خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا): زاهدی: فاصله گرفتن از اسلام در محتوا، روشها، اجرا و جهتها؛ از تبعات نظام فعلی دانشگاهی
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب دومين جلسه دوره آموزشي "نظام شناسی" كه در روز پنجشنبه 11 مهر 92 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در سايت خبرگزاري قرآني ايران بدين شرح است:
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب دومين جلسه دوره آموزشي "نظام شناسی" كه در روز پنجشنبه 11 مهر 92 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در سايت خبرگزاري قرآني ايران بدين شرح است:
شنبه 13 مهر 1392 09:41:46 شماره خبر :1297903
زاهدی: فاصله گرفتن از اسلام در محتوا، روشها، اجرا و جهتها؛ از تبعات نظام فعلی دانشگاهی
گروه خبرنگاران افتخاری / فهیمه شیرخانی: استاد دانشگاه در دومين جلسه دوره آموزشی «نظامشناسی» كه با حضور اساتيد و دانشپژوهان روز 11 مهرماه در محل مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) برگزار شد، گفت: فاصله گرفتن از اسلام در محتوا، روشها، اجرا و جهتها از تبعات نظام فعلی دانشگاهی است.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا)، در ساعت اول اين جلسه كه با تلاوت آيات نورانی قرآن مجيد آغاز شد، استاد زاهدی، از اساتيد دانشگاه سه پيشنياز حضور در اين كلاس را صدقه دادن، نيت تشرف و داشتن توسل در آستان اهلالبيت(ع) دانست تا شامل مطهرون شويم. (طبق آيه شريفه «لا يمسه الا المطهرون»).
زاهدی در ادامه، نظامشناسی را مطالعات راهبردی معرفی كرد و افزود: با توجه به آيه شريفه «ونريد انمن علی الذين استضعفوا فی الارض و نجعلهم الائمه و نجعلهم الوارثين»، هم مديريتهای جهانی و هم مديريت پايدار و ماندگار را خداوند با اين نظامات قرآنی تأسيس خواهد كرد.
وی با توجه به مفهوم امر در «نظم امركم»، نظم امر را فقط در اشياء و اجسام ندانسته و با توجه به فرمايش امام علی (ع) كه فرمود «اوصيكما... بتقوی الله و نظم امركم» و آيه شريفه قرآن «... كل امرحكيم» (سوره دخان، آيه4) و آيات و روايات ديگر، شاخصهای امر را در قالب شش موضوع به شرح زير مطرح كرد.
زاهدی گفت: اولين مورد نرمافزار است، امر، نرمافزار است كه مربوط به تمام عرصههای مختلف حيات انسانی است. (مثل حيات اجتماعی، حيات بهداشتی، حيات عبادی، حيات اقتصادی و ...). دومين مورد حركت است كه امر، عرصهای است كه حركت استكمالی دارد و در راه حركت به سمت كمال است. حركت، اصلیترين شاخصه امر است.
وی ادامه داد: سومين مورد هماهنگی است، امور ما، مثل اندام ما، تماماً با هم هماهنگ هستند. چهارمين مورد نيز جهتی است، جهتگيری امور به سمت حق است. «كل الينا راجعون». (سوره انبياء، آيه93). پنجمين مورد هم هدفی و ششمين مورد نيز رويش اجزاء از كل ماقبل است. اجزای امر، انضمامی نيست كه كنار هم بچسبانند. هر امری، اجزايش از كل ماقبلش میرويد.
زاهدی در ادامه، به مرور مطالب تدريس شده در جلسه قبل از جمله، ضرورت نظامشناسی، نظم امر، يعنی اينكه نظام داشته باشيد، تشريح نظام بانكی فعلی و مشكلات و مضرات آن پرداخت.
اين استاد دانشگاه در ساعت دوم، به تشريح نظام فعلی دانشگاهی پرداخت و ادامه داد: سمت و سوی مبانی نظام دانشگاهی و علوم آن به منافع دنيا و راحتطلبی و منافع شخصی و محدودانگاری هستی و محدودانگاری انسان و جهالت درباره ذات انسان است. دانش به سمت و سوی تراستها و كارتلهاست لذا اين دانش خدامحور نيست. اين دانش، انسانی را كه عقل و قلب ملكوتی داشته باشد را نمیشناسد.
وی افزود: در روانشناسی فعلی، حق و باطل وجود ندارد لذا قلبی كه بايد حق و باطل را تشخيص دهد را نمیشناسد. آنها نمیگذارند انسان، درون خودش و ماوراء را بشناسد و رابطه بين اشك يتيم با زلزله يا رابطه بين طلاق با لرزيدن عرش خدا را بفهمد. اين چيزها در دانشگاه جايگاهی ندارد و معنی ندارد و از ريشه، علوم با انديشه های الهی فاصله می گيرد. مسير آنها، مسير ديگری است.
زاهدی در ادامه با بيان اينكه اگر تأثيرات نظام را نشناسيم و نفوذ نظامات سكولار را نشناسيم، نمیتوانيم كاری كنيم، فاصله گرفتن از اسلام در محتوا و روشها و اجرا و جهتها را از تبعات نظام فعلی دانشگاهی عنوان كرد و افزود: توليد، توزيع و اجرای علم، اسلامی نيست. از نظر اسلام، اصل علم، شرح حركت و روابط درون هستی است كه خدايی و اسلامی است، اما در نظام فعلی دانشگاهی، از مبانی، اهداف، روشها، شكل توليد و توزيع و اجرای علم، نظام سكولار مسلط است.
وی در پايان كلاس، با طرح اين سؤال كه چگونه میتوان اسلام و انديشههای وحيانی را به علوم تمدنساز و علوم تمدنساز را به علوم ابزارساز تبديل كرد، به تعريف علوم تمدنساز به عنوان اصلیترين انديشههايی كه بشر را به سوی علوم ابزارساز هدايت میكند مثل اومانيسم كه حقوق بشر آنها را شكل میدهد و از روی آن سازمان ملل طراحی میشود و ناتو طراحی میشود، اشاره كرد. همچنين، در ادامه اين جلسه، لوح فشرده صوتی جلسه قبل نيز بين علاقهمندان، توزيع شد.
يادآور میشود، هر هفته پنجشنبهها از ساعت 9 تا اذان ظهر كلاسهای دوره آموزشی نظامشناسی برگزار میشود. در اين دوره از ساعت 9 تا 10 مباحثه و پرسش و پاسخ انجام میشود و از ساعت 10 تا اذان ظهر نيز تدريس صورت میگيرد. همچنين، پنجشنبهها از ساعت 8 نيز كلاس آموزش ترجمه قرآن كريم به عنوان يك پيشنياز، ويژه بانوان توسط استاد خالقی تدريس میشود. همچنين، حضور در كلاسهای دوره آموزشی نظامشناسی،برای عموم علاقهمندان بلامانع است.
آدرس اصلي خبر در سايت خبرگزاري ايكنا |
0 نظر