعنی اینکه بدانیم نظامات غربی چه بلایی بر سر ما می‌‌آورند، آن‌وقت می‌توانیم بفهیم که در برابر آن‌ها چه کنیم.
وی با بیان اینکه ما اکنون دچار استعمار مدرن هستیم، افزود: در حال حاضر، آسیب‌ها را معرفی می‌کنند ولی به عامل آن اشاره نمی‌کنند. این بی‌حجابی‌ها به چه دلیلی است؟ این گرانی‌ها به چه دلیلی است؟ می‌گفتند که دولت سابق عامل گرانی‌ها بود، ولی شاهدیم که در حال حاضر هم این گرانی‌ها وجود دارد. عامل اصلی و منشأ این آسیب‌ها در کشور ما، فرد یا دولت نیست، بلکه نظامات غربی هستند.
استاد دوره نظام‌شناسی اظهار کرد: غربی‌ها نظامات ویژه خود را در کشورهای اسلامی به‌ویژه ایران، استوار کرده‌اند و با آن نظامات همه چیز را از امت اسلامی می‌گیرند و ضربه‌های کاری خود را وارد می‌کنند. بی‌حجابی و بی‌عفتی، گرانی، بیشتر شدن بی‌رحمی و ظلم ثروتمندان، بیشتر شدن فاصله طبقاتی، بی‌تفاوتی نسبت به ارزش‌های انقلابی و فرامین رهبری و ... در نتیجه عملکرد نظامات غربی است.
مأموریت اصلی و مشترک نظامات غربی، فاصله انداختن بین فهم مردم و جامعه از فهم اسلام است
وی ادامه داد: مأموریت اصلی و مشترک نظامات مهم غربی سکولار که در کشور ما مستقر هستند، فاصله انداختن بین فهم مردم و جامعه از فهم اسلام است. یعنی بخشی از مردمی که تحت تأثیر آن نظامات واقع شده‌اند، فهمشان با فهم اسلام فاصله زیادی پیدا کرده است. از جمله نمونه‌هایی که نظامات غربی تلاش دارند تا فهم مردم را درباره آن‌ها از فهم اسلام، جدا کنند و سلیقه مردم را عوض کنند، می‌توان به موضوعات حجاب، ولایت، عفاف، علم، مدرسه، مسئولیت، رفاه و آسایش، آزادی، برخورداری، ثروت، کسب و تجارت اشاره کرد که در ادامه مفاهیم دوگانه هر یک از منظر اسلام و نظامات غربی، ذکر می‌‌شود.
زاهدی در ادامه با اشاره به مقوله حجاب بیان کرد: مفهوم حجاب در اسلام، حفظ حرمت و حریم زن، استحکام خانواده، حفظ کرامت زن، سلامت روانی زن، حفظ حدود و قوانین اخلاقی، قلعه‌ای دفاعی و مستحکم برای پیشگیری از تجاوزات است. مفهوم القا شده حجاب توسط نظامات غربی در بین مردم این است که حجاب را به مفهوم لباس و پوشش گرفته‌اند و صحبت از حفظ حرمت و استحکام خانواده و محافظت از قوانین اخلاقی نیست.
وی تصریح کرد: این مقوله اگر به مفهوم فقط لباس باشد، پس لباس هر چه زیباتر، بهتر. اگر حجاب به عنوان حفظ کرامت زن و سلامت روانی زن و مرد بود، حافظ حریم زن و استحکام خانواده بود، آن وقت با هفت قلم آرایش وارد خیابان‌ها نمی‌شود. حجاب می‌خواهد زن را از فاسدها و تجاوزات آن‌ها حفظ کند. نورانیت و پاکدامنی زن را حفظ کند. اما اگر روسری عقب رفت و لباس چسبان پوشیده شد و... به معنی آن است که راه برای نفوذ به حریم زن و از بین بردن سلامت روانی او و توهین به کرامت او باز می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به مفهوم ولایت گفت: ولایت از منظر اسلام «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذینَ آمَنُوا»(بقره/257)، «هُوَ مَوْلانا»(توبه/51)، «وَ اللَّهُ مَوْلاکُمْ»(تحریم/2)، «فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلاهُ»(تحریم/4) ... است. ولایت در اسلام به معانی پرستاری، دلسوزی، هدایت، سرپرستی، راهبری، پشتیبانی، دفاع، دوستیِ صمیمی و... است؛ البته ولایت از منظر علوم جدید و علوم سیاسی غربی به معنی استبداد و تک‌صدایی معرفی می‌شود.
زاهدی در ادامه در رابطه با مفهوم عفاف و عفت نیز بیان کرد: مفهوم عفاف و عفت در نگاه اسلام، پاکدامنی، پرهیز از خطرات معنوی و شهوی، کرامت نفس، محافظت از بزرگواری، عقلانیت حقیقی و ایمان است و مفهوم القا شده عفاف توسط نظامات غربی در بین مردم نیز انزواطلبی، تک‌روی، خجالتی بودن، غیر طبیعی بودن، دوری از جمع، نوعی عقب‌ماندگی و... است.
استاد دوره نظام‌شناسی در ادامه در بیان مفهوم علم و بصیرت نیز گفت: مفهوم علم و بصیرت در اسلام به معنای نور، آگاهی، روشن‌بینی، نگرش جامع، کشف افق‌های نجات، عامل راه‌های پیشرفت و قوت جامعه است و معنی علم در دانشگاه‌ها نیز کسب تخصص به عنوان وسیله ارتزاق و وسیله کسب قدرت و ثروت است.
زاهدی در مورد مدرسه نیز بیان کرد: مدرسه از نگاه اسلام محل تربیت الهی، محل ایجاد عادات مطلوب، مکان نزدیک شدن به رشد مطلوب، محل ایجاد تعادل و بلوغ شداید انسانی، محل رشد عقل و اراده و پرورش قلب مزکّی است ولی مدرسه در نگاه فعلی جامعه کارخانه‌ای برای آماده شدن و گذر از مرحله کنکور و محل مقدمات و کسب پیش‌نیازهای ورود به دانشگاه است و فهم جامعه از فهم اسلام درباره مدرسه، این‌قدر متفاوت شده است.
وی در ادامه در مورد مسئولیت نیز اظهار کرد: مفهوم مسئولیت در اسلام رسالت، دلسوزی، نگرانی و برنامه‌ریزی دقیق برای وصول به اهداف عالیه اسلامی، پرستاری تا مرز رشد و بالندگی جامعه مثل مسئولیت خانواده، مدرسه، دانشگاه، اداره و ... است و مفهوم القا شده مسئولیت توسط نظامات غربی در بین مردم نیز مسئولیت به مقام و ریاست و مدیریت تبدیل شده است. در مدیریت هیچ نشانه‌ای از مسئولیت وجود ندارد. مدیریت را می‌توان بر اشیاء هم پیاده کرد مثل مدیریت بر دستگاه و ماشین‌آلات اما مسئولیت بار تعهدی همراهش است. نظریه‌پردازان غربی، کارکرد مدیریت را قدرت و ثروت بیان می‌کنند.
استاد دوره نظام‌شناسی در ادامه درباره رفاه و آسایش نیز گفت: مفهوم رفاه و آسایش در فرهنگ اسلامی مبنای آسایش در اسلام، قناعت است. روایات فراوانی، قناعت را بزرگترین گنج عنوان کرده‌اند. مازاد را دائماً باید انفاق کرد، بیش از مصرف را فوری باید انفاق کرد «یُنْفِقُونَ أَمْوالَهُم»(بقره/265). مفهوم رفاه و آسایش در فرهنگ و نظامات غربی نیز به معنای تنبلی، خوش‌گذرانی، آسانی‌طلبی، غفلت، پرخوری و پرخوابی است.
زاهدی در مورد واژه آزادی تأکید کرد: مفهوم آزادی در اسلام آزادگی، آزادمردی، جوانمردی، آزادی در برابر ظلم دشمنان، آزادی در برابر ظلم نفس و مکاید شیطان، آزادی از قیود حیوانیت و بردگی است و مفهوم آزادی در نظامات غربی نیز رهایی، بی‌بندوباری، شکستن حریم‌ها، تقدس‌شکنی، مقاومت و سرکشی و طغیان در برابر محدوده‌های الهی است.
وی در ادامه سخنان خود در مورد مفهوم برخورداری گفت: نگاه اسلام درباره برخورداری، بسم‌الله گفتن در هنگام غدا خوردن و استفاده از نعمات خدا، شکرگذاری و سپاسگزاری بابت نعمت‌های خدواند است «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُمْ وَ لَئِنْ کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابی‏ لَشَدیدٌ»(ابراهیم/7)، رضایت حق و شکر نعمت، شرط برخورداری است و ارزشمند است. برخورداری با عیار رضایت حق صحیح است؛ شاخص برخورداری اسلامی، نشاط و رشد و پیشرفت است؛ همچنین، مفهوم برخورداری در نظامات غربی نیز چشم و هم‌چشمی، مصرف‌گرایی، مدرن بودن، رقابت در خودنمایی و جلوه‌گری است که شاخص این برخورداری نیز اسراف و تبذیر، شهوات و هواهای نفسانی است.
استاد دوره نظام‌شناسی در رابطه با امکانات و ثروت، تصریح کرد: نگاه اسلام به امکانات و ثروت، سرمایه الهی و امانت خداست؛ برای اشتغال‌زایی و تولید و پیشرفت امور است. این امانت چند روزی دست ماست و در حقیقت صاحب اصلی خداست. تجار رسائل و مکاسب می‌خواندند. نگاه نظامات غربی به امکانات و ثروت نیز عاملی برای سروری، برای قدرت و رفاه بیشتر، برای جمع‌آوری و کنز، کسب احترام در جامعه، خودنمایی و تفاخر برای نفوذ در مدیریت جامعه است. نظام بانک‌داری، مفهوم ثروت و سرمایه در نظر اسلام را عوض کرده و به مفهوم غربی، تبدیل کردند.
زاهدی درباره کسب و تجارت یادآور شد: نظامات غربی وضعیتی را ایجاد کرده‌اند که در اندیشه تجار، تجارت فقط به معنی عرضه و تقاضا بوده در حالیکه به موضوعاتی مثل انصاف، رضای خدا، کسب حلال، پرهیز از رباخواری و گران‌فروشی و کم‌فروشی، دقت در حقوق خریدار، دقت در معامله، پرهیز در غش در معامله، پرهیز از کلک و رندی در معامله توجهی ندارند و در اسلام این‌گونه‌ معاملات باطل است.

آدرس اصلي خبر در سايت ايكنا

0 نظر