خبرگزاري دانشجو: زاهدي: روانشناسي زن ابتدا لال و سپس ناقص پا به غرب گذاشت

816 1395/10/16
خبرگزاري دانشجو: زاهدي: روانشناسي زن ابتدا لال و سپس ناقص پا به غرب گذاشت

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 20/5/90 (5شنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري دانشجو ، بدين شرح است:

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 20/5/90 (5شنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري دانشجو ، بدين شرح است:

کد خبر : 13900521023
سرویس خبر : فرهنگي > فرهنگ عمومي - دین و انديشه > سبک زندگی
زاهدي: روانشناسي زن ابتدا لال و سپس ناقص پا به غرب گذاشت
استاد زاهدی گفت: روانشناسی زن در غرب لال بود و پس از رنسانس و آغاز مکتب فمنیسم به شکل ناقص پا به عرصه علم روانشناسی غربی گذاشت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاري دانشجو»، استاد زاهدی در نشست راهبرد های قرآنی در تربیت انسان از سلسله‌ نشست‌های تحول در علوم انسانی نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللی قرآن كريم، ضمن اشاره به نواقص روانشناسی زن در غرب، ریشه مکتب فمنیسم را در آغاز دوران رنسانس دانست و گفت: مطالعه فلسفه علم و فلسفه علوم تربیتی و نیز تاریخ علم و تاریخ علوم تربیتی در غرب نشان می دهد که آنها اعتقادی به تعلیم و تربیت زن نداشتند و حتی بسیاری از حقوق اولیه زنان مثل فرصت های برابر آموزشی را هم از آنها سلب می کردند و زنان جایگاهی در اجتماعات نداشتند.
وی ادامه داد: اما پس از رنساس و با آغاز دوران صنعتی سازی کارخانه دار ها نیاز به نیروی کار ارزان، منضبط و مطیع داشتند لذا زنان را که تمامی این خصوصیات را داشتند از نهاد خانواده جدا کردند تا بتوانند از آنها سوء استفاده کنند.
زاهدی افزود: بزرگان فمنیسم هم آغاز مکتب خود را دوران پس از رنسانس می دانند. البته آنها نیز از روانشناسی زن غافل بوده اند زنان را آن گونه که نیاز بشریت است نشناخته اند. این امر باعث می شود برای احقاق حقوق از دست رفته زنان مسائل نا مربوط و بعضا نا بجایی مثل برابری تعداد رشته ها و تشابه در همه ی امور و امثال اینها متوسل بشوند.
وي ادامه داد: حتی در ایران نیز برخی برای دفاع از حقوق زنان در حال حاضر بصورت کیلویی و متری به دفاع بر خواسته اند و دنبال تعداد بیشتر نماینده در مجلس و دانشگاه و غیره هستند بدون توجه به این که حق زنان، درک شخصیت و کرامات انسانی آنها است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اين پژوهشگر با اشاره به برخی از ابعاد روانشناسی زن در اسلام گفتار درمانی را در فطرت زنان دانست و گفت: معجزه سخن درمانی و نرم افزار گفتار درمانی در وجود زنان است در حالی که مردان از این نعمت بی بهره اند.
استاد زاهدی سخنوری زن را دومین نشانه از ابعاد وجودی زن دانست گفت: تمامی دختران نسبت به پسران از گویش در کلام قوی تری بر خوردار هستند و معمولا یک تا دو سال در گویش جلوتر از پسرا هستند.
در ادامه استاد زاهدی مدرسه اسلامی را مدرسه ای که به ابعاد روانشناسی زنان و مردان مي پردازد دانست و چادر و ریش را نماد اسلامی کردن مدارس و دانشگاه ها ندانست و گفت: در حوزه آموزش سخن وی چند بخش مطرح می شود که می توان این گونه به آن ها اشاره کرد؛ بخش نخست مربوط به آموزش وجوه مثبت سخن، بخش دوم مربوط به وجوه منفی سخنوری و چگونه سخن نگفتن و بخش پایانی نیز خنثی است به این معنا که چه زمانی باید سکوت کرد.
وی ادامه داد: حرف زدن بر اساس قرآن چند مرتبه دارد که باید در هنگام آموزش بر اساس تعالیم اسلام عمل شود.
استاد زاهدی اولین مرتبه را قول صادق دانست و گفت: قرآن به صداقت بسیار تاکید کرده است و خوب حرف زدن را یکی از شاخه های راست گویی دانست. دومین مرتبه از مراتب وجه مثبت حرف زدن قولو قولا سدیدا است و به معنی منطقی، محکم و استوار صحبت کردن و پرهیز از زیاد ویا ناقص حرف زدن است.
مرتبه سوم قول حسن، که خود هفت بخش است از جمله صحیح حرف زدن، به جا حرف زدن، منطقی حرف زدن، سازنده و با آرامش حرف زدن، فشرده حرف نزدن و آرام کننده حرف زدن.
وی در پایان مرتبه چهارم را قول احسن دانست و پر حکمت حرف زدن و عبرت آموز حرف زدن را نشانه آن دانست.
 

آدرس اصلي خبر در سايت خبرگزاري دانشجو

http://www.snne.ir/news-13900521023.aspx

0 نظر