سومين همايش به سوي راهبردهاي قرآني29/2/90

782 1395/10/09
سومين همايش به سوي راهبردهاي قرآني29/2/90

سومين همايش به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت انسان در روز 5شنبه مورخ 29/2/90 برگزار شد

به گزارش پايگاه اطلاع رساني موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س)، سومين همايش به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت انسان، در پايان ترم سوم دوره آموزشي "مديريت و تربيت انسان در تعليم و تربيت قرآني" در روز 5شنبه مورخ 29/2/90 با سخنراني حضرت آيت الله حائري شيرازي و استاد زاهدي و ارائه مقالات برگزيده، برگزار گرديد.

 

 

مشروح سخنان آقاي محمدي مدير محترم دوره آموزشي كه در ابتداي اين همايش ايراد گرديد، به شرح ذيل مي باشد:
مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (سلام الله عليها) در پي تحقيقات طولاني خود در جهت تدوين مباني، نظريه و نظام تعليم و تربيت انسان از ديدگاه قرآن كريم و روايات اهل بيت عصمت و طهارت (عليهم السلام) به منظور معرفي دستاوردها و نتايج به دست آمده، اقدام به برگزاري دوره تربيت استاد تحت عنوان "مديريت و تربيت انسان در تعليم و تربيت قرآني" نموده است. پيش بيني مي شود مباحث اين دوره در طول 5 سال و در 28 محور اساسي با بيش از 450 سرفصل عرضه گردد. محورهاي مذكور به دليل اهميت و گستردگي محتوا در قالب كتاب ارائه گرديده است و تاكنون كتاب هاي نظام شناسي، كليد واژه هاي وحياني، تربيت جسم، تربيت ذهن، تربيت قلب، تربيت عقل، تربيت عاطفه، تفكر و جهالت و نظريه ي جهالت بعد از علم مورد تدريس قرار گرفته است.
اهداف اين دوره آموزشي به دو بخش كلي تقسيم مي شوند:
1. اهداف فكري، فلسفي و علمي:
اسلام داراي دانش تخصصي و بسيار پيشرفته درباره ي مديريت و تعليم و تربيت است كه حتي در سطح جهان و نيز در جمهوري اسلامي كشف و ارائه نشده است و بحمدالله اين مؤسسه پس از بيست و چند سال تحقيق و پ‍‍‍ژوهش مداوم بدان دست يافته است.
اين دانش تخصصي داراي ظرفيت تجربي و فرآيند اجرايي شدن بسيار جذابي است كه چگونگي ارائه  ي اين قابليت انديشه ي تربيتي اسلام خود هدف ديگر و مهم اين موسسه است.
طرح، تبيين و تدوين اينكه مديريت و تعليم و تربيت اسلامي داراي "نظام بسيار منسجم، مترقي و عالمانه" است، كه نه تنها با نظام هاي سكولار، تكثرگرا و ليبرالي قابل رقابت است، بلكه آنها را پشت سر گذاشته و از آنها به اندازه ي فاصله ي زمين تا آسمان سبقت مي گيرد. كه اين هدف نيز قالب عرضه ي مديريت و نظام تعليم و تربيت اسلامي در همين دوره معرفي و تدريس مي شود.
2. اهداف اجرايي:
براي اينكه دانش تخصصي مديريت و تعليم و تربيت قرآني و نظام مربوط به آن، دست  اندر كار تربيت استاد مي باشد كه از بين فرهيختگان حوزوي و دانشگاهي، دانش پژوهان خود را انتخاب مي نمايد.
براي توسعه  و فراگيري اين دوره، پس از تربيت استاد به تشكيل دوره ي غيرحضوري اقدام خواهد شد كه هم اكنون اين مؤسسه به صورت آزمايشي در حال تربيت و آموزش چندين دانش پژوه به صورت غيرحضوري است، و هدف گيري بلندمدت اين مؤسسه به اين صورت است كه بتواند در هر دوره، حداقل نزديك به هزار نفر را تربيت نمايد.
طراحي و تدوين كتاب هاي درسي مربوط به اين دوره، ديگر هدف اجرايي اين دوره است - كه اولين كتاب آن؛ كتاب "نظريه ي تربيتي اسلام" در برخي مراكز دانشگاهي در حال تدريس است – به گونه اي كه حداقل در مرحله ي نخست، براي هر سرفصل، يك كتاب در حال تدوين است، يعني بيش از چهارصد و هفتاد عنوان كتاب در پايان دوره، بايد تحويل جامعه ي علمي گردد.
محتوا و نتايج مورد انتظار دوره:
در اين دوره مباحثي همچون نظام شناسي، مباني شناسي، انسان شناسي، معرفت شناسي، هستي شناسي و ... تدريس مي گردد و در پايان هر دوره، دانش پژوه، در صورت قبولي از مراحل طي شده، بايد رساله ي دكتراي خود را متناسب با موضوعي كه طي دوره آن را انتخاب كرده است و به صورت مداوم روي آن تفكر و تحقيق نموده است، ارائه نمايد كه اين رساله ها، بايد سه خصلت و شاخص اصلي داشته باشند:
1. منبعث و مستخرج از قرآن و روايات باشد.
2. حاوي راهبرد يا راهكار تربيتي يا مديريتي باشد.
3. در موضوع مديريت و تعليم و تربيت باشد.
كلياتي از مشخصات دوره:
- اين دوره، 3 تا 5 سال به طول خواهد انجاميد، ان شاءالله تعالي.
- در هر سال، 3 ترم آموزشي گذرانده مي شود.
- زمان هر ترم، 3.5 ماه است، در اين زمان، جلسات آموزشي در روزهاي دوشنبه و پنجشنبه بعدازظهر برگزار مي گردد.
- در اختتاميه ي هر ترم همايش ارائه ي مقالات و بهره گيري از انديشه هاي شخصيت هاي برجسته و دانشمندان گرانقدر نظريه ي تربيتي اسلام برگزار مي گردد.
علاقمندان، براي كسب اطلاعات بيشتر و اخبار موسسه به پايگاه اطلاع رساني مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (سلام الله عليها) به نشاني www.sabereh.ir مراجعه فرماييد.

سپس خانم بيگدلي مقاله خود را با موضوع چگونگی تبدیل علم حصولی به حضوری در  تعليم وتربیت ارائه نموده و پس از ايشان خانم شيرخاني مقاله خود را با عنوان شناخت زن از ديدگاه اسلام و تقابل آن با مكاتب غربي ارائه نمودند.

ادامه مراسم با سخنراني حضرت آيت الله حائري شيرازي و توضيحات استاد زاهدي همراه بود.

سپس دانش پژوهان ذيل مقالات خود را ارائه نمودند: آقاي صنوبري مقاله بررسي نقش "عاطفه" در تعليم و تربيت قرآني؛ خانم كرم بيگي مقاله  مقايسه معرفة النفس با روان‌شناسی‌های جهان سكولار؛ خانم امين فر مقاله قلب روحانی و تحول روش های تدریس در تعلیم و تربیت اسلامی؛ خانم تنها مقاله  بررسی مفهوم عقل از دیدگاه اسلام و پرورش آن و در نهايت خانم بنايي مقاله جايگاه حب در تعليم و تربيت قرآني؛ را ارائه نمودند.

اين همايش با سخنراني استاد زاهدي به پايان رسيد. انشاءالله گزارش تكميلي همايش، متعاقباً به اطلاع خواهد رسيد.

0 نظر