چاپ کردن این صفحه

صابره: گزارش جلسه 47 نظام‌شناسي

746 1395/12/10
صابره: گزارش جلسه 47 نظام‌شناسي

صابره: گزارش جلسه 47 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  بايد سازمان‌هايي با طراحي درست بر اساس «الجنة تحت أقدام الأمهات‏» تأسيس شود و از جايگاه اجتماعي مادران دفاع كند و به آنان حقوق بدهد و آنان را بيمه كند تا احساس امنيت نمايند/ معرفي آورده‌ها و دستاوردهاي جهان كفر و سكولار  و اسلام در عرصه روابط بين‌الملل/ دستاورد اسلام در مقابل بنيادهاي دموكراسي غربي، بنیادهای عدالت، بنيادهاي معرفت و معنویت،  بنيادهاي آگاهی و بصیرت و... است/ حج در جهان اسلام به عنوان یک سازمان بین المللی از یک سو دارای مناسك (احكام، برنامه و اعمال) و از سوی دیگر داراي روح عبودیت و وصال و اتصال است

صابره: گزارش جلسه 47 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  بايد سازمان‌هايي با طراحي درست بر اساس «الجنة تحت أقدام الأمهات‏» تأسيس شود و از جايگاه اجتماعي مادران دفاع كند و به آنان حقوق بدهد و آنان را بيمه كند تا احساس امنيت نمايند/ معرفي آورده‌ها و دستاوردهاي جهان كفر و سكولار  و اسلام در عرصه روابط بين‌الملل/ دستاورد اسلام در مقابل بنيادهاي دموكراسي غربي، بنیادهای عدالت، بنيادهاي معرفت و معنویت،  بنيادهاي آگاهی و بصیرت و... است/ حج در جهان اسلام به عنوان یک سازمان بین المللی از یک سو دارای مناسك (احكام، برنامه و اعمال) و از سوی دیگر داراي روح عبودیت و وصال و اتصال است

 به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه 47 دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه اول آبان 93 از ساعت 10 صبح تا  11:45 در محل دفتر مركزي مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) ضمن تسليت ارتحال آيت‌الله مهدوي كني و تقديم ثواب اين جلسه به روح ايشان، به موضوع «تشريح آورده‌هاي اسلام و غرب در عرصه نظام روابط بين‌الملل» اشاره نمودند. در ادامه رئوس مطالب تدريس شده ذكر مي‌گردد:‏

* معرفي آورده‌ها و دستاوردهاي جهان كفر و سكولار در عرصه روابط بين‌الملل
- از بین نظامات مختلف ارائه شده، به بررسی نظام بین الملل پرداخته شد و اینکه در این نظام، جهان کفر وسکولار چه دستاوردها و سازمان‌ها و آورده‌هايي را برای آن طراحی و ارائه نموده و اسلام چه برنامه‌ها و طرح‌ها و آورده‌هایی در اين زمينه دارد؟
آورده‌هاي جهان كفر و سكولار در نظام روابط بين‌الملل
1- در عرصه روابط فرهنگي: سازمان يونسكو
2- در عرصه حقوق زنان: فمنیسم
3- در عرصه اندیشه: پلورالیسم، لیبرالیسم، اومانیسم
4- در عرصه روابط اجتماعی: آزادي‌هاي با طعم غربي و سكس
5- در عرصه رسانه: اينترنت، فیس بوک، گوگل، ياهو، ماهواره و...
6- در عرصه رفتارهای فرهنگی: مد، سینما، تلویزیون و...
7- در عرصه حقوق عمومي و اجتماعی: منشور سازمان ملل
8- در عرصه ورزش: المپيك و رشته‌هاي ورزشي و مسابقات جهاني
9- درعرصه هنر: هالیوود، هنر ليبرال، رقص و آواز، سكس، تئاتر و...
10- در عرصه خانواده: روابط غير مشروع و حقوق کودک
11- در عرصه علم: دانشگاه‌ها، يونیسف، المپیادها، پژوهشگاه‌ها و...

* غرب، با نظاماتي كه  در عرصه روابط بين‌الملل مسلط كرده، افكار و انديشه‌ها و سليقه‌ها و روابط را تحت تأثير خودشان قرار مي‌دهند
اينها طرح‌ها، برنامه‌ها و دستاوردهاي دشمن در عرصه نظام روابط بين‌الملل است كه به شدت روي اينها كار كرده و در جهان مسلط كرده و از طريق امپراطوري رسانه‌اي و تبليغات، اين‌ها را در جهان جا انداخته است. با اين‌ تشكيلات عظيم سعي مي‌كند فرهنگ جهان را ببلعد و همه جهان را تحت تأثير خود قرار ‌دهند و فكر مردم جهان را با خود همسو مي‌كنند.
به عنوان نمونه هر کس بخواهد آثار باستانی را ثبت كند، یونسکو باید آن‌را امضا کند. یا آنکه بخواهد دموکراسی را پیش بگیرد باید تحت بنیادهای دموکراسی که آنها تشكيل داده‌اند قرار بگیرد و یا اگر بخواهد ازحقوق زنان دفاع کند باید در فمنیست ورود پیدا کند و... . اينها نظاماتي است كه آنها مسلط كرده‌اند و افكار و انديشه‌ها و سليقه‌ها و روابط را تحت تأثير خودشان قرار مي‌دهند.

* معرفي آورده‌ها و دستاوردهاي اسلام در عرصه روابط بين‌الملل
آورده‌هاي اسلام در عرصه نظام روابط بین الملل:
1- آورده‌هاي اسلام در عرصه گردشگری: گردشگري شامل آثار باستانی و سیاحت است.
الف-  فلسفه اسلام در عرصه آثار باستانی، عبرت گیری است:«
فَسيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُروا كَيْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبين»(آل‌عمران:‏137)
اُنظُر يعني  دقت كن، فكر كن، بررسي كن، تحقيق كن. فلسفه انكاركنندگان حق را بشناسيد و نتيجه و عاقبت و خروجي تفكرشان را بررسي كنيد. تاريخ گذشتگان را بررسي كنيد.
ب- فلسفه اسلام در عرصه سیاحت، مشاهده آثار رحمت خداست:
«فَانْظُرْ إِلى‏ آثارِ رَحْمَتِ اللَّهِ»(روم:50) كنار دريا، كوه نوردي، صحرا، آب و هوا، گياهان، بيابان و... آثار رحمت خدا را ببينيد و تحقيق كنيد. «فَسيحُوا فِي الْأَرْض‏»(توبه:2) بگرديد، سياحت كنيد.
2- در عرصه آموزشی و فرهنگی آنها  سازمان يونسكو را دارند و ما سازمان آيسسكو را داريم كه مي‌توانيم اين سازمان در فعاليتهاي آموزشي و علمي و محورهاي مشترك و... تغذيه و تقويت كنيم.

* حج در جهان اسلام به عنوان یک سازمان بین المللی از یک سو دارای مناسك (احكام، برنامه و اعمال) و از سوی دیگر داراي روح عبودیت و وصال و اتصال است
3- دستاورد اسلام در کنفرانس‌های بین المللی، حج است. حج در جهان اسلام به عنوان یک سازمان بین المللی از یک سو دارای مناسك (احكام، برنامه و اعمال) است و از سوی دیگر داراي روح عبودیت و وصال و اتصال است. اما متاسفانه در حال حاضر روح عبودیت و اتصال آن رها شده و تنها به مناسک آن پرداخته می‌شود.این در حالیست که مسلمانان باید در عین انجام مناسک، عبودیت و وصال آن را محقق نمایند و فرامین خدا را آنجا متجلی کنند. این نیازمند دیدن آموزش برای یادگیری یک یک حاجیان می‌باشد.

* دستاورد اسلام در مقابل بنيادهاي دموكراسي غربي، بنیادهای عدالت، بنيادهاي معرفت و معنویت، بنيادهاي اخوت و وحدت، بنيادهاي ایمان و توحید و نورانیت، بنيادهاي آگاهی و بصیرت، بنيادهاي حكمت و... است
4- آنها (جهان كفر و سكولار) بنیادهای دموکراسی دارند و در این راستا دارای سازمان‌هايی هستند که فقط دموکراسی را ترویج می‌کند و برای راه‌اندازی آن ابتدا حزب‌های مختلف را ایجاد کرده و سپس سران این حزب‌ها را با تهدید يا تطمیع، دست‌نشانده و تحت کنترل خود می‌نمایند و از این طریق بر جهان مسلط می‌شوند. در مقابل، دستاورد اسلام بنیادهای عدالت، بنيادهاي معرفت، بنيادهاي معنویت، بنيادهاي اخوت و وحدت، بنيادهاي ایمان و توحید و نورانیت، بنيادهاي آگاهی و بصیرت، بنيادهاي حكمت و... است که بسیار زیباتر از بنیادهای دموکراسی است. در حال حاضر بعضی از این بنیادها وجود دارند اما متأسفانه چندان به آن پرداخته نشده است. مانند مزار ائمه اطهار(ع) در کربلا، نجف، مشهد، کاظمین. مزار شهدا و علما که همه ازجمله بنیادهای معرفت می‌باشند.
به عنوان نمونه حرم امام رضا علیه السلام یکی از مراکز معرفتی است كه دارای کتابخانه، کتابفروشی و انتشارات است که نیازمند اصلاح می‌باشد و یا اماکنی در آنجاست كه جوابگوی سوالات شرعیه زائران است كه ارزشمند است ولي بايد گسترش يابد.

* دستاورد اسلام در مقابل فرهنگسراهاي غربي، مساجد، حسینيه‌ها، ایام الله، محرم‌ها، سینه‌زنی‌ها، منابر، زيارتگاه‌ها و... هستند که بسیار ریشه دار و عمیق بوده و می‌بایست تقویت شوند
5- دستاورد غرب در زمینه صنایع فرهنگساز، راه اندازی فرهنگسراها می‌باشد. متأسفانه این فرهنگسراها را در زمان شهرداري كرباسچي به تقليد از فرانسه، وارد کردند ولی نتوانستند آن را  اسلامی کنند. به اسم حركات موزون، رقص و موسيقي تدريس مي‌كنند و... . دستاورد اسلام در مقابل فرهنگسراهاي غربي، مساجد، حسینيه‌ها، ایام الله، محرم‌ها، سینه‌زنی‌ها، منابر، زيارتگاه‌ها و... هستند که بسیار ریشه دار و عمیق بوده و می‌بایست تقویت شوند.

* بايد سازمان‌هايي با طراحي درست بر اساس «الجنة تحت أقدام الأمهات‏» تأسيس شود و از جايگاه اجتماعي مادران دفاع كند و به آنان حقوق بدهد و آنان را بيمه كند تا احساس امنيت نمايند
6- دستاورد غرب درعرصه حقوق زنان، فمنیسم است که به عنوان یک مکتب دارای سازمان ها و تشکیلات عظیمی است. در مقابل، اسلام نیز دارای فلسفه‌های عمیقی در رابطه با حقوق زنان است. مانند فلسفه حقوق مادر طبق حديث معروف پيامبر(ص)«الجنة تحت أقدام الأمهات‏»(مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏15،ص:180)  اما متأسفانه، سازمان‌ها و بنیادهایی که بتواند جایگاه زن و مادر را در جامعه تأمین و تدوین نماید وجود ندارد. تنها حرکتی که در این زمینه در کشور ما انجام شده به عنوان پشتیبانی از حقوق زن! طولانی کردن مدت زمان مرخصی زایمان و یا کاهش زمان بازنشستگی زنان می‌باشد. اما اینکه بخواهد جایگاه زن در حیات انسانی را در قالب سازمان تأمین نمایند، انجام نشده است. يا اين حديث كه يك قطره شير مادر از خون شهيد بالاتر است، در جامعه تبيين نشده است. اين فلسفه است. اسلام ارائه كرده است ولي مسئولين چه زماني مي‌خواهند اين احاديث را اجرايي كنند، معلوم نيست؟! آيا آيات و روايات در زمينه مقام و جايگاه و شأن زن و مادر، بايد فقط در حد نصيحت و موعظه باقي بماند؟ آيا اينها تفقه و فقه و فقاهت نمي‌خواهد؟ آيا حقوق زنان در ديه و ارث و مرخصي زايمان خلاصه مي‌شود؟ آيا نبايد جايگاه اجتماعي زن را بر اساس قرآن و روايات تأمين كرد؟اینجاست که می‌توان به فرمایش حضرت رسول(ص) در باب محجوریت قرآن پی‌برد که می فرمایند:« يَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا»(بحار الأنوار، ج‏7،ص:134). بنابراین جایگاه زنان در حیات انسانی یکی از اموری است که در حال حاضر مورد توجه واقع نمی‌شود ولی در زمان ظهور مورد عنایت ولی‌عصر(عج) قرار خواهد گرفت.
-  بايد سازمان‌هايي با طراحي درست بر اساس «الجنة تحت أقدام الأمهات‏» تأسيس شود و از جايگاه اجتماعي مادران دفاع كند و به آنان حقوق بدهد و آنان را بيمه كند تا احساس امنيت نمايند. در آن صورت مشكل كاهش جمعيت هم حل خواهد شد... .

لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 9:30  تا 11:30 صبح كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار مي‌شود.
سي‌دي هاي صوتي اين جلسات براي بهره‌برداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار مي‌گيرد.
حضور در كلاس‌هاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام حضوري، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

آخرین‌ها از

0 نظر