چاپ کردن این صفحه

صابره: گزارش جلسه 16 نظام‌شناسي

790 1395/12/08
صابره: گزارش جلسه 16 نظام‌شناسي

صابره: گزارش جلسه 16 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  تنها راه پياده‌شدن «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين»، طراحي نظامي است كه انسان‌ها فقط خدا را پرستيده و فقط از خدا طلبِ ياري داشته باشند/حضرت مهدي(عج) صاحَب رايت و پرچم «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» هستند/گزینه اصلی روي ميز دشمن، نظام فرهنگی است/جنگ فرهنگي، بین رفتار کفر و سکولار و رفتار توحیدی برقرار است

صابره: گزارش جلسه 16 نظام‌شناسي/ استاد زاهدي:  تنها راه پياده‌شدن «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين»، طراحي نظامي است كه انسان‌ها فقط خدا را پرستيده و فقط از خدا طلبِ ياري داشته باشند/حضرت مهدي(عج) صاحَب رايت و پرچم «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» هستند/گزینه اصلی روي ميز دشمن، نظام فرهنگی است/جنگ فرهنگي، بین رفتار کفر و سکولار و رفتار توحیدی برقرار است

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، جلسه شانزدهم دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه 24 بهمن 92 از ساعت 10 صبح تا 12 در محل مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.

جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم توسط حاج جواد صنوبري آغاز گرديد. در اين جلسه استاد زاهدي مدير موسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره(س) در دو موضوع نظام سازي بر مبناي آيه شريفه «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين»(فاتحه:5) و تشريح اركان نظام فرهنگي مطالب خود را تدريس نمودند. در ادامه رئوس مطالب تدريس شده به صورت خلاصه، عنوان مي‌شود:‏
 

تنها راه پياده‌شدن «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين»، طراحي نظامي است كه انسان‌ها فقط خدا را پرستيده و فقط از خدا طلبِ ياري داشته باشند
* ضرورت استخراج نظام از «إِيَّاكَ نَعْبُد»
نعبد متكلم مع الغير است، به معني همه ما. همه ما فقط بايد به پرستش خدا بپردازيم. فقط از او ياري بطلبيم. بايد نظامي را طراحي و ايجاد كنيم تا همه انسان‌ها فقط خدا را بپرستند. منظور از «ما» چه كساني هستند؟ منظور فقط مسلمانان نيستند. همه انسان‌ها هستند. همة بندگان خدا هستند. چون همه انسان‌ها بر اساس فطرت الله خلق شده‌اند و همه داراي فطرتي حق طلب هستند. اما به علت تأثير نظامات كفر و غربي، خيلي از انسان‌ها گمراه شده و خداپرست نيستند. 
*سطوح سه گانه  «إِيَّاكَ نَعْبُد»:
1- سطح داوطلبانه:  همه ما تو را مي پرستيم. يعني نظامي را در جامعه اسلامي برقرار مي‌كنيم كه مردم به سوي پرستش تو حركت كنند. كتاب‌ها، كلاس‌ها،  معلم‌ها، شيوه آموزش و تربيت، وزارت آموزش و پرورش و... بايد نتيجه‌شان به حق پرست شدن و خداپرست شدن دانش‌آموزان بيانجامد، نه اينكه دانش‌آموزان كنكور پرست شوند!
2- سطح اجباري:  ما «بايد» چنين كنيم. ما بايد خدا را بپرستيم. چون وليّ، مرشد، رب و پرستار ما، خداست. «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنُوا»(بقره:257)
3- سطحِ تنها راه نجات: يعني راهي غير از اين نداريم. «إِيَّاكَ» لفظ حصر است.  معني «فقط» مي دهد. «تنها» راه نجات همين است. راهي محكم، قوي، نجات‌بخش، روشن و ياري‌دهنده.  هيچ چيز ديگر نبايد در آن آميخته باشد، چون شرك خواهد شد.
ما نمي‌توانيم اقتصاد، فرهنگ و انديشه‌هاي آمريكا را بپرستيم، زيرا  «إِيَّاكَ نَعْبُد» يعني اينكه سلول‌هاي ما، سرمايه هاي ما، موجودي ما، وجود ما و حقيقت ما به سوي خداست. رفتار و بندگي ما به سوي خداست.
* معاني «نَعْبُد»:
منظور از پرستش، اطاعت و ارادت و حركت به سوي خداست. هدف‌گيري به سوي اوست. صميمي شدن و دلبري كردن به سوي اوست. سپردن امور به دست اوست. حركتهاي سرنوشت‌ساز به سوي اوست. سامان‌دهي سرنوشت جامعه به سوي اوست. 
پرستش يعني اطاعت كردن و اجابت كردن دعوت. لذا پرستش نفس اماره يعني اطاعت از اوامر نفس اماره. دوستي با دشمن، پرستش است. آداب دشمن را پذيرفتن، پرستش است. علوم دشمن را دربست پذيرفتن، پرستش است. سِير حركت جامعه را  به سوي دشمن هدايت كردن، پرستش است. 
در نتيجه: طبق سطح اول: «إِيَّاكَ نَعْبُد» يعني تمام اطاعت‌ها، تمام ارادت‌ها، تمام علايق و محبت‌ها، تمام حركت‌هاي سرنوشت‌ساز، تمام جشن‌ها و عزاداري‌ها، تمام نمادها و سمبل‌ها، تمام پرچم‌ها، تمام علوم و دانشگاه‌ها و... همه به سوي توست. به تو ارادت داريم. بندگي تو را داريم. تو را دوست داريم. از قوانين تو پيروي مي‌كنيم. عشق و محبت تو را در دل پرورش مي‌دهيم. راه تو را مي‌رويم. پيام‌هاي تو را دريافت مي‌كنيم. از خشم و قهر تو مي ترسيم. به فيوضات تو زنده‌ايم. و طبق سطح دوم: «بايد» به تو ارادت داشته باشيم. «بايد» به تو دل ببنديم. «بايد» از قوانين تو پيروي كنيم. «بايد» به نعمات تو چشم بدوزيم. «بايد» دل را پرستش‌گاه تو قرار دهيم. «بايد» دل را محل مناجات و رازگويي با تو قرار دهيم. بايد براي عملي شدن اين‌ها، نظام سازي كنيم. و طبق سطح سوم: فقط راهي نداريم جز اين كارها. «تنها» راه نجات اين است كه «فقط» با تو مناجات كنيم. «تنها» راه نجات اين است كه به غير تو دل نبنديم. «تنها» راه نجات اين است كه «فقط» از قهر تو بترسيم. «تنها» راه نجات اين است كه «فقط» فرمان‌هاي تو را اطاعت كنيم... .
در نهايت، سطح اول به منزله «انتخاب و اختيار» است. سطح دوم به منزله «اجبار» است. سطح سوم به منزله «محدود شدن و تحديد به اين راه» است. لذا بايد نظام‌سازي كنيم و تنها راه پياده شدن اين معاني هم، نظام سازي است.
* ضرورت استخراج نظام از «إِيَّاكَ نَسْتَعين»
فقط از تو ياري مي‌خواهيم. فقط از فرهنگ تو استفاده مي‌كنيم. فقط راه نجات را از فرهنگ تو جستجو مي‌كنيم. استعانه يعني دربه‌در به دنبال فريادرس و ياري‌كننده گشتن. خداوند در اين آيه به ما ياد داده كه ما «استعانه» كنيم و او «اعانه»(كمك) كند. اعانه با استعانه فرق مي‌كند. خارج شدن با استخراج فرق مي‌كند. حال اين طلبِ ياري از خدا، نظام مي‌خواهد. كسبِ فيوضات حقتعالي، نظام مي‌خواهد. به يك طراحي، براي حركت به سوي طلبِ فيض نياز دارد. در نتيجه، استعانه یعنی طراحی و نظام‌مندی برای طلبِ خیر و طلبِ یاری. طبق روايات، هر کس دعا کند و به دعایش عمل نکند به خدا توهین کرده است. حضرت موسي(ع) وقتي مريض شد و به طبيب مراجعه نكرد و فقط دعا كرد، خداوند به او فرمود كه آيا با توكل من به جنگ حكمت من رفته‌اي؟  لذا باید فیوضات حق را استخراج کنیم، آن هم با طراحي نظام. دعاي صرفاً زباني و استعانه بدون عمل، فايده‌اي ندارد. باید نظام باشد تا به «اهدنا الصراط المستقیم» برسیم. خدا اسباب گذاشته، باید به اسباب توسل کنیم. باید با وسایل موجود به سوی خدا برویم سپس توکل کنیم... .
«نَسْتَعين» جمع است. لذا «ما» بايد نظامي بسازيم تا ياري خدا را جلب كنيم. بحث فردي نيست. چون جمعي و همگاني است، لذا به طراحي نظام براي اجرا نياز دارد. اگر نظام استعانه را طراحي نكنيم به عون و كمك و فيوضات خدا نمي‌رسيم. نظام «طلب عون» را بايد طراحي كنيم. نظام گدايي درِ خانه خدا را بايد طراحي كنيم.
* اگر نظام «طلبِ ياري از حق» طراحي نشود، دوباره رضاخان‌ها مسلط شده و با حجاب و عزاداري سيدالشهدا(ع) مبارزه خواهند كرد
اگر چنين نظامي طراحي نشود، مدرس‌ها و شيخ فضل‌الله نوري‌ها شهيد مي‌شوند و رضاخان‌ها حاكم مي‌شوند كه اجازه برگزاري روضه و عزاداري سيدالشهدا(ع) را نمي‌دهند و حجاب را از سر زنان برمي‌دارند و حرم امام رضا(ع) را به توپ مي‌بندند. چرا رضاخان توانست اين كارها را بكند؟ چون علماي سوء و بي تفاوت و عافيت طلب، از علماي عامل و در صحنه و نوراني ما دفاع نكردند و آنها را تنها گذاشتند و لذا امثال رضاخان‌ها مسلط شدند. در نتيجه اگر نظام «طلبِ ياري از حق» طراحي شود، آمريكا و صدام‌ها و پهلوي‌ها و... نمي‌توانند آسيبي به ما برسانند يا بر ما مسلط شوند. ولي اگر آن نظام طراحي نشود، حتي بني‌صدرها هم مي‌توانند ضربه بزنند.
*سطوح سه گانه «نَسْتَعين»:
1- سطح داوطلبانه: «نَسْتَعين» بدان معناست که نظامی را که از تو (خداوند) یاری بطلبد را طراحی می‌کنیم. نظامی که جامعه را به سوی تو (خداوند) سوق دهد. نظامی که راه‌های نجات را به سوی تو (خداوند)‌ سوق دهد طراحی می‌کنیم.
2- سطح اجباري: در سطح دوم معنی «باید» را بر سر هر یک از جملات بالا می‌گذاریم و می‌گوییم: باید نظامی را که از تو یاری می‌طلبد و جامعه را به سوی تو سوق می‌دهد، طراحی کنیم... .
3- در سطح سوم معنی راهی غير از اين نداريم را در جملات بالا قرار مي‌دهيم. يعني راهي جز طراحی نظام با خصوصیات مذکور نداریم.
 
حضرت مهدي(عج) صاحَب رايت و پرچم «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» هستند
تفسير و تشريح معاني «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» يك كتاب يا بيشتر خواهد شد. اينكه در در نماز امام زمان (عج) صد مرتبه ذکر «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» آمده است به منزله اين است كه هر  کدام یک معنی دارد. صد معنی مستقل و متمایز از هم دارند. هر معني پيام خاص و نجات بخش دارد. با معرفت بايد اين نماز را خواند.
*
از «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» هم آرزوي ظهور و هم مكتب انتظار استخراج مي‌شود
تحقق «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» در ظهور حضرت حجت (عج) متجلي خواهد شد. در عصر ظهور (رزقنا الله و اياكم) همه انسان‌ها تحت نظام «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» قرار مي‌گيرند. مالك و صاحِب رايت و پرچم اين نظام، خداوند متعال است و صاحَب و در دست‌گيرنده و در عالَم افرازندة اين رايت، حضرت صاحب الامر(عج) مي‌باشند. ايشان نظامي را طراحي و اجرا مي‌نمايند كه همه نسل‌ها به هدف «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» واصل مي‌شوند. اينجاست كه در «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين»، معني «انتظار» را مي‌فهميم. لذا از «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» هم آرزوي ظهور و هم مكتب انتظار را استخراج مي‌كنيم.
همان‌گونه که اكنون حقيقت همه اشياء و تمام هستی «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» را به اجرا می‌گذارند، صورت واقعيت و ظاهري و مُلکی‌شان هم باید به این مرحله واصل شود. برای رسیدن به این امر دو مرحله لازم است:
1- عصر انتظار: يعني تمهيد مقدمات ظهور آن حضرت با زحمت كشيدن براي طراحي نظام بر مبناي «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين».
2- واصل شدن به آن مرحله، كه در هنگام ظهور اتفاق مي‌افتد.

ارکان اصلی نظام فرهنگي شامل مبانی فرهنگ‌ساز، صنایع فرهنگ‌ساز، مراکز فرهنگ‌ساز و عرصه‌‌های فرهنگ‌ساز مي‌باشد
- همه قرآن، احکام اجتماعی هستند. سوره حمد تماماً فرهنگی است.«صراط الذین انعمت علیهم» فرهنگی است. «غیر المغضوب علیهم» فرهنگی است. از دید اسلام نظام فرهنگی عجیب و عظیم است... .
- فرهنگ، عبارت است از تمامی جلوه‌های حیات انسانی اعم از تفکر، اعتقادات و رفتار.
- ارکان اصلی فرهنگ:
1- مبانی فرهنگ‌ساز
2– صنایع فرهنگ‌ساز
3- مراکز فرهنگ‌ساز
4 – عرصه‌‌های فرهنگ‌ساز
این 4 مورد در همه فرهنگ‌ها اعم از اسلام، کفر و سکولار وجود دارد. دشمن با دارا بودن اين 4 ركن در فرهنگ خود و شناخت كافي روي مبانی، صنایع، مراکز و عرصه‌های فرهنگ‌ساز، در جوامع اسلامی وارد شده و تلاش مي‌كند تا 4 ركن فرهنگي خود را با 4 ركن فرهنگ اسلامي، جايگزين نمايد. 
*
گزینه اصلی روي ميز دشمن، نظام فرهنگی است
- گزینه اصلی روي ميز دشمن، همين نظام فرهنگی است و  4 رکن اساسی نظام فرهنگی است. دشمن با برنامه‌ریزی دقیق، مبانی، صنایع، مراکز و عرصه‌های فرهنگ‌ساز ما را تغییر می‌دهد. دشمن با بمب و گزينه نظامي تهدید می‌کند اما با بمب و گزينه فرهنگی عمل می‌کند. به وسيله عوامل خود و همچنين عوامل و غرب‌زده‌های داخلی. این نیروهای داخلی در واقع با «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعين» و «اهدنا الصراط المستقیم» می‌جنگند.
- ما باید این 4 رکن اصلی نظام فرهنگی را در اسلام و غرب بشناسیم. اگر شناختيم مي‌توانيم ببينيم كه جشنواره فيلم فجر، مباني فرهنگ‌ساز را هدف گرفته يا عرصه‌هاي فرهنگ‌ساز را يا هر 4 ركن را با هم؟ يك فيلم چه پيامي دارد؟ اينكه در مغازه خوار و بار فروشي، پوستر بزرگ هنرپيشه‌ها و فيلم‌ها قرار دارد، چه پيامي دارد؟
- در راهپيمايي 22بهمن، فرض كنيم كه میدان انقلاب ما به منزله شهر نجف است و میدان آزادی به منزله کربلاست. باید  میان راه موکب باشد و این موکب‌ها محل آموزش فلسفه و چرايي «مرگ بر آمریکا» باشد. موكب‌هايي كه به ما «لكم دينكم ولي دين» ياد دهد. موكب‌هايي كه «اهدنا الصراط المستقيم» را تشريح كنند.  بايد محل تغذيه روحي و معنوي افراد حاضر در راهپيمايي باشد. نه اينكه با شامورتي و هنرپيشه‌ها ما را غافل كنند. متأسفانه در اين غرفه‌ها سر و صدا و سرود و پايكوبي ديده مي‌شود. مانند جشن‌های ملی سایر کشورها. این غرفه‌ها به صورت اتفاقي نيستند. پشت سر آنها يك نظام است. راهپیمایی 22 بهمن، هم يك مرکز فرهنگ‌ساز و هم يك عرصه فرهنگ‌ساز است. نبايد اجازه دستكاري دشمن در امور فرهنگي را داد. بايد براي اين مراكز و عرصه‌هاي فرهنگي برنامه داشته باشيم و اين فرصتها را در اختيار دشمن قرار ندهيم.
- توجه ائمه معصومين (ع) به این 4 رکن موجب زنده ماندن اسلام تا به امروز شده است. اگر ائمه(ع) نبودند چیزی از اسلام باقی نمی‌ماند. ما باید اين 4 ركن را شناخته و با شدت مراقب این 4 عرصه باشیم.

تشريح ركن اول نظام فرهنگي: مباني فرهنگ ساز
- مبانی فرهنگ‌ساز: شامل تفکر و انديشه، اعتقاد، رفتار مي‌باشد.
تفكر و انديشه: به معني هر نوع قضاوت، خيال، هر نوع تصور يا هر نوع تصديق است. اندیشه، تفکر است.
اعتقاد: به معني هر گونه باور قلبي است. باور قلبي، انگيزه بخش است. باور قلبیِ هرکس اعتقادش است.اگر به چيزي اعتقاد داشته باشيم، برای آن تلاش می‌کنيم. اعتقاد تصميم ساز و حرکت‌ساز است. اعتقاد جنبش‌ساز است. هر قدر اعتقاد، یقین‌آور باشد به ایمان تبدیل می‌شود. یعنی آنچنان یقین آور است که ما را به آن امر وا می‌دارد. اول اعتقاد است و به دنبال آن یقین و در نتیجه ثمره آن ایمان است که اگر به ایمان برسد انسان تا پای مرگ و شهادت می‌رود. «یا ایها الذین آمَنوا آمِنوا» يعني آنهایی را که اظهار کرده‌اید، به باورهای قلبی خود تبدیل کنید و تا پای جان در راه آن ثابت قدم باشيد. آمَنوا: اظهار به ایمان. آمِنوا: حقیقی است و یقین است.  همه ما درجه‌ای از اعتقاد داریم که با کلمه ایمان آن را زینت می‌بخشیم. ایمان باید وارد قلب شود و به باور قلبی ما تبدیل شود. اول یقین است. یقین پایه و مبنا است و ثمره یقین، ایمان است.
*جنگ فرهنگي، بین رفتار کفر و سکولار و رفتار توحیدی برقرار است
رفتار: در ایام عزاداری محرم و عاشورا ما شبيه حسینی‌ها می‌شویم. این مراسم رفتار ما را حسینی می‌کند و همین رفتار روی تفکر و اعتقاد ما تأثیر می‌گذارد و رنگ و لعاب حسینی به ما می‌دهد و امن‌شاءالله براي ما نجات بخش هم باشد. دشمن می‌گوید حالا که نمی‌توانم اعتقاد را عوض کنم رفتار را عوض می‌کنم. رفتار روی اعتقادات اثر می‌گذارد. جنگ فرهنگي، بین رفتار کفر و سکولار و رفتار توحیدی برقرار است. آن دختري كه بد حجاب است و در راهپيمايي شركت كرده و مرگ بر آمريكا  مي‌گويد، دشمن موفق شده رفتار او را تغيير دهد (او را بد حجاب كرده) ولي هنوز نتوانسته اعتقاد او را تغيير دهد.
- نماز، نماز جماعت، جشن‌ها، عزاداری‌ها، ختم‌ها، عروسي‌ها، کمک کردن، امر به معروف، نهی از منکر، حج رفتن، كربلا رفتن،  و ... اینها رفتار است. دشمن سعي مي‌كند روي رفتار ما اثر گذاشته و آن را شکل دهد. هنرپيشه‌ها را نماد مي‌كنند. تريبون‌ها را در اختيار مسئله‌دارها قرار مي‌دهند. جرايد و روزنامه‌هاي ما و فيلم‌هاي ما را به مسير مورد ميل خود مي‌برند. اگر ما در برابر حركت‌هاي آنان بيدار نشويم، همه چيز ما را مي‌برند. با مُدها و مدگرایی رفتار ما را عوض می‌کنند.  مقام معظم رهبري فرموده‌اند (نقل به مضمون): دشمن با شدت در تلاش است که به فرهنگ عمومی ما لطمه بزند و اگر ما در دفاع از این راه کشته شویم شهید محسوب می‌شویم...


حُسن ختام اين جلسه برگزاري نماز جماعت مجزا براي خواهران و برادران بود.
لازم به يادآوري است كه ان‌شاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 صبح تا 12  كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار مي‌شود.
سي‌دي هاي صوتي اين جلسات براي بهره‌برداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار مي‌گيرد.
حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، پس از ثبت نام، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

 

آخرین‌ها از

0 نظر