صابره: گزارش جلسه 11 نظامشناسي/ استاد زاهدي: مأموريت اصلي و مشترك نظامات غربي، فاصله انداختن بين فهم مردم از فهم اسلام است/ منشأ آسيبهايي مثل بدحجابي و گرانفروشي، نظامات غربي هستند/ آزادي در اسلام به معني آزادگي و آزادي از قيود حيوانيت و بردگي است اما در نظامات غربي، به معني بي بندوباري و طغيان در برابر محدودههاي الهي ميباشد
به گزارش پايگاه اطلاعرساني صابره، جلسه يازدهم دوره آموزشي "نظام شناسي" با حضور اساتيد و دانش پژوهان و عموم خواهران و برادران با سخنراني استاد زاهدي در روز پنجشنبه پنجم دي 92 از ساعت 10 صبح تا اذان ظهر در محل مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره (س) برگزار شد.
منشأ آسيبهايي مثل بدحجابي و گرانفروشي، نظامات غربي هستند
جلسه با تلاوت آیات نوراني قرآن كريم آغاز گرديد.
اهم مطالب مطرح شده توسط استاد زاهدي در اين جلسه:
استاد زاهدي با ذكر چند مثال در باب اهميت شناخت نظامات غربي، به موضوع جنگ آمريكا با ژاپن و تسليم شدن ارتش ژاپن اشاره كرد كه بعد از اين تسليم شدن و پذيرش صلح، آمريكا اقدام به بمباران اتمي هيروشيما و ناكازاكي و كشتار مردم نمود. آمريكا اين كار را كرد تا به جهانيان بگويد كه تشخيص آنها مهم است، نه صلح ميفهمند، نه قطعنامه ميفهمند، نه انسانيت ميفهمند و... . وحشي گري خود را به جهانيان نشان دادند. حال بعد از سالها، ژاپن به يك غول اقتصادي و قوي تبديل شده است، اما چرا نميتواند در برابر آمريكا سركشي كند و قد علم كند؟ چون آمريكا نظاماتي را در ژاپن تأسيس كرده تا ملت ژاپن فرصت و زمينهاي را براي سركشي و اعتراض پيدا نكند. با اين نظامات، ژاپن را كنترل ميكنند. لذا ژاپن با اين قدرتش نميتواند در برابر حضور نظامي آمريكا در كشورش و تجاوزات و جنايات سربازان آمريكايي نسبت به كودكان و مردم خود، بايستد.
لذا نظام شناسي يعني اينكه بدانيم نظامات غربي چه بلايي بر سر ما ميآورد، آنوقت ميتوانيم بفهيم كه در برابر آنها چه كنيم. در حال حاضر، آسيبها را معرفي ميكنند ولي به عامل آن اشاره نميكنند. اين بي حجابيها به چه دليلي است؟ اين گرانيها به چه دليلي است؟ ميگفتند كه دولت سابق عامل گرانيها بود، ولي شاهديم كه در حال حاضر هم اين گرانيها وجود دارد. عامل اصلي و منشأ اين آسيبها در كشور ما، فرد يا دولت نيست، بلكه نظامات غربي هستند. ما اكنون دچار استعمار مدرن هستيم. غربيها نظامات مخصوص خود را در كشورهاي اسلامي به خصوص ايران، استوار كردهاند و با آن نظامات همه چيز را از امت اسلامي ميگيرند و ضربههاي كاري خود را وارد ميكنند. بيحجابي و بي عفتي، گراني، بيشتر شدن بيرحمي و ظلم ثروتمندان، بيشتر شدن فاصله طبقاتي، بيتفاوتي نسبت به ارزشهاي انقلابي و فرامين رهبري و... در نتيجه عملكرد نظامات غربي است.
مأموريت اصلي و مشترك نظامات غربي، فاصله انداختن بين فهم مردم و جامعه از فهم اسلام است
مأموريت اصلي و مشترك نظامات مهم غربي سكولار كه در كشور ما مستقر هستند، فاصله انداختن بين فهم مردم و جامعه از فهم اسلام است. يعني بخشي از مردمي كه تحت تأثير آن نظامات واقع شدهاند، فهمشان با فهم اسلام فاصله زيادي پيدا كرده است.
از جمله نمونههايي كه نظامات غربي تلاش دارند تا فهم مردم را درباره آنها از فهم اسلام، جدا نمايند و سليقه مردم را عوض كنند، ميتوان به موضوعات حجاب، ولايت، عفاف، علم، مدرسه، مسئوليت، رفاه و آسايش، آزادي، برخورداري، ثروت، كسب و تجارت اشاره نمود كه در ادامه مفاهيم دو گانه هر يك از منظر اسلام و نظامات غربي، ذكر ميگردد.
1- حجاب:
الف: مفهوم حجاب در اسلام: حفظ حرمت و حريم زن، استحكام خانواده، حفظ كرامت زن، سلامت رواني زن، حفظ حدود و قوانين اخلاقي، قلعهاي دفاعي و مستحكم براي پيشگيري از تجاوزات.
ب: مفهوم القا شده حجاب توسط نظامات غربي در بين مردم: حجاب را به مفهوم لباس و پوشش گرفتهاند، و صحبت از حفظ حرمت و استحكام خانواده و محافظت از قوانين اخلاقي نيست. اگر به مفهوم فقط لباس باشد، پس لباس هر چه زيباتر، بهتر. اگر حجاب به عنوان حفظ كرامت زن و سلامت رواني زن و مرد بود، حافظ حريم زن و استحكام خانواده بود، آن وقت با هفت قلم آرايش وارد خيابانها نميشود.
حجاب ميخواهد زن را از فاسدها و تجاوزات آنها حفظ كند. نورانيت و پاكدامني زن را حفظ كند. اما اگر روسري عقب رفت و لباس چسبان پوشيده شد و... به معني آن است كه راه براي نفوذ به حريم زن و از بين بردن سلامت رواني او و توهين به كرامت او باز ميشود.
2- ولايت:
الف: ولايت از منظر اسلام: «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذينَ آمَنُوا»(بقره:257) ، «هُوَ مَوْلانا»(توبه:51) ، «وَ اللَّهُ مَوْلاكُمْ»(تحريم:2) ، «فَإِنَّ اللَّهَ هُوَ مَوْلاهُ»(تحريم:4) ... ولايت در اسلام به معاني پرستاري، دلسوزي، هدايت، سرپرستي، راهبري، پشتيباني، دفاع، دوستيِ صميمي و... ميباشد.
ب: ولايت از منظر علوم جديد و علوم سياسي غربي: به معني استبداد و تك صدايي معرفي ميشود.
3- عفاف و عفت:
الف: مفهوم عفاف و عفت در نگاه اسلام: پاكدامني، پرهيز از خطرات معنوي و شهوي، كرامت نفس، محافظت از بزرگواري، عقلانيت حقيقي، ايمان.
ب: مفهوم القا شده عفاف توسط نظامات غربي در بين مردم: انزواطلبي، تك روي، خجالتي بودن، غيرطبيعي بودن، دوري از جمع، نوعي عقبماندگي و... .
4- علم و بصيرت:
الف: مفهوم علم و بصيرت در اسلام: به معناي نور، آگاهي، روشن بيني، نگرش جامع، كشف افقهاي نجات، عامل راههاي پيشرفت و قوت جامعه ميباشد.
ب: معني علم در دانشگاهها: كسب تخصص به عنوان وسيله ارتزاق و وسيله كسب قدرت و ثروت.
5- مدرسه:
الف: مدرسه از نگاه اسلام: محل تربيت الهي، محل ايجاد عادات مطلوب، مكان نزديك شدن به رشد مطلوب، محل ايجاد تعادل و بلوغ شدايد انساني، محل رشد عقل و اراده و پرورش قلب مزكّي است.
ب: مدرسه در نگاه فعلي جامعه: كارخانه اي براي آماده شدن و گذر از مرحله كنكور. محل مقدمات و كسب پيش نيازهاي ورود به دانشگاه. فهم جامعه از فهم اسلام درباره مدرسه، اينقدر متفاوت شده است.
6- مسئوليت:
الف: مفهوم مسئوليت در اسلام: رسالت، دلسوزي، نگراني و برنامهريزي دقيق براي وصول به اهداف عاليه اسلامي، پرستاري تا مرز رشد و بالندگي جامعه. مثل مسئوليت خانواده، مدرسه، دانشگاه، اداره و... .
ب: مفهوم القا شده مسئوليت توسط نظامات غربي در بين مردم: مسئوليت به مقام و رياست و مديريت تبديل شده است.
در مديريت هيچ نشانهاي از مسئوليت وجود ندارد. مديريت را ميتوان بر اشياء هم پياده نمود. مثل مديريت بر دستگاه و ماشين آلات. اما مسئوليت بار تعهدي همراهش است. نظريه پردازان غربي، كاركرد مديريت را قدرت و ثروت بيان ميكنند.
7- رفاه و آسايش:
الف: مفهوم رفاه و آسايش در فرهنگ اسلامي: مبناي آسايش در اسلام، قناعت است. روايات فراواني، قناعت را بزرگترين گنج عنوان نمودهاند. مازاد را دائماً بايد انفاق كرد. بيش از مصرف را فوري بايد انفاق نمود. «يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُم»(بقره:265). نبايد مصرف بيجا داشت.
ب: مفهوم رفاه و آسايش در فرهنگ و نظامات غربي: به معناي تنبلي، خوش گذراني، آساني طلبي، غفلت، پرخوري، پرخوابي.
8- آزادي:
الف: مفهوم آزادي در اسلام: آزادگي، آزادمردي، جوانمردي، آزادي در برابر ظلم دشمنان، آزادي در برابر ظلم نفس و مكايد شيطان، آزادي از قيود حيوانيت و بردگي.
ب: مفهوم آزادي در نظامات غربي: رهايي، بي بندوباري، شكستن حريمها، تقدس شكني، مقاومت و سركشي و طغيان در برابر محدودههاي الهي.
9- برخورداري:
الف: نگاه اسلام درباره برخورداري: بسم الله گفتن در هنگام غدا خوردن و استفاده از نعمات خدا، شكرگذاري و سپاسگزاري بابت نعمتهاي خدواند، «لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابي لَشَديدٌ »(ابراهيم:7)، رضايت حق و شكر نعمت، شرط برخورداري است و ارزشمند است. برخورداري با عيار رضايت حق صحيح است. شاخص برخورداري اسلامي، نشاط و رشد و پيشرفت است.
ب: مفهوم برخورداري در نظامات غربي: چشم و هم چشمي، مصرفگرايي، مدرن بودن، رقابت در خودنمايي و جلوهگري. شاخص اين برخورداري، اسراف و تبذير، شهوات و هواهاي نفساني است.
10- امكانات و ثروت:
الف: نگاه اسلام به امكانات و ثروت: سرمايه الهي و امانت خداست. براي اشتغالزايي و توليد و پيشرفت امور است. اين امانت چند روزي دست ماست*در حقيقت صاحب اصلي خداست. تجار رسائل و مكاسب ميخواندند.
ب: نگاه نظامات غربي به امكانات و ثروت: عاملي براي سروري، براي قدرت و رفاه بيشتر، براي جمعآوري و كنز، كسب احترام در جامعه، خودنمايي، تفاخر، براي نفوذ در مديريت جامعه.
نظام بانكداري، مفهوم ثروت و سرمايه در نظر اسلام را عوض كرده و به مفهوم غربي، تبديل كردند.
11- كسب و تجارت:
نظامات غربي وضعيتي را ايجاد كردهاند كه در انديشه تجار، تجارت فقط به معني عرضه و تقاضا بوده در حاليكه به موضوعاتي مثل انصاف، رضاي خدا، كسب حلال، پرهيز از رباخواري و گرانفروشي و كم فروشي، دقت در حقوق خريدار، دقت در معامله، پرهيز در غش در معامله، پرهيز از كلك و رندي در معامله توجهي ندارند. در اسلام اينگونه معاملات باطل است...
لازم به يادآوري است جلسه دوازدهم دوره نظام شناسي در روز پنجشنبه 19 ديماه 92 برگزار خواهد شد.
انشاءالله هر هفته پنجشنبه ها از ساعت 10 صبح تا اذان ظهر كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي برگزار مي شود.
سيدي هاي صوتي اين جلسات براي بهرهبرداري دانش پژوهان، تهيه شده و در اختيار آنان و ساير علاقمندان قرار ميگيرد.
ثبت نام و حضور در كلاسهاي دوره آموزشي نظام شناسي، براي عموم خواهران و برادران بلامانع است.
0 نظر