صابره: گزارش جلسه 55 نظامشناسي/ استاد زاهدي: تفاوتها و مزيتهاي زيارت اربعين با ساير ايام زيارتي/ تشريح مراحل نُهگانه تبديل يك انديشه به نظام: 1-طرح انديشه 2-تبليغ 3-ترويج 4-فراگيري 5-به باور رساندن 6-فرهنگ 7-حركت 8-جنبش 9-نظام/ آناليز اربعين از نگاه نظام شناسي و ضرورت طراحي نظام براي زيارت اربعين/ تلاش دشمن براي تبديل انديشه آزادي تعريف نشده و بي حد و مرز به جنبش و نظام
به گزارش پايگاه اطلاعرساني صابره، جلسه 55 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 4 دي 93 از ساعت 10 صبح تا 12 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) به تشريح موضوعات «تفاوتها و مزيتهاي زيارت اربعين با ساير ايام زيارتي»، «مراحل 9 گانه تبديل يك انديشه به نظام» و «ضرورت نظام سازي براي اربعين» پرداختند.
* به محض اينكه استاندارد «صبوري» به اعمال ما بخورد، برنده شده ايم
- درك فشارهايي كه در كربلا بر اهل بيت(ع) آمد، از وسعت و توان جسم و ذهن و قلب و اعصاب ما خارج است. محال است كسي همه جريانات كربلا را درك كند و فشار اهل بيت(ع) را درك كند و لحظه اسارت حضرت زينب(س) را درك كند و بفهمد و زنده بماند.
- تدبر در فراز «وَ اللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرين»(آل عمران:106): از معشوق پيام رسيده كه هر كس استقامت بورزد، پايداري كند، رضاي حق را بطلبد، او را دوست دارد. كسي كه معشوق و محبوب اعلام كند كه دوستش دارد، همين دوست داشتن براي او كفايت ميكند: «ما ز دوست، غير از دوست مطلبي نميخواهيم*حور و جنت اي زاهد، بر تو باد ارزاني»(شيخ بهايي)
- عاشقان اربعين به دنبال درد بودند. دنبال تخت راحت در هتل نبودند، بلكه دنبال خستگي بودند. دنبال چلوكباب نبودند، بلكه دنبال تشنگي بودند. خوشا به سعادت آنها كه رنگي از صبوري و استقامت دارند و در راه خدا تلاش ميكنند و جا نميزنند و خسته نميشوند. كساني كه راه خدا را ميشناسند، سر از پا نميشناسند. مال و جان و آبروي خود را نثار ميكنند. چون محبوش گفته: «وَ اللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرين». لذا به محض اينكه استاندارد «صبوري» به اعمال ما بخورد، برنده شده ايم.
* تفاوتها و مزيتهاي زيارت اربعين با ساير ايام زيارتي
1- مزاياي زيارت اربعين و قيمتش براي عاشقان اين است كه پياده بروند و سختي بكشند و دربهدري و مصيبت حضرت زينب(س) را درك كنند. پايشان تاول بزند، سرما بكشند، از داعش كتك بخورند، با خوف و خطر همراه است و... .
2- در زيارت اربعين، زائران جواب «هل من ناصر» را ميدهند و براي مبارزه و شهادت آماده شدهاند. يعني تمرين ايام ظهور است.
3- در اربعين تجلي ولايت، تجلي تشيع، تجلي صفات ائمه اطهار(ع) مشهود است. در زمان ظهور تجلي نور ولايت باعث ايثار ميشود. تجلي ولايت رخ ميدهد و پيام به دلها ميرسد و كشيده ميشوند.
4- در اربعين تجلي انتظار اتفاق ميافتد. در زيارت اربعين همه تلاش ميكنند همه تمرين ميكنند كه اگر حضرت مهدي(عج) آمدند، چه كار كنند. هر كه هرچه دارد وسط ميريزد. امنيت زياد ميشود. همه احساس خواهري و برادري دارند.
* مراحل 9 گانه تبديل يك انديشه به نظام: 1-طرح انديشه 2-تبليغ 3-ترويج 4-فراگيري 5-به باور رساندن 6-فرهنگ 7-حركت 8-جنبش 9-نظام
1- آن انديشه را طرح ميكنند. (طرح انديشه)
2- آن را تبليغ ميكنند. (تبليغ)
3- آن انديشه را در گفتمان مردم رواج داده و ترويج ميكنند. ترويج يعني تبليغ را تكرار كنند و در جامعه وسعت دهند. (ترويج)
4- آن را فراگير ميكنند. (فراگيري)
5- آن را به باور مردم مينشانند. (مردم باور ميكنند كه مثلاً تقلب در انتخابات رخ داده است!) (به باور رساندن)
6- آن را وارد فرهنگ ميكنند. يعني جزو شخصيت مردم ميشود و در فرهنگ آنها جاي ميگيرد. (مثلاً آزادي از مسير خدا در حال حاضر جزو فرهنگ عدهاي شده است.) (فرهنگ)
7- فرهنگ، حركت ميآورد. (فرهنگ، باور اعتقاد قلبي به امام حسين(ع) است كه تبديل به حركت ميشود و به زيارت اربعين ميروند.) (حركت)
8- اين حركت، چون فراگير و عمومي است، جنبش ايجاد ميكند و جمعيت انبوهي از جامعه طرفدار آن ميشود. (جمعيت زيادي راهي كربلا يا حج ميشوند يا فتنه به پا ميكنند يا حماسه 9 دي برگزار ميكنند.) (جنبش)
9- جنبش براي پويايي و زنده ماندن و عدم شكست، بايد تبديل به نظام شود. (نظام)
* آناليز اربعين از نگاه نظام شناسي و ضرورت طراحي نظام براي زيارت اربعين
- اربعين يك جنبش است: از طرح انديشه مظلوميت امام حسين(ع)، تبليغ، ترويج، فراگيري، به باور نشاندن، فرهنگ، حركت (مجالس عزاداري و دستهجات سينه زني) تا به جنبش ميليوني زيارت اربعين ميرسد.
- چه كنيم تا جنبش 20 ميليون نفري اربعين از بين نرود؟
اين جنبش براي اينكه از بين نرود، بايد به نظام تبديل شود. نظام، تشكيلات و هدف مشترك دارد. برنامه و شعار مشترك دارد. در حال حركت است و اجزايش با هم هماهنگ است. دكترين، فرهنگ و رهبر مشترك دارد. لذا بايد ويژگيهاي نظام در اين جنبش پياده شود تا باقي بماند. جنبش، دربِ دورازه نظام است. اگر بخواهيم اربعين زنده بماند، بايد به نظام تبديل شود تا شكست نخورد و انحرافات در آن نفوذ نكند. تمام ابزار و قوانيني كه ميتواند اين جنبش را به نظام تبديل كند، بايد توسط مجلس شوراي اسلامي قوانينش تصويب شود و توسط دولت اجرا گردد.
* تلاش دشمن براي تبديل انديشه آزادي تعريف نشده و بي حد و مرز به جنبش و نظام
- انديشه سكولار ميخواهد آزادي بي مرز و تعريف نشده را ترويج كند. اين آزادي از منظر آنان، كليدي است كه براي هر مفسدهاي كاربرد دارد. آزادي در بي حجابي، آزادي در توهين به ائمه(ع) در روزنامهها، آزادي در فساد و... . لذا دشمن سعي دارد تا آزادي تعريف نشده و بي مرز را به جنبش تبديل كرده و نظام آن را ايجاد نمايد.
- رشوه خواري در مرحله «حركت» است. رباخواري در كاسبها، ديگر در مرحله باور نيست، بلكه در مرحله حركت است. پارتي بازي و رانت خواري جزو فرهنگ شده است... .
لازم به يادآوري است كه انشاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 تا12 صبح كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار ميشود.
سيدي هاي صوتي اين جلسات براي بهرهبرداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار ميگيرد.
حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.
مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها
0 نظر