گزارش برگزاري پنجمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي به همراه تصاوير

880 1395/12/06
گزارش برگزاري پنجمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي به همراه تصاوير

به گزارش پايگاه اطلاع رساني موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س)، پنجمين همايش "به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي" روز پنجشنبه 6 بهمن ماه 90 از ساعت 9 صبح تا 12 در سالن شيخ انصاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران با حضور اساتيد و دانش پژوهان و فعالان حوزه تعليم و تربيت برگزار گرديد.

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س)، پنجمين همايش "به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي" روز پنجشنبه 6 بهمن ماه 90 از ساعت 9 صبح تا 12 در سالن شيخ انصاري دانشكده حقوق دانشگاه تهران با حضور اساتيد و دانش پژوهان و فعالان حوزه تعليم و تربيت برگزار گرديد.

در ابتداي اين همايش كه به همت موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها و در پايان ترم پنجم دوره آموزشي "مديريت و تربيت اسلامي در تعليم و تربيت قرآني" برگزار شد، آقاي محمدجواد صنوبري به تلاوت آياتي از كلام الله مجيد پرداختند. سپس مقاله اي با عنوان "جايگاه دوره مديريت و تعليم و تربيت اسلامي و نسبت آن با شرايط عصر حاضر" توسط دو نفر از دانش پژوهان دوره (سركار خانم عباسي و آقاي مرآتي) ارائه گرديد.

حجت الاسلام دکتر ميرباقري: رسيدن به حقايق نياز به دوام ذکر دارد / نظام تولي و ولايت است که نوراني بودن فهم را شکل مي دهد

برنامه بعدي همايش با سخنراني حجت الاسلام دكتر سيد محمد مهدي ميرباقري رئيس فرهنگستان علوم اسلامي قم همراه بود. دكتر سيد محمدمهدي ميرباقري، در ابتداي سخنان خود با اشاره به اينكه نکاتي در باب معرفت شناسي موجود است که به آن اشاره نمي کنم چون تمامي ين مباحث در موسسه صابره سلام الله عليها بيان شده است، تاكيد كرد كه در استخراج نظريه اسلام نياز به حجيت داريم. ايشان ادامه داد: نوع مباحثي که در علوم اسلامي وجود دارد، محتاج مفروضات است و ين مفروضات بيد درون منطق جامع جي گيرد به گونه ي که جورچين جامع را طراحي کنيم و نحوه ارتباط آن با حوزه کاربردي را مشخص نماييم كه يکي از مسائل درون جورچين، معرفت شناسي است. دكتر ميرباقري افزود: اگر رويکرد ما تغيير نکند و بخواهيم در چارچوب علوم غربي حرکت کنيم نمي شود کاري در زمينه علوم انساني انجام داد. ايشان در ادامه گفت: انساني که مختارانه تسليم شده و بندگي خدا را قبول کند فهمش نسبت به عالم عوض شده و تعامل او با جهان عوض مي شود در حاليكه سوءاختيار، سوءفهم مي آورد و در نتيجه انسان، جهان را غلط و باطل مي فهمد. رئيس فرهنگستان علوم اسلامي در ادامه افزود: سطوحي از فهم حاصل نمي شود الا با تهذيب، اختيار و اراده. ايشان با تاكيد بر اينكه سلسله قوائي در انسان هست که با ذکر فعال مي شود، رسيدن به حقيق را مستلزم نياز به دوام ذکر دانستند. ايشان تولي و ولايت را به عنوان دستگاه شكل دهنده فاهمه دانسته و افزودند: نظام تولي و وليت است که نوراني بودن فهم را شکل مي دهد. انسان همين که شروع به فهم مي کند يا متصل به ملکوت مي شود يا متصل به دستگاه شيطان مي شود. فهم قبل از اتصال به صدق و کذب به حق و باطل متصل مي شود و فهم فقط فردي نيست، جامعه مومنين ظروف متصله هستند، علم آنها متصله است. ايشان در پايان افزودند: در تعقل و تامل و تفکر، اگر قوي ادراکي تحت وليت نبي اکرم(ص) قرار بگيرد نوراني مي شود و اگر تحت قوي شيطان قرار بگيرد ظلماني مي شود.

استاد رحيم پور ازغدي خطاب به دانش پژوهان موسسه صابره: فعاليتهاي پژوهشي شما کار بسيار مهمي در تمدن سازي اسلامي است

سخنران پاياني همايش استاد حسن رحيم پور ازغدي عضو شوراي انقلاب فرهنگي بودند. ايشان فعاليتهاي پژوهشي در راستاي دستيابي به راهبردهاي قرآني در مديريت و تعليم و تربيت اسلامي در موسسه صابره را به عنوان كار بسيار مهم در تمدن سازي اسلامي دانست. وي افزود: اگر ين جمع پيگير (دانش پژوهان موسسه صابره) در فضا سازي جدي در امر تعليم و تربيت حدود يک دهه کار کنند و با همين جهت گيري پيش بروند، برکات بسياري از همين حلقه‌هي محدود بيرون می‌يد که از فضاهي گسترده مثل دانشگاه ها و نهادهي رسمي بيرون نمی‌يد همچنان که تا به امروز چيزي بيرون نيامده است. وي ادامه داد: دوستاني که بري امر تعليم و تربيت برنامه دارند بيد دنبال ين باشند که کار تازه ي بکنند از کليشه هي رسمي خارج بشوند و به دور از تعارف و جملات رسمي که شنيده مي شود يک مقدار خط فعاليت را جلوتر ببرند. استاد رحيم ‌پور ازغدي خطاب به دانش پژوهان موسسه صابره (س) و کساني که در ين زمينه کار مي کنند، گفت: بين خودتان تقسيم کار کنيد و با ارادهي محکم و اميد روشن جلو برويد تا آثار شما انشاءالله جهاني شود. وي ادامه داد: تشنگي که بري شنيدن حرف حساب در جهان به وجود آمده در تاريخ بي سابقه است و همه جهان منتظر توليدات اسلامي ما است تا توليدات اسلامي ما در دانشگاه ها به جي متون غربي تدريس شوند. وي انسان شناسي امروز را به مثابه مثله کردن روح بشر روح بشر دانست و افزود: تفکيک انسان از خدا ؛ علم از يمان؛ روح از جسم كه در انسان شناسي غربي صورت مي گيرد، خطرناک ترين روش مثله سازي انسان هاست. ايشان با مطرح كردن اين سوال كه يکبار ديگر به قرآن و سنت ازين منظر نگاه کنيم و ببينيم انسان امروز را چطور مي توان در پروژه تعليم و تربيت هديت کرد و چطور مي توان او را شناخت؟ افزود: با قصد نظريه پردازي و محور قرار دادن همه استعدادهي انساني از طريق روش عقلاني به سمت قرآن و سنت برويم.

در حاشيه اين همايش، بسته آموزشي صوتي شامل بيش از120 جلسه ثبت شده و طبقه بندي شده علمي از جلسات تدريسي در مدت يك سال (سه ترم) به همراه لوح فشرده دروس ترم چهارم دوره و كتب منتشر شده انتشارات صابره از جمله "نظريه تربيتي اسلام"، به شركت كنندگان معرفي گرديد.

علاقمندان براي ثبت نام در دوره و دريافت بسته آموزشي، مي توانند به محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) واقع در خيابان امام خميني(ره)، خيابان شيخ هادي، خيابان هاتف، نبش كوچه شهيد محمد بيك، پلاك64 مراجعه نمايند.
لازم به يادآوري است كه انشاءالله كلاسهاي ترم ششم اين دوره با عنوان معرفت شناسي (ادامه ترم پنجم) از مورخ 13 بهمن90، روزهاي  پنجشنبه از ساعت 15:30 الي 18 در محل موسسه، تشكيل مي گردد.

 

0 نظر