ايكنا: بررسی راهبردهای قرآنی در مديريت، تعليم و تربيت اسلامی در نمايشگاه قرآن
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 17/5/90 (2شنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري قرآني ايران، بدين شرح است:
به گزارش پايگاه اطلاع رساني صابره، بازتاب برگزاري جلسه مورخ 17/5/90 (2شنبه) كه در بخش تحول علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد، در خبرگزاري قرآني ايران، بدين شرح است:
دوشنبه 17 مرداد 1390 22:48:55 شماره خبر :839769
بررسی راهبردهای قرآنی در مديريت، تعليم و تربيت اسلامی در نمايشگاه قرآن
گروه اجتماعی: راهبردهای قرآنی در مديريت، تعليم و تربيت اسلامی امروز، 17 مرداد ماه، در جريان نشستی در نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) از محل برگزاری نوزدهمين نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم در مصلی امام خمينی(ره)، اين نشست از سوی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) با سخنرانی «مرتضی زاهدی»، مدير اين مؤسسه، از ساعت 18 تا 19:30 در بخش «تحول قرآنبنيان علوم انسانی» نمايشگاه قرآن برگزار شد.
زاهدی در اين نشست كه دومين جلسه از سلسله نشستهای علمی «راهبردهای قرآنی در مديريت، تعليم و تربيت اسلامی» بود؛ ضمن بررسی اجمالی دورههای مديريت، تعليم و تربيت اسلامی مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صابره(س) به بررسی مفهوم روانشناسی از ديدگاه اسلام و مقايسه آن با مكاتب روانشناسی غربی پرداخت.
وی در سخنان خود با اشاره به علوم انسانی و نقش اساسی آن در معرفت بشری گفت: علوم انسانی اصول تفكر علمی را تشكيل میدهد و علوم انسانی در عرض ديگر علوم قرار ندارد، بلكه علوم ديگر مانند علوم تجربی و علوم رياضی تحت تسلط اين علوم هستند و علوم انسانی هر مسيری را برای اين علوم تعيين كند، آنها آن مسير را طی میكنند و در حقيقت علوم انسانی از قبيل روانشناسی و فلسفه، هدايت و يا انحراف ديگر علوم را باعث میشود.
اين پيشكسوت امور تربيتی اسلامی و قرآنی كشور ضمن بررسی علم روانشناسی به عنوان يكی از علوم تأثيرگذار انسانی، اظهار كرد: روانشناسی غربی را میتوان به نرمافزار پر اطلاعاتی تشبيه كرد كه دارای ويروسهای بسيار قوی است؛ به طوريكه پيش از آنكه امكان استفاده از اطلاعات آن برای كاربر فراهم شود، سيستم رايانهای را به طور كامل از كار میاندازد و دچار مشكلات جدی میكند.
وی افزود: روانشناسی غربی اگرچه دارای مطالب متعدد علمی در زمينه ذهن و رفتارهای ذهنی انسان است، به دليل ناديدهگرفتن و نشناختن ديگر قوای برتر نهاده شده در وجود انسان كه در اسلام در مبحث علمالنفس به روشنی و به تفصيل به آن اشاره شده است، از پاسخگويی به بسياری از مشكلات اصلی انسان عاجز است.
زاهدی توضيح داد: روانشناسی مبتنی بر شناخت ذهن است و تمام مطالعات آن بر حول محور ذهن انسان و اجزای تابعه آن مانند هوش، حافظه، حواس، وهم، گمان، سرعت انتقال و امثال اينهاست و بس، ولی در اسلام علمی وجود دارد به نام علمالنفس كه اساسش عقل ملكوتی است و علاوه بر پرداختن به ذهن و اجزای تابعه آن به بررسی بعد ملكوتی انسان نيز میپردازد، مبحثی كه در روانشناسی غربی به طور كامل ناشناخته است.
وی ادامه داد: اسلام از ذهن شناختهايی داده است كه بسيار عميقتر از شناختهای ارائه شده در روانشناسی غرب است؛ چراكه در روانشناسی غربی دستگاه شناخت تنها مبتنی بر ذهن است كه شأن ناسوتی دارد و با عقل ملكوتی و عالم ملكوتی كه مورد توجه و تأكيد اسلام است، فاصله بسيار دارد.
زاهدی تأكيد كرد: اطلاعات روانشناسی مربوط به اطلاعات مربوط به رفتار مغز است و از ساير اطلاعات محروم است و چون تمام دستگاه ادراكات را مربوط به ذهن میكند؛ از نفوذ به درون انسانها عاجز است و از درون انسان به عنوان «ناخودآگاه» و يا «درون ناشناخته» ياد میكند و عنوان میكند كه ماهيت آن بر هيچ كس آشكار نيست در حاليكه علمالنفس انسان را به درون خود میبرد و او را با درون خود آشنا میكند و از اين طريق راه حل همه مشكلات و پيچيدگیهای بشری را پيش روی او مینهد.
مرتضی زاهدی در ادامه گفت: روانشناسی از دستگاه ادراكات عالی انسان بیخبر است، اما علمالنفس عنوان میكند كه انسان علاوه بر ذهن، دستگاه ادراكات ديگری هم دارد كه يكی از آنها قلب است و به طور مفصل با بهرهگيری از 74 آيه قرآن در مورد قلب، به بررسی اين بعد از وجود انسان میپردازد در حاليكه در روانشناسی قلب جايگاهی ندارد.
وی توضيح داد: علاوه بر اينها روانشناسی و علمالنفس اختلافات بسيار زياد ديگری نيز دارد كه در نشستهای بعدی كه با عنوان راهبردهای قرآنی در مديريت و تعليم و تربيت اسلامی در غرفه تحول قرآنبنيان علوم انسانی نمايشگاه بينالمللی قرآن كريم هر هفته روزهای دوشنبه و پنجشنبه در نمايشگاه قرآن برگزار خواهد شد، دنبال میشود.
http://iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=839769 آدرس اصلي خبر در سايت خبرگزاري قرآني ايران
0 نظر