چاپ کردن این صفحه

گزارش برگزاري چهارمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي

3765 1396/02/12
گزارش برگزاري چهارمين همايش بسوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي

چهارمين همايش به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي با ارائه مقالات برگزيده و سخنراني دكتر باوند و استاد زاهدي برگزار شد

چهارمين همايش به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي با ارائه مقالات برگزيده و سخنراني دكتر باوند و استاد زاهدي برگزار شد
به گزارش پايگاه اطلاع رساني موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س)، چهارمين همايش "به سوي راهبردهاي قرآني در تربيت اسلامي" روز پنجشنبه 7 مهر ماه از ساعت 9 صبح تا 12 در كانون تربيتي شهيد مفتح با حضور اساتيد آموزش خانواده، معاونين پرورشي مناطق تهران، اعضاي انجمن اولياء و مربيان، اساتيد دانشگاه و پژوهشگران و فعالان حوزه تعليم و تربيت برگزار گرديد.

 

در ابتداي اين همايش كه به همت موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها و در پايان ترم چهارم دوره آموزشي "مديريت و تربيت اسلامي در تعليم و تربيت قرآني" برگزار شد، حجت الاسلام علييي از اساتيد دانشگاه، مقاله "هدايت‌هاي آسماني" را ارائه نمود. مقاله بعدي با عنوان "آسيب شناسي روانشناسي جديد در مقايسه با رويكرد قرآني و روايي توسط سركار خانم مافي از اساتيد دانشگاه، ارائه گرديد. سپس مقاله "تفكر از ديدگاه قرآن و روايات" توسط دو نفر از دانش پژوهان دوره به نامهاي خانمها اديب زاده و برهنه پوشان ارائه شد.
از برنامه هاي ديگر همايش مي توان به سخنراني آقاي دكتر نعمت الله باوند از اساتيد دانشگاه با موضوع "سايه سنگين مباني غربي بر نظام آموزشي فعلي و راه برون رفت" اشاره نمود.
آخرين مقاله با عنوان "نقد سند تحول راهبردي آموزش و پرورش از ديدگاه قرآن و روايات" توسط آقاي سعيد عشيري از دانش پژوهان دوره، ارائه گرديد.
سخنران پاياني همايش آقاي استاد زاهدي، مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها بودند كه به سير برنامه هاي دوره تربيت استاد در تعليم و تربيت قرآني پرداختند.

استاد زاهدي: تعليم و تربيت اسلامي داراي دانش تخصصي بوده و نظام جامع و منسجم دارد

به گزارش پايگاه اطلاع رساني موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س)، استاد زاهدي، مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها و پيشكسوت امور تربيتي و تربيت اسلامي،  تعليم و تربيت اسلامي را داراي دانش تخصصي و فوق تخصصي و يك نظام منسجم و جامع برشمرد.

 

ايشان در سخنان خود به سير برنامه هاي دوره تربيت استاد با عنوان "مديريت و تربيت قرآني در تعليم و تربيت اسلامي" پرداخته و افزودند: اين دوره 3تا5 سال به طول مي‌انجامد و هر سال شامل سه ترم 5/3 ماهه است كه دانش پژوهان موظفند پايان هر ترم مقاله علمي در رابطه با موضوعات دوره را تحويل دهند كه در صورت پذيرش، در همايش هاي پايان ترم ارائه مي شوند. زاهدي با اشاره به اينكه اين مقالات به عنوان امتحان پايان ترم درنظرگرفته مي‌شود، ملاك فارغ التحصيلي اين دوره را، ارائه رساله علمي در سطح دكتري با قابليت راهبردي و كاربردي يودن و اينكه منبعث از آيات قرآن و روايات اهل ابيت(ع) باشد، برشمرد.
استاد زاهدي در ادامه عنوان كرد كه تعليم و تربيت اسلامي داراي دانش تخصصي است كه آموزش خانواده، مشاوره علمي، مشاوره خانوادگي، روان‌‌شناسي اسلامي، اسلامي كردن علوم و مباحثي از اين دست به عنوان زير شاخه‌هاي اين دانش تخصصي بوده و اين دانش تخصصي بر اساس 20سال تحقيقات قرآني و روايي تدوين شده و داراي اصول است. وي ادامه داد: در اين دوره ثابت مي شود كه تعليم و تربيت قرآني داراي دانش تخصصي و فوق تخصصي بوده و يك نظام منسجم و جامع دارد.
استاد زاهدي به هشت محور تدريس شده در اين دوره با موضوع انسان شناسي اشاره نمود و افزود: اين هشت محور كه از قرآن و روايات استخراج شده عبارتند از: تربيت جسم، تربيت ذهن، تربيت قلب روحاني، تربيت عقل ملكوتي، تربيت عاطفه، تربيت تفكر،تربيت اراده و تربيت غريزه. تربيت جسم و تربيت ذهن در همه جاي دنيا و در مكاتب غربي تعريف شده است اما بقيه محورها خاص انديشه اسلام است كه متاسفانه در مدارس و دانشگاههاي ما روي تربيت اين محورهاي خاص اسلام، كار نمي شود.
مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به موضوع عاطفه اشاره كرد و افزود: عاطفه و احساس در ترجمه هاي كتب روان شناسي غربي تعريفي يكسان دارند در حاليكه در انديشه اسلامي، عاطفه ريشه معرفتي داشته اما احساس ريشه در غرايز زيستي دارد. ايشان با اشاره به فرازي از دعاي كميل (فَكُنِ اللهم بِعِزَّتِكَ لي في كُلِّ الاحوال رَئوفا و عَليَ في جميع الامور عَطوفا) افزودند: با توجه به ريشه معرفتي عاطفه و اينكه مي دانيم خداوند معرفت مطلق است، لذا عاطفه مطلق هم است، عاطفه ورزي حق ريشه در مجد و عظمت حق دارد (واعطِف عليَّ بمجدك)، پيامبر اكرم(ص) اعطَفَ النّاس و عاطفي ترين انسانها بود. اينكه پيامبر(ص) هنگامي كه قنداقه امام حسين(ع) را گرفتند و فرمودند عزيزٌ علَيَ يا اباعبدالله و گريه مي كردند، نشان از معرفت پيامبر(ص) به مقام و عظمت امام حسين(ع) دارد.
استاد زاهدي با توجه به موضوع عاطفه، ادامه داد: مثلاً بايد نظامي طراحي كنيم تا بتوانيم به كارمندان ياد دهيم كه چگونه به ارباب رجوع عاطفه بورزند. يا فرزندان والدين خود را به خانه سالمندان نبرند و... .

ايشان ازعاشقان اسلام كه در مشاوره ها، مديريتها، برنامه ريزي ها، تأليف كتب درسي، ‌آموزش خانواده، روان‌شناسي و تعليم و تربيت و... فعاليت دارند، دعوت كرد تا براي اطلاع از دانش تخصصي اسلام در اين حوزه ها و بهره‌گيري از مطالب آن، به اين دوره مراجعه نمايند.
در حاشيه اين همايش، بسته آموزشي شامل بيش از120 جلسه ثبت شده و طبقه بندي شده علمي از جلسات تدريسي در مدت يك سال (سه ترم) اين دوره، به شركت كنندگان معرفي گرديد. اين بسته شامل 12 لوح فشرده صوتي مي باشد كه در هر لوح فشرده، موضوعاتي مثل تربيت قلب و عاطفه، تربيت جسم و روح و... ارائه شده است كه در آينده كتابهاي اين موضوعات هم ارائه خواهد شد.
علاقمندان براي ثبت نام در دوره و دريافت بسته آموزشي، مي توانند به محل موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) واقع در خيابان امام خميني(ره)، خيابان شيخ هادي، خيابان هاتف، نبش كوچه شهيد محمد بيك، پلاك64 مراجعه نمايند.
لازم به يادآوري است كه انشاءالله كلاسهاي ترم پنجم اين دوره با عنوان معرفت شناسي از مورخ 11 مهر90، روزهاي دوشنبه و پنجشنبه از ساعت 16 الي 18 در محل موسسه، تشكيل شده و همايش پنجم در دي ماه 90 برگزار مي شود.

آخرین‌ها از

0 نظر