چاپ کردن این صفحه

صابره: مقاومت در برابر تحريمها و ضرورت اصلاح نظام بانكي در نگاه امام خميني رحمة الله عليه

874 1395/12/28
صابره: مقاومت در برابر تحريمها و ضرورت اصلاح نظام بانكي در نگاه امام خميني رحمة الله عليه

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، در راستاي تدريس هاي صورت گرفته در دوره آموزشي نظام شناسي درباره نظام شناسي بانكداري غربي و نظام اقتصادي غرب، جهت اطلاع دانش پژوهان و ساير علاقمندان، بخشهايي از سخنان حضرت امام خميني (ره) در موضوعات مرتبط، به شرح ذيل مي‌آيد:

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني صابره، در راستاي تدريس هاي صورت گرفته در دوره آموزشي نظام شناسي درباره نظام شناسي بانكداري غربي و نظام اقتصادي غرب، جهت اطلاع دانش پژوهان و ساير علاقمندان، بخشهايي از سخنان حضرت امام خميني (ره) در موضوعات مرتبط، به شرح ذيل مي‌آيد:

ترس از تحريم براي كساني است كه شكم را قبله گاه و دنيا را مقصد مي‌د انند
ملتى كه 15 خرداد، روز خون و 17 شهريور، روز نويد پيروزى خون و جمعه سياه روزى كه رژيم را با افتخار و پيروزى پشت سر گذاشته است، از اين محاصرات اقتصادى و نظامى باك ندارد. آنان باك دارند كه اقتصاد را زيربنا و شكم را قبله گاه و دنيا را مقصد و مقصود مي دانند.
صحيفه امام،ج‏13،ص 188

اهميت اصلاح نظام بانكى كشور
اما مسأله بانك از مسائل مهمى است كه چنانچه ربا از بانك حذف نشود، مشمول آيه شريفه و روايات كثيره مي شويم كه آيه شريفه مي فرمايد كسانى كه ربا مي خورند اينها اعلام جنگ با خدا و پيغمبر مي كنند. اين تعبير در كم جايى واقع شده است كه اعلان جنگ است بين كسانى كه مي خواهند ربا بخورند با خدا و پيغمبر. روايات بسيار ما داريم كه هيچ جاى شبهه در اين روايات نيست كه در بعضى از آنها تعبيرى شده است كه شايد براى هيچ چيز نشده است كه يك درهم ربا شدتش بيشتر است از اينكه هفتاد زنا بكند كسى با محرم خودش، با عمه خودش، با خاله خودش، با خواهر خودش. و اگر چنانچه ربا در يك كشورى مثل كشور ما خداى نخواسته، باز در بانكش، در تجارتش، در بين مردمش باشد، ما نمي توانيم بگوييم كه ما جمهوريمان جمهورى اسلامى است، محتواى جمهورى، اسلامى است. از اين جهت بايد كارشناسان، علما در اين مسأله بسيار فعاليت كنند، دقت كنند كه ما را از اين گرفتارى نجات بدهند، و ملت هم بايد توجه بكنند به اينكه مواجه هستند با يك همچو چيزى كه قرآن كريم مي فرمايد: فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ‏ «بقره:279» اعلام جنگ بكنيد با خدا. و اگر چنانچه بانكدارى به آن معنايى كه در جاهاى ديگر هست رواج پيدا بكند، مردم از صنعت و كار و ساير چيزها بازمي مانند، مي نشينند توى خانه‏شان و پولشان برايشان كار مي كند و حال آنكه پول نبايد كار بكند. پس اصلاح بانك هم يكى از امور بسيار مهم است، چنانچه اصلاح اقتصاد و ماليات و امثال ذلك هم بسيار اهميت دارد.
صحيفه امام، ج‏18، ص: 434

پياده شدن اقتصاد اسلامي باعث از بين رفتن فقر و فساد
مجموعه قواعد اسلامى در مسائل اقتصادى، هنگامى كه در كل پيكره اسلام به صورت يك مكتب‏ منسجم ملاحظه شود و همه جانبه پياده شود، بهترين شكل ممكن خواهد بود؛ هم مشكل فقر را از ميان مي برد و هم از فاسد شدن يك عده به وسيله تصاحب‏ ثروت‏ جلوگيرى مي كند و در نتيجه كل جامعه را از فساد حفظ مي كند و هم مانع رشد استعدادها و شكوفايى قدرت ابتكار و خلاقيت انسانها نمي شود. و جامعيت و همه جانبه بودن قوانين اسلام آن چنان است كه اگر كسى آن را بشناسد، معترف خواهد شد كه از حد و مرز فكر بشر بيرون است و ممكن نيست زاييده قدرت علمى و تفكر انسان باشد.
صحيفه امام، ج‏5، ص 383
 

زيربناى همه چيز اقتصاد و شكم نيست، زيربنا توحيد و  عقايد حقّه الهى است
آنهايى كه دم از اقتصاد مي زنند و زيربناى همه چيز را اقتصاد مي دانند از باب اينكه انسان را نمي دانند يعنى چه، خيال مي كنند كه انسان هم يك حيوانى است كه همان خورد و خوراك است! منتها خورد و خوراك اين حيوان با حيوانات ديگر يك فرقى دارد. اين چلوكباب مي خورد؛ او كاه مي خورد؛ اما هر دو حيوانند. اينهايى كه زيربناى همه چيز را اقتصاد مي دانند اينها انسان را حيوان مي دانند. حيوان هم همه چيزش فداى اقتصادش است. زيربناى همه چيزش [است‏]. الاغ هم زيربناى همه چيزش اقتصادش است. اينها انسان را نشناختند اصلاً كه چه هست. ما بايد باورمان بيايد به اينكه مملكت‏ ما همه چيزش را فدا مي خواست بكند براى اسلام. الآن هم مي آيند به من مي گويند، مكرر- دستجمعى، تنهايى- كه شما دعا كنيد ما شهيد بشويم. معقول است كه بگويد من شهيد بشوم براى اينكه شكمم سير بشود؟ براى شكمش مي خواهد شهيد بشود؟! كسى معقول است كه تقاضاى شهادت بكند براى شكمش؟ همچو معقول نيست اين معنا، تقاضاى شهادت براى اينكه ادراك كرده است كه در شهادت موت نيست؛ يك حيات جاويد است، براى حيات جاويد است كه اين تقاضاى شهادت مي كند. زيربنا توحيد است، زيربنا عقايد حقّه الهى است؛ نه زيربنا شكم باشد. اينهايى كه اقتصاد را زيربنا مي دانند، اينها منحط كردند انسان را از حدّ انسانيت به حد يك حيوانى، مثل ساير حيوانات؛ اين هم مثل ساير حيوانات.
من مي خواهم كه همه ما باورمان آمده باشد كه جمهورى اسلامى است و بايد همه چيز ما اسلامى بشود. ما از آن وضع سابق، كه اخيراً پنجاه سالش را، پنجاه و چند سالش را، من شاهدش بودم و شماها چندين سال- البته هيچ كدام پنجاه سال يادتان نيست. شماها چندين سالش را كه در زمان اين حكومت جائر بود در نظر داريد كه همه وابستگى به غرب بود و به امريكا بود؛ و تلخيهايش را هم همه ديديد. ... همه جا، در همه وزارتخانه‏ها، در همه ادارات، در بازار، در همه جا، بايد جورى بشود كه وقتى يك كسى وارد شد ببينيد كه وارد شده در يك مملكت اسلامى؛ همه چيزش اسلامى است؛ نه كم فروشى دراينجا هست؛ نه گرانفروشى و اجحاف هست در آن؛ نه دروغ هست؛ نه تقلّب هست؛ نه اين كاغذ بازيهاى ادارى هست؛ نه آن مجلات با آن عكسها و با آن تبليغات، كه جوانهاى ما را به تباهى كشيدند؛ و نه آن بساطى كه در راديو و تلويزيون بود و شماها ديديد. صحيفه امام، ج‏9، ص: 452-450

ما خواستار يك اقتصاد سالم و غير وابسته هستيم.
صحيفه امام ، ج‏5،ص 472
 

وابستگي اقتصادي، عامل وابستگي سياسي و نظامي
اگر مملكت شما در اقتصاد نجات پيدا نكند، وابستگى اقتصادى داشته باشد، همه جور وابستگيها دنبالش مي آيد. وابستگى سياسى هم ما پيدا مي كنيم. وابستگى نظامى هم پيدا مي كنيم. براى اينكه وقتى ما چيزى نداشته باشيم كه استفاده ازش بكنيم، دستمان را دراز كنيم طرف امريكا. او مي تواند به ما تحميل كند همه چيز را. ما وقتى مي توانيم كه زير بار او نرويم كه در اين قضيه قدرتمند باشيم. يك وقت او تشر بزند مي گوييم نه، ما احتياجى نداريم. حالا هم به او مي گوييم كه ما احتياج خودمان را سلب مي كنيم. خودمان مي رويم سراغ كار. خدا زمين به ما داده، آب هم به ما داده، زمينهاى زياد، زمينهاى موات زياد، آبهاى هرزبرو، شط كارون همين طورى دارد هرز مي رود، يا زمينهاى اطرافش هم همين طور مانده است زمين. بايد همه دست به دست هم بدهند، و كار، كار الهى است، كارى است كه عبادت است امروز. اطاعت امر خداست امروز كشاورزى، و بايد اين كشاورزى را تقويت كرد. هر كس هر جور مي تواند بايد تقويت بكند، به طورى كه ان شاء اللَّه ما از اين گرفتارى خارج بشويم. و از ساير گرفتاريها هم اميدوارم كه خارج‏ بشويم؛ گرفتارى فرهنگيمان، گرفتاريهاى سياسى‏مان، همه‏شان را [حل‏] بكنيم.
صحيفه امام،ج‏11،ص426

************

 

اتكا به منابع دروني و داخلي، موجب عدم تلاطم در برابر تحريمهاي اقتصادي
ما براى مسائل اقتصادى كشور همه‌ى تلاشمان بايستى متمركز باشد بر روى مسائل داخلى؛ آن پيشرفتى، آن گشايشى ارزش دارد كه متّكى باشد به قدرت درونى يك ملّت. يك ملّت اگر به قدرت خود، به توانايى‌هاى خود متّكى بود، ديگر از اخم يك كشور، از تحريم يك كشور متلاطم نميشود؛ اين را بايد ما حل كنيم. همه‌ى حرف ما با مسئولين - چه مسئولين گذشته، چه مسئولين امروز - همين است كه بايد براى گشايش مسائل كشور و مشكلات كشور، از جمله مشكلات اقتصادى، نگاه به درون باشد. ما در كشور ظرفيّتهاى زيادى داريم؛
۱۳۹۲/۰۸/۱۲ بيانات مقام معظم رهبري در ديدار دانش‌آموزان و دانشجويان

شناسايي و برطرف كردن نقاط ضعف اقتصادي براي بي تاثير نمودن تحريمها
ما در زمينه‌ى تصميمگيرى‌هاى اقتصادى و برنامه ريزى‌هاى اقتصادى نقاط ضعفى داشته‌ايم؛ اين نقاط ضعف موجب شده است كه دشمن احساس كند با تحريم و امثال آن ميتواند رخنه ايجاد كند؛ اين فرصتى است براى ما تا اين نقاط ضعفمان را بشناسيم، آنها را برطرف كنيم و انشاءالله برطرف خواهيم كرد. و تحريم هم كارساز نيست براى آمريكا؛
۱۳۹۲/۰۸/۲۹   بیانات مقام معظم رهبري در دیدار پنجاه هزار فرمانده بسیج سراسر كشور
 

مؤسسه فرهنگي قرآن و عترت صابره سلام الله عليها

 

آخرین‌ها از

0 نظر