بازتاب خبري/سايت دكتر جليلي: استاد زاهدي: آموزش و پرورش مد نظر جلیلی، مدرسه تبدیل به منشاً حیات انسان می شود
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، سخنراني استاد زاهدي در مسجد اميرالمومنين(ع) در تاريخ 22 خرداد 92 طبق گزارش سايت دكتر جليلي، بدين شرح است:
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، سخنراني استاد زاهدي در مسجد اميرالمومنين(ع) در تاريخ 22 خرداد 92 طبق گزارش سايت دكتر جليلي، بدين شرح است:
کد مطلب: 809تاریخ انتشار: چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲
آموزش و پرورش مد نظر جلیلی، مدرسه تبدیل به منشاً حیات انسان می شود
آقای جلیلی نه تنها برای بنده بلکه برای همه کشور که شیفته ارزش های انقلاب اسلامی و اندیشه های قرآنی هستند، شعاری را مطرح کرده اند که تحقق آن شعار آرزوی هر شیعهی قرآن ارادتمند به اهل بیت است.
به گزارش ستاد حیات طیبه، استاد دکتر مرتضی زاهدی از پژوهشگران و اساتید حوزهی تعلیم و تربیت و مسئول مؤسسه فرهنگی صابره سلام الله علیها که نزدیک به ده سال است که در ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی صلوات الله علیه وآله تلاش می نماید و در این راستا به دست آوردها و تولیداتی اثر گذار و ماندگار و راهبردی دست یافته و به جامعه تقدیم نموده است، در یادداشتی شفاهی به بررسی بحث نظام سازی در حوزهی آموزش و پرورش و نظرات دکتر جلیلی در این خصوص پرداخته است.
آقای جلیلی نه تنها برای بنده بلکه برای همه کشور که شیفته ارزش های انقلاب اسلامی و اندیشه های قرآنی هستند، شعاری را مطرح کرده اند که تحقق آن شعار آرزوی هر شیعهی قرآن ارادتمند به اهل بیت است.
ایشان فرمودند که من می خواهم پرچم گفتمان انقلاب اسلامی که همان گفتمان اسلام ناب محمدی است را افراشته نگه دارم. این برای ما آنقدر عزیز است که صرف نظر از اینکه ایشان تا چه مقدار توانایی و استعانت در این راه را دارد که البته دارد نفس عمل آنچنان جایگاهی دارد که در اندیشه پاک باختگان اسلام که اگر انسان تمام فعالیت های خود را در این متمرکز کند برنده شده صرفنظر از اینکه ایشان در انتخابات برنده شود یا نشود.
این شعاری است که آقای دکتر محور حرکت خود قرار داده است و نشان از یک نظام شناسی صحیح و قرآنی دارد. چون گفتمان انقلاب اسلامی یک نظام است و نه یک شعار. بدیهی است که این در یک نظام هم مبنا هست و هم برنامه، هم روش هست و هم اصول و هم هدف. اینکه آقای جلیلی اظهار می دارند که اگر گفتمان انقلاب اسلامی را به مردم متصل کنیم ظرفیت های بسیار گسترده و متنوع پدید می آید بدان دلیل است که گفتمان انقلاب اسلامی یک نظام است و اگر یک نظام نبود چنین ظرفیت هایی پدید نمی آمد. نظام است که نیازهای یک امت را فراهم می کند نظام است که امت را به حرکت وادار می کند. نظام است که اعضای جامعه اسلامی را در یک حرکت هماهنگ و متصل به هم در جهت جهت دار می کند. نظام است که استعدادها را شکوفا می کند، تخصص ها را زنده و پویا می کند و افراد بدون تخصص را وادار به کسب تخصص می کند. متقابلاً آنها را متخصص را به اهداف نظام متعهد می نماید.
نظام گفتمان انقلاب اسلامی آنچنان حیات بخش و انگیزه ساز و روح افزاست که تمامی ابعاد نیازهای جامعه را مدیریت می کند و به وسیله خود افراد جامعه برآورد نماید. نیروها را بسیج می نماید. ابتکارها را شکوفا می کند فداکاری ها را متجلی می نماید و شور و نشاط را مهیا می کند. بحران ها را مدیریت می کند و از گردنه های سخت جامعه را عبور می دهد. چرا چنین توانی در گفتمان انقلابی هست؟ برای آنکه گفتمان انقلاب اسلامی یک نظام است با تمامی ارکان آن و چون یک نظام است متصل به آسمان وحیانی است.
معارف که در نظام اسلامی به ودیعه نهاده شده است آنچنان حیات بخش و نجات بخش است که اولاً هیچ جزء و کلی از چشم نظام غایب نمی ماند و هیچ نیازی نادیده گرفته نمی شود و از هیچ نکته غفلت نمی شود. برای هر مشکلی هرچند دنیایی راه حلی آماده و سازنده و در عین حال سهل الوصول ارائه می دهد و هیچ استعدادی را بیکار نمی گذارد.
این توجه به نظام مند بودن گفتمان انقلاب اسلامی، نشان از نظام مند بودن ذهن دکتر جلیلی دارد و نشان از آشنا بود ایشان با روح نظام اسلامی دارد.
اینگونه اندیشیدن و توجه کردن به گفتمان انقلاب اسلامی فرهیختگان را شیفته آقای جلیلی کرده است، از شان تخصصی موسسه ی ما که موسسه ای است تحقیقاتی و بیش از بیست سال است در سطح بالای نظام مدیریت و تعلیم و تربیت که مادر تخصصی سایر نظامهای اسلامی است کاری کند این شعار دکتر جلیلی موجب جذب شدن محققان این موسسه و اندیشه ایشان شده است و انجمن نظام شناسان قرآنی که در این موسسه مدتی است تاسیس شده است و طرفدارانی حتی از کشورهای اسلامی دارد نیز به این اندیشه ایشان آفرین گفته اند.
اندیشه دکتر جلیلی در حوزه آموزش و پرورش لزوما باید نظام شناسانه پیگیری شده در غیر این صورت به اهدافی که ایشان در پی آن هستند یعنی در به اهتراز نگه داشتن گفتمان انقلاب اسلامی واصل نخواهیم شد.
یعنی آموزش پرورش ابتدا باید یکی از دستگاههایی باشد که در مجموعه نظام تعلیم تربیت مورد نظر قرار گیرد که طبیعتا سایر دستگاهها مثل دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات و حوزه های علمیه و همه و همه در نظام تعلیم و تربیت قرآنی جایگاه داد و مقبولیت خاصی را برعهده داشته باشند.
بنابراین اهداف، مبانی، اصول، برنامه ها، روشها و تربیت معلم و نظام اجرایی و تشکیلات در نظام تحصیلی می بایست در راستای نظام و تعلیم تربیت قرآنی شکل گیرد.
مثلا در حوزه انسان شناسی یا حوزه معرفت شناسی و یا حوزه جامعه شناسی و امام شناسی و نیز در حوزه هستی شناسی همچنین در حوزه ساختار شناسی همگی باید از نظام تعلیم و تربیت قرآنی سامان بگیرد.
مثلا در حوزه انسان شناسی اندیشه های قرآنی و روایی بر محور انسان شناسی قرآنی شکل بگیرد و روانشناسی غربی نباید اصل و محور انسان شناسی آموزش پرورش باشد.
در معرفت شناسی آموزش و پرورش تعریف علم باید براساس اندیشه قرآنی صورت بگیرد و روشهای تبدیلی علوم وحیانی به علوم تمدن ساز و تبدیل علوم تمدن ساز به علوم ابزار ساز که امروزه به آن تکنولوژی گفته می شود باید بر اساس اندیشه های وحیانی سامان بگیرد تا کتب درسی در آموزش پرورش با مبانی اسلامی تدوین شود هرچند در حوزه های فیزیک و ریاضی باشند تا این علوم به تمدن و ابزارهای تمدن ساز به گونه ای شکل بگیرد که جامعه اسلامی در در شان تمدن سازی برآورده نماید و به سوی اهداف و خروجی های اندیشه سکولار نرود مثلا فیزیک آن به تولید سلاح های کشتار جمعی نمی انجامد و محیط زیست را تخریب نکند و جامعه جهانی را به سوی اهداف جنگ طلبانه تهدید نکند یا فلسفه و جهان بینی یا جامعه شناسی آن منتهی به اختلاف و جنگ و برخورد تمدن ها نشود، جامعه شناسی آن منتهی به نا امیدی انسان ها و انزوای فردی و جمعی انسان ها یا منفعت طلبی انسان ها یا خودکشی و دیگرکشی انسان ها نینجامد و یا به تکبر و اشرافی گری و نادیده انگاشتن زیر دستان منتهی نشود.
با اموزش و پرورش اسلامی که به قول دکتر جلیلی از گفتمان انقلاب اسلامی چشمه می گیرد مدرسه تبدیل به منشا و مبدا و سرچشمه حیات انسان می شود که پر از معرفت، نشاط، امید و سلامت جسمی و روانی می شود.
آدرس اصلي خبر در سايت دكتر سعيد جليلي |
0 نظر