چاپ کردن این صفحه

صابره: گزارش جلسه 82 نظام‌شناسي

950 1395/12/10
صابره: گزارش جلسه 82 نظام‌شناسي

صابره: گزارش جلسه 82 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  برای اینکه انسان به حکمت و نور و بصیرت برسد و راهبردها را کشف کند، راهش حقیقت‌فهمی است/ صورت و ظاهر تمام این عالم، واقعیات است، قرآن دستور داده باید از این واقعیات عبور کنید تا به حقیقتِ برسید و به ملکوت اشیاء دست پیدا ‌کنید / هوای نفس، میل به واقعیات است مانند شهوات، هوای نفس مثل داستان غول چراغ جادو است، تا زمانی که دربند است و در چراغ، در خدمت تو و اسیر توست، اما زمانی که رها شود طغیان می‌کند/ اگر مدرسه اسلامی، حقیقت‌بین نباشد، با افتخار برگزیدگان دو رقمی و تک رقمی کنکور را معرفی می‌کند! آیا حاصل تعلیم و تربیت اسلامی، قبولی در کنکور است؟!/ قرآن می‌فرماید که اگر می‌خواهی بچه‌هایت تربیت شوند، باید آنها را حقیقت‌شناس کنی تا به ملکوت اشیاء برسند و حقیقت اشیاء را بشناسند

صابره: گزارش جلسه 82 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  برای اینکه انسان به حکمت و نور و بصیرت برسد و راهبردها را کشف کند، راهش حقیقت‌فهمی است/ صورت و ظاهر تمام این عالم، واقعیات است، قرآن دستور داده باید از این واقعیات عبور کنید تا به حقیقتِ برسید و به ملکوت اشیاء دست پیدا ‌کنید / هوای نفس، میل به واقعیات است مانند شهوات، هوای نفس مثل داستان غول چراغ جادو است، تا زمانی که دربند است و در چراغ، در خدمت تو و اسیر توست، اما زمانی که رها شود طغیان می‌کند/ اگر مدرسه اسلامی، حقیقت‌بین نباشد، با افتخار برگزیدگان دو رقمی و تک رقمی کنکور را معرفی می‌کند! آیا حاصل تعلیم و تربیت اسلامی، قبولی در کنکور است؟!/ قرآن می‌فرماید که اگر می‌خواهی بچه‌هایت تربیت شوند، باید آنها را حقیقت‌شناس کنی تا به ملکوت اشیاء برسند و حقیقت اشیاء را بشناسند

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه 82 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 8 مرداد 94 از ساعت 10 صبح تا  12 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به تشريح موضوعات «تفاوت‌ واقعیت با حقیقت» ، «شرایط مدرسه اسلامی» ، «حقیقت‌شناسی» و «مهار هوای نفس» پرداختند. در ادامه به مشروح مطالب تدريس شده، اشاره مي‌گردد:

* بر اساس قرآن، پذیرش ولایت انسان‌های پست، موجب همجنسی با آنها می‌شود

- «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَ النَّصارى‏ أَوْلِياءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِياءُ بَعْضٍ وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ»(مائده:51) ولایت انسان‌های پست را نپذیر، در غیر این صورت، خودت همجنس آنها می‌شوی. فقط سراغ رضای حق برو، دنبال آن جریان باش.
- «هُوَ الَّذي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَة»(جمعه:2) یعنی وقتی خدا آیاتش را به واسطه رسول بر تو تلاوت می‌کند، تو آیه شناس می‌شوی. اگر کاری کنیم که آیات حق بر قلب ما فرود آید کارمان خیلی درست می‌شود. گاهی رفقای عادی می‌آیند یاد می‌دهند. اگر گوش قلبمان باز باشد یاد می‌گیریم، اما کسی که گوش قلبش باز نیست، آیات را می‌خوانند ولی او نمی‌فهمد.

* برای اینکه انسان به حکمت و نور و بصیرت برسد و راهبردها را کشف کند، راهش حقیقتفهمی است
- در جلسۀ قبل گفته شد که برای اینکه انسان به حکمت برسد و راهبردها را کشف کند و به نور و بصیرت برسد، راهش حقیقت‌فهمی است. حقیقت یعنی اصل موضوع به زبان عوام. تعارفات، ظاهر قضیه و واقعیات است. به عنوان مثال کسی به درگاه خدا دعا می‌کند که یک پسر می‌خواهد، حقیقت ماجرا این است که در دوران پیری، زیر بغلش را بگیرد و خدا می‌گوید ما خودمان کاری می‌کنیم که کسی زیر بغلت را بگیرد در دوران پیری. ممکن است حقیقت دعای شخص جور دیگر به نظر برسد، لذا نباید شکل آن را از خدا خواست و به خدا نقشۀ راه داد. حقیقت دعایی که می‌خواهی کنی چیست؟ حقیقتش را بگو. حقیقت این فقر مادی، تقرب است. اصلاً این را داده‌اند تا دل تو بشکند آن را پس نده، اصلاً این کارت دعوت است. تو حقیقت حرفت را از خدا بخواه، چه کار داری که به خدا قالب آن را می‌دهی؟!

* خداوند حقایق و حقیقت هر شیء را به ابراهیم(ع) داد
- خداوند در داستان حضرت ابراهیم(ع) می‌فرماید: «وكذلك نري ابراهيم ملكوت السماوات والارض»(انعام:75) ما ملکوت هر شیء را به ابراهیم(ع) دادیم. یعنی حقایق و حقیقت هر شیء را به ابراهیم(ع) دادیم. زندگی حضرت ابراهیم(ع) با ملکوت کار دارد و ما را وارد اسرار می‌کند. خیلی از درهای ملکوت را بر ما باز می‌کند و ما را با حقایق امور آشنا می‌کند. حضرت ابراهیم(ع) با ملکوت کل شیء، با ملکوت آسمان‌ها و زمین آشنا بود.
- مثال دیگر؛ در زمان یکی از جنگ‌های عصر رسول الله صلی الله علیه و آله، برخی از مؤمنین در جنگ کشته شدند. آنهایی که در جنگ شرکت نکرده بودند می‌گفتند: اگر اینها نمی‌رفتند، کشته نمی‌شدند. این مطلب در لشکر پیچید و به گوش رسول خدا(ص)رسید. آیه نازل شد که: آنهایی که می‌گویند اگر اینها پیش ما بودند کشته نمی‌شدند، اگر در بسترهایشان در اتاق‌های دربسته هم پنهان شوند، وقتی زمان مرگ آنها برسد خواهند مرد. یعنی می‌فرماید حقیقت مرگ، دست کسی نیست، اینقدر جوش نزن. «قُلْ لَوْ كُنْتُمْ في‏ بُيُوتِكُمْ لَبَرَزَ الَّذينَ كُتِبَ عَلَيْهِمُ الْقَتْلُ إِلى‏ مَضاجِعِهِمْ وَ لِيَبْتَلِيَ اللَّهُ ما في‏ صُدُورِكُمْ وَ لِيُمَحِّصَ ما في‏ قُلُوبِكُمْ وَ اللَّهُ عَليمٌ بِذاتِ الصُّدُور»(آل‌عمران:154)

* ترازو و عیار در روز قیامت، حق و حقیقت است
- مرگ، زندگی، ازدواج، معامله، همسر، فرزند و... حقیقتی دارند. قرآن خیلی اصرار دارد ما حقیقت‌شناس شویم، چون اگر حقیقت‌شناس شویم ملکوت‌شناس شده و به یقین می‌رسیم. ترازو و عیار در روز قیامت، حق و حقیقت است. همه چیز با حقیقت سنجیده می‌شود، لذا کسی که در ترازویش حقیقت بیشتر باشد، نجات پیدا می‌کند. «وَ الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ»‏(اعراف:8) می‌فرماید کسب و کار، نماز و عبادات، اعمال، تجارت، خانواده داری، هیأت رفتن، بچه‌داری و... همه با حقیقت سنجیده می‌شود.
- همۀ کارهایمان را باید با حق بسنجیم. تمام امور ما با ملکوت و حقیقت سنجیده می‌شود. لذا ما اول باید حقیقت‌شناس شده تا آرام آرام به حق برسیم.

* صورت و ظاهر تمام این عالم، واقعیات است، قرآن دستور داده باید از این واقعیات عبور کنید تا به حقیقتِ برسید و به ملکوت اشیاء دست پیدا کنید
- صورت و ظاهر تمام این عالم، واقعیات است. اما قرآن دستور داده باید از این واقعیات عبور کنید تا به حقیقتِ این واقعیات برسید. اگر به حقیقتِ آن برسید به ملکوت اشیاء دست پیدا می‌کنید، وقتی با ملکوت آشنا شدید به یقین و اطمینان می‌رسید.
- حضرت امام فرمود آمریکا شیطان بزرگ است. ایشان چشم حقیقت‌بین داشت. فقیه و عارف و اسلام‌شناس و مفسر و حکیم به سفر رفته، فرمود: آمریکا شیطان بزرگ است. علمدار انقلاب فرمودند که آمریکا حامی اسرائیل کودک‌کش است. ذات حرکت آمریکا اینگونه است که با ما 180 درجه فرق می‌کند. با شیطان و مفسد و جانی و کثیف نمی‌توان دیوار بی اعتمادی را برطرف کرد. وقتی آن فرد می‌گوید: دیوار بی اعتمادی‌ها ریخته است، یعنی پالونش کج شده است. یعنی می‌خواهد بگوید من با کثیف‌ترین آدم‌ها رفیق شدم، این معنی جملۀ اوست. اینجا دکترا می‌گیرند ولی دکترا در واقعیت شناسی. می‌گویند واقعیت مذاکره و واقعیت روابط بین‌الملل همین است. اما حقیقت آن چیست؟ امام ما گفت که حقیقت آمریکا گرگ است. حقیقت‌شناسی انسان‌ها را رو می‌آورد. حضرت آقا فرمود من به آمریکا اعتماد ندارم.

* اگر بخواهیم که اهل نور و بصیرت باشیم، اول باید حقیقتشناس شویم و ملکوت هر چیز را بفهمیم/ حقیقت هر چیز از دو راه وحی و تجربه فهمیده میشود که شرط کسب هر دوی آنها صدق است
- درسی که امروز و در گذشته کار کردیم، حقیقت شناسی است. اگر بخواهیم که اهل نور و بصیرت باشیم، اول باید حقیقت‌شناس شویم و ملکوت هر چیز را بفهمیم.
- حقیقت هر چیز از دو راه فهمیده می‌شود. راه وحی و راه تجربه. شرط کسب هر دوی آنها صدق است.
- راه اول از طریق وحی است. «وَ ما هذِهِ الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ»(عنکبوت:64) کل حیات دنیا بازیچه است. حقیقت این دنیا سرگرمی و بازیچه است. مراقب باشید با این اسباب‌بازیها سرگرم نشوید. ملکوت دنیا از جانب وحی نشان داده شده، اگر می‌خواهیم ازدواج کنیم، تجارت کنیم، دوستی یا دشمنی کنیم، باید حقیقت آن را بفهمیم و با حقیقت، آن را بسنجیم. «وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوان‏»(عنکبوت:64) دار آخرت برای پس از مرگ نیست، پس از مرگ هم جزء آخرت است. اما منظور از دار آخرت یعنی دار حقیقت. باید زندگی‌تان را حقیقی کنید تا مشکلاتتان حل شود و می‌فهمید که چکار باید کنید. اگر دنبال حقیقت باشید، اصل زندگی برای شماست. اصل زندگی، در دار حقیقت است. کسانی که مدام «ای کاش» می‌گویند، این افراد واقع بین هستند نه حقیقت‌بین. چرا آرزوی چیزی را می‌کنی که نداری، حقیقت آن را خدا به شکل دیگری به تو داده است. خداوند می‌فرماید «وَ الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ»‏(اعراف:8) آن سنگ محک و ترازو حق است. چرا دنبال واقعیت هستی؟ دنبال حق برو.

* هوای نفس، میل به واقعیات است مانند شهوات، هوای نفس مثل داستان غول چراغ جادو است، تا زمانی که دربند است و در چراغ، در خدمت تو و اسیر توست، اما زمانی که رها شود طغیان میکند
- «وَ أَمَّا مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوى‏‏»(نازعات:40) باید با اوهام و هوای نفس دربیفتی. هواهای نفسانی چیست؟ هوای نفس، میل به واقعیات است مانند شهوات. هوای نفس مثل داستان غول چراغ جادو است، تا زمانی که دربند است و در چراغ، در خدمت تو و اسیر توست، اما زمانی که رها شود طغیان می‌کند. اما میل به حقایق، منجر به مَنْ خافَ مَقامَ رَبِّهِ می‌شود. منجر به وَ نَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوى می‌شود.

* اگر مدرسه اسلامی، حقیقت‌بین نباشد، با افتخار برگزیدگان دو رقمی و تک رقمی کنکور را معرفی می‌کند! آیا حاصل تعلیم و تربیت اسلامی، قبولی در کنکور است؟!/ قرآن می‌فرماید که اگر می‌خواهی بچه‌هایت تربیت شوند، باید آنها را حقیقت‌شناس کنی تا به ملکوت اشیاء برسند و حقیقت اشیاء را بشناسند
- متولیان اسلامی کردن مدارس، باید حقیقت‌طلب باشند. باید دانش‌آموزان و دانشجویان در حقیقت‌شناسی و حقیقت‌طلبی مهارت پیدا کنند. دانشجو و دانش‌آموز را باید با ملکوت عالم و هستی آشنا کرد. اگر مدرسه اسلامی، حقیقت‌بین نباشد، با افتخار برگزیدگان دورقمی و تک رقمی کنکور را معرفی می‌کند. آیا حاصل تعلیم و تربیت اسلامی، قبولی در کنکور است؟! اما قرآن می‌فرماید که اگر می‌خواهی بچه‌هایت تربیت شوند، باید آنها را حقیقت‌شناس کنی تا به ملکوت اشیاء برسند و حقیقت اشیاء را بشناسند.
- در حوزه‌های علیمه هم طلبه باید حقیقت شناسی را یاد بگیرد. احکام فقهی مرزهای اسلام است که بسیار مهم است، ولی در کنار آن باید به حقیقت‌شناسی هم پرداخته شود.

* عیار سنجش اعمال، حق است، لذا ما باید در زندگی، حقیقت‌شناس شویم
- حقیقت روضه چیست؟ حقیقت حفظ قرآن چیست؟ حقیقت ازدواج چیست؟ اینها را باید بدانید، مصادیق حقیقت را باید در همۀ عرصه های زندگی پیدا کنید، فیلم سینمایی، طلاق، مناسک حج، سینه‌زنی و روضه‌داری، پیاده‌روی کربلا، مد، خانه، فرش، شغل، ازدواج، لباس پوشیدن، عمر، زندگی، زمان، ساعت و... هر کدام از اینها واقعیتی دارند و حقیقتی. آنچه که مهم است، حقیقت آن است. عیار سنجش اعمال، حق است. لذا ما باید در زندگی، حقیقت‌شناس شویم... . 

لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 تا12 صبح (به غیر از تعطیلات رسمی) كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي در دفتر مرکزی موسسه صابره(س) برگزار مي‌شود.
سي‌دي هاي صوتي اين جلسات براي بهره‌برداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار مي‌گيرد.
حضور در كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

آخرین‌ها از

0 نظر