خبرگزاري قرآني ايران: سومين جلسه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تربيت اسلامی برگزار شد

815 1395/12/07
خبرگزاري قرآني ايران: سومين جلسه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تربيت اسلامی برگزار شد

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب سومين جلسه "نظام سازي و نظام شناسی بر اساس راهبردهای قرآنی و روایی" كه در روز پنجشنبه 5 بهمن 91 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در سايت خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) بدين شرح است:

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب سومين جلسه "نظام سازي و نظام شناسی بر اساس راهبردهای قرآنی و روایی" كه در روز پنجشنبه 5 بهمن 91 در محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) برگزار گرديد، در سايت خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) بدين شرح است:

شنبه 07 بهمن 1391 10:54:45 شماره‌ خبر :1177426
سومين جلسه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تربيت اسلامی برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاری / فهیمه شیرخانی: سومين جلسه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تربيت اسلامی روز پنجشنبه، پنجم بهمن‌ماه در مؤسسه صابره(س) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، سومين جلسه نظام‌سازی و نظام‌شناسی بر اساس راهبردهای قرآنی و روايی، روز پنجم بهمن‌ماه با حضور اساتيد، محققان و دانش‌پژوهان همراه با سخنرانی استاد زاهدی و حجت‌الاسلام والمسلمين مهدی طائب در مؤسسه صابره(س) برگزار شد.
در اين جلسه، معرفی‌نامه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تعليم و تربيت اسلامی، ميان حاضران توزيع شد و علاقه‌مندان و دانش‌پژوهان اقدام به تكميل فرم عضويت در انجمن كردند.
اين جلسه با تلاوت آياتی از كلا‌م‌الله مجيد آغاز شد و در ادامه، استاد زاهدی، مدير مؤسسه صابره ضمن بيان جزئيات تأسيس انجمن نظام‌شناسی قرآنی، ضرورت تشكيل آن و ارائه جزوات و فرم‌های ثبت نام به حضار، به سخنرانی با موضوع «نظام‌شناسی و نظام‌سازی بر اساس قرآن تنها راه حل پيشبرد اهداف انقلاب اسلامی» پرداخت.
وی از قرآن كريم به عنوان آسمانی ياد كرد كه تمامی راهبردها و راه حل‌ها را برای حيات انسانی ارائه كرده است و بايد اين راهبردها را استخراج كنيم و به صورت «نظام» عرضه كنيم. لذا محققان در تمامی رشته‌ها می‌توانند ديل نظام‌شناسی قرآنی تحقيق كنند و مقاله بنويسند و سخنرانی كنند.
زاهدی در ادامه افزود: ارزش اين انجمن اين است كه ذاتاً نمی‌تواند به گروه و شخص ويژه‌ای وابسته باشد، چون استخراج نظام از قرآن را مد نظر دارد. بنابراين تمام مؤمنان و مؤمنات و هر فردی كه اهل تمسك به قرآن و دفاع از مكتب قرآن است، می‌تواند از سراسر جهان عضو اين انجمن شود.
مدير مؤسسه صابره با تأكيد بسيار در زمينه وابستگی كشور به نظام‌های متعدد غربی در شئونات مختلف حيات انسانی، راه برون‌رفت از مشكلات اجتماعی جامعه را نظام‌شناسی و نظام‌سازی بر اساس قرآن ذكر كرد.
زاهدی با مثال‌های متعدد وابستگی به نظام‌های وارداتی غربی، در زمينه‌های اقتصاد و بانك‌داری، تبليغات و رسانه، ورزش، فرهنگ، آموزش، صنعت و ... را تشريح و كنترل كليه نظام‌های سياسی جهانی را به وسيله سازمان ملل، تبيين كرد.
وی در ادامه افزود: آنچه تاكنون نظام اسلامی ما را حفظ كرده است، نظام‌سازی‌هايی است كه در عرصه‌هايی مانند ولايت فقيه، شورای نگهبان و مجلس خبرگان، توفيق ساخت آن‌ها را يافته‌ايم. آنچه اكنون نظام غرب را به وحشت انداخته است، بيداری اسلامی است. بيداری اسلامی به اين معنی است كه مسلمانان فهميده‌اند كه اسلام می‌تواند آن‌ها را نجات دهد لذا دشمن از همين بيداری می‌ترسد كه همه‌گير و تبديل به «نظام» نشود.
مدير مؤسسه صابره در مورد ويژگی‌های انجمن نظام‌شناسی توضيحاتی ارائه كرد و افزود: انجمن يك نهاد قرآنی است و بايد ويژگی‌های قرآنی را دارا باشد، مانند پوشش دادن تمامی عرصه‌‌ها و تعلق نداشتن به يك حزب، جايگاه و قشر ويژه. اعضای انجمن موظفند كه صدای مؤسسه صابره را به گوش همگان برسانند و هركس كه می‌تواند، برای ادامه مسير با مؤسسه همكاری داشته باشد را به حضور دعوت كنند.
زاهدی در پايان سخنان خود در اين زمينه، با اشاره بر قوی‌تر بودن نظامات اسلامی از نظامات غربی، بر طراحی و استخراج و نظام‌سازی در عرصه‌های متعدد تأكيد كرد.
در ادامه اين جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمين طائب، با موضوع «اصلاح نگاه و محتوا، راه برون‌رفت از مسائل امروز جامعه اسلامی است» به سخنرانی پرداخت و طی اين سخنرانی، در باب مفهوم نظام، چگونگی جهت‌دهی به نظام و چگونگی ارائه محتوای نظام، سخنانی را مطرح كرد.
تعريف نظام از ديدگاه وی، نظم بخشيدن برای يك هدفی است كه در حوزه انسان معنا پيدا می‌كند. مشكل امروزه نظام‌های حاكم بر جهان، ديدگاه و جهتی است كه برای خود در نظر گرفته‌اند. ديدگاه قرآن هدايت انسان‌ها، از ظلمت به سمت نور است. نظام‌های كنونی، جهت‌گيری به سمت دنيا و رفاه انسان در دنيا را دارا هستند.
طائب در ادامه سخنان خود بيان كرد: برای برون‌رفت از شرايط فعلی ما نيازمند آن هستيم كه جهت‌گيری‌های صحيح را در نظام‌های جامعه وارد كرده و آن‌گاه محتوای نظام‌ها را اصلاح كنيم.
وی در ادامه اشاره كرد: زمان‌هايی وجود دارند كه نظام و قالب‌ها قابليت حمل محتوای قوی و غنی اسلام را ندارند و در اين شرايط لازم است كه نظام‌های جديدی بر اين اساس، توليد شوند.
حجت‌الاسلام طائب در پايان سخنان خود در اين زمينه تأكيد كرد: همه د‌لسوزان نظام اسلامی، بايد برای حل مسائل امروزی و تببين نگاه و محتوای مورد نياز جامعه، براساس اسلام وارد عرصه شوند.
يادآور می‌شود، در آخرين پنجشنبه هر ماه، جلسه انجمن نظام‌شناسی قرآنی در مديريت و تعليم و تربيت اسلامی با موضوع «نظام‌سازی و نظام‌شناسی بر اساس راهبردهای قرآنی و روايی» برگزار می‌شود و در هر جلسه يكی از اساتيد و اندبشمندان اسلامی به سخنرانی خواهد پرداخت.

آدرس اصلي خبر  در سايت خبرگزاري ايكنا http://iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=1177426

0 نظر